Ухвала
від 09.05.2022 по справі 903/108/22
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

"10" травня 2022 р. Справа № 903/108/22

Суддя (суддя-доповідач у справі) Північно-західного апеляційного господарського суду Миханюк М.В., перевіривши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Еко-Тара" на рішення Господарського суду Волинської області, ухваленого 22.03.22р.

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Еко-Тара"

до Головного управління Національної поліції у Волинській області

про стягнення 161 067,91 грн

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Волинської області від 22.03.2022 у справі № 903/108/22 в позові відмовлено.

Не погодившись із ухваленим рішенням, Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕкоТара» звернулося з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення Господарського суду Волинської області від 22.03.2022 року по справі № 903/108/22 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Еко-Тара» до Головного управління Національної поліції у Волинській області про відшкодування шкоди у розмірі 161 067,91 грн та прийняти нове, яким позовні вимоги задоволити в повному обсязі. Судові витрати покласти на відповідача.

Дослідивши матеріали апеляційної скарги та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що подана апеляційна скарга не відповідає вимогам Глави 1 Розділу IV Господарського процесуального кодексу (ГПК) України з огляду на таке.

Статтею 258 ГПК України встановлено вимоги до форми і змісту апеляційної скарги. Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 258 ГПК України до апеляційної скарги додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Згідно приписів статті 259 ГПК України, особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншим учасникам справи копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у них відсутні, листом з описом вкладення.

Як убачається із додатків до апеляційної скарги, скаржником долучено фіскальний чек як доказ надіслання апеляційної скарги з додатками Головному управлінню національної поліції у Волинській області, з якого неможливо встановити, що саме було відправлено ГУ НП у Волинській області.

Враховуючи наведене вище, вказаний фіскальний чек не може вважатися належним доказом надіслання копії апеляційної скарги з додатками ГУ НП у Волинській області.

Разом з тим, відповідно до акту Північно-західного апеляційного господарського суду про втрату документів або перепідшивання справи, відсутність вкладень або порушень цілісності, пошкодження конверта (паковання) від 26.04.2022 року складено акт про те, що під час розкриття конверта (пакета), що надійшов від ТОВ "Еко- Тара" не виявилось вказаних у додатку № 2, 3, 4 документів до апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Еко- Тара" по справі №903/108/22, а саме: докази сплати судового збору; свідоцтво про право зайняття адвокатською діяльністю, ордер про право надання правової допомоги.

Відповідно до п.1 ч.3статті 258 ГПК України до апеляційної скарги додаються довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо скарга подана представником і в справі немає підтвердження його повноважень.

Згідно з ч.3 ст.56 ГПК України, юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Представником у суді може бути адвокат або законний представник (ч.1 ст.58 ГПК України).

У відповідності до ч.4 ст.60 ГПК України, повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Апеляційна скарга ТОВ «Еко Тара» на рішення Господарського суду Волинської області від 22.03.22у справі №903/108/22 підписана адвокатом Скрипчук О.П.

У матеріалах справи та матеріалах апеляційної скарги відсутні документи, які підтверджують повноваження представника Скрипчук О.П. на підписання даної апеляційної скарги.

Так, частиною 2 статті 260 ГПК України встановлено, що апеляційна скарга, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 258 цього Кодексу, підлягає залишенню без руху.

З врахуванням викладеного, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що скаржником не виконано вимоги п.1,3 ч.3 ст. 258 ГПК України, що відповідно до вимог статті 260 ГПК України є підставою для залишення апеляційної скарги без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Відповідно до ч.2 ст.174 ГПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Отже, скаржнику необхідно подати до суду апеляційної інстанції опис вкладення у цінний лист, як доказ надсилання копії апеляційної скарги Головному управлінню Національної поліції у Волинській області та довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника на підписання апеляційної скарги.

Керуючись статтями 174, 234, 258, 260 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Еко-Тара" на рішення Господарського суду Волинської області, ухваленого 22.03.22р. - залишити без руху.

2. Зобов`язати апелянта - Товариство з обмеженою відповідальністю "ЕКО-ТАРА" усунути встановлені при поданні апеляційної скарги недоліки: надати опис вкладення у цінний лист, як доказ надсилання копії апеляційної скарги Головному управлінню Національної поліції у Волинській області та довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника на підписання апеляційної скарги.

3. Роз`яснити апелянту, що при невиконанні вимог даної ухвали, апеляційна скарга вважається неподаною та повертається апелянту.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

5. Ухвалу направити апелянту.

Суддя Миханюк М.В.

СудПівнічно-західний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення09.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104230675
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —903/108/22

Ухвала від 16.08.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Судовий наказ від 10.08.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

Постанова від 25.07.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Миханюк М.В.

Ухвала від 29.05.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Миханюк М.В.

Ухвала від 22.05.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Миханюк М.В.

Ухвала від 09.05.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Миханюк М.В.

Рішення від 21.03.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

Ухвала від 17.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

Ухвала від 04.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні