Ухвала
від 03.05.2022 по справі 759/7948/21
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Головуючий у суді першої інстанції: Войтенко Ю.В.

У Х В А Л А

04 травня 2022 року місто Київ

справа № 759/7948/21

провадження№22-ц/824/4746/2022

Київський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

судді-доповідача Стрижеуса А.М.

суддів: Поливач Л.Д., Шкоріної О.І.

перевіривши виконання вимог ст.ст. 352-361 ЦПК України у справі за апеляційною скаргою Закритого акціонерного товариства «Українська будівельна компанія» на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 03 листопада 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Закритого акціонерного товариства «Українська будівельна компанія» про стягнення неустойки за договором позики,-

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Святошинського районного суду м. Києва від 03 листопада 2021 року задоволено позовні вимоги ОСОБА_1 до ЗАТ «Українська будівельна компанія» про стягнення неустойки за договором позики.

Не погоджуючись з судовим рішенням, 29 грудня 2021 року, через засоби поштового зв`язку, ЗАТ «Українська будівельна компанія» подано апеляційну скаргу, текст якої містить клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження .

В обґрунтування поважності пропуску строку на апеляційне оскарження вказує про те, що в судому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Відповідачу та його представнику 03 листопада 2021 р. не було вручено повного тексту оскаржуваного рішення, яке було ухвалене судом у зазначений день.

Станом на дату подання даної апеляційної скарги повний текс оскаржуваного рішення на засобами поштового зв`язку на адресу відповідача не надходило. Повний текст оскаржуваної рішення був оприлюднений в Єдиному державному реєстрі судових рішень 01 грудня 2021 року, а тому просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення.

Відповідно до ч.1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були врученні у день його (її) проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, зокрема на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Частиною 3 цієї статті передбачено, що строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч.2 ст. 358 цього Кодексу.

Встановлено, що в судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини рішення. Підтвердження про направлення копії рішення та отримання її ЗАТ «Українська будівельна компанія» матеріали справи не містять.

За таких обставин, суд вважає, що клопотання ЗАТ «Українська будівельна компанія» про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Святошинського районного суду м. Києва від 03 листопада 2021 року підлягає задоволенню, оскільки обставини, на які посилається апелянт не спростовуються матеріалами справи, а отже строк пропущено з поважних причин (п.1 ч.2 ст. 354 ЦПК України).

Подана апеляційна скарга відповідає вимогам ст.ст. 352-361 ЦПК України, а тому перешкод для відкриття апеляційного провадження немає.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 127, 352-361 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Закритого акціонерного товариства «Українська будівельна компанія» про поновлення строку на апеляційне оскарження Святошинського районного суду м. Києва від 03 листопада 2021 року - задовольнити а поновити його

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Закритого акціонерного товариства «Українська будівельна компанія» на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 03 листопада 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Закритого акціонерного товариства «Українська будівельна компанія» про стягнення неустойки за договором позики.

Копію ухвали про відкриття провадження разом з копією апеляційної скарги та доданими до неї матеріалами надіслати учасникам справи і встановити їм строк для подачі відзиву на апеляційну скаргу тривалістю десять днів з моменту отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити учасникам справи, що до відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи (ч. 4 ст. 360 ЦПК України).

Відсутність відзиву на апеляційні скарги не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

У відповідності до ч.1 ст. 369 ЦПК України, апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Роз`яснити учасниками справи, що вони мають подати свої заперечення щодо поданого клопотання про долучення доказів до матеріалів справи протягом десяти днів з моменту отримання копії цієї ухвали

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: А.М. Стрижеус

Судді: Л.Д. Поливач

О.І. Шкоріна

Дата ухвалення рішення03.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104262667
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення неустойки за договором позики

Судовий реєстр по справі —759/7948/21

Постанова від 30.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 23.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 03.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Рішення від 03.11.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Рішення від 03.11.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Ухвала від 23.04.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні