Ухвала
від 29.05.2022 по справі 127/10941/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/10941/22

Провадження № 2/127/1345/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

30 травня 2022 року суддя Вінницького міського суду Вінницької області Федчишен С. А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Вінницького міського комунального підприємства «Вінницяміськліфт» ( м. Вінниця, вул. А. Первозванного, 17) про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні, середній заробіток за весь період затримки розрахунку компенсацію за невикористану відпустку, -

в с т а н о в и в:

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Справа підсудна Вінницькому міському суду Вінницької області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Малозначними справами є справи у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ч. 6 ст. 19 ЦПК України).

В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя ( п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України).

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що слід прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі, розглядаючи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Судом проведені необхідні дії для підготовки справи до судового розгляду.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Вінницького міського комунального підприємства «Вінницяміськліфт» ( м. Вінниця, вул. А. Первозванного, 17) про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні, середній заробіток за весь період затримки розрахунку компенсацію за невикористану відпустку.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Судове засідання призначити на 04.07.2022 р. о 10.30 год. в приміщенні Вінницького міського суду Вінницької області (м. Вінниця, вул. Грушевського, 17, зал №5).

Відповідачу надати строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву, який має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Відповідачу копію відзиву разом з копією доданих до нього документів надіслати (надати) іншим учасникам справи (позивачу) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву відповідачу додати: докази, що підтверджують обставини, на яких грунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (позивачу).

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати відповідь на відзив відповідно до ст. 179 ЦПК України. Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до неї документів відповідачу повинна бути надіслана одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання відповідачу.

Відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення відповідно до ст. 180 ЦПК України. Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення та доданих до неї документів позивачу повинна бути надіслана одночасно з надісланням заперечення до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання позивачу.

Встановити строк для подання пояснень третій особі, подання доказів і надіслання їх іншим учасникам справипротягом десяти днів з дня отримання даної ухвали.

Роз`яснити позивачу та відповідачу та, що у випадку ненадання відзиву, відповіді на відзив, заперечень та доказів на підтвердження обставин на які в них здійснюється посилання справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

В судове засідання викликати сторони (позивача, відповідача, третіх осіб).

Роз`яснити, що учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет (http://vnm.vn.court.gov.ua).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення29.05.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104509086
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів невиплачених при звільненні, середній заробіток за весь період затримки розрахунку компенсацію за невикористану відпустку

Судовий реєстр по справі —127/10941/22

Ухвала від 04.01.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Ухвала від 21.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Рішення від 09.11.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Рішення від 09.11.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Ухвала від 03.07.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні