Ухвала
від 29.05.2022 по справі 564/861/22
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження

30 травня 2022 року Справа № 564/861/22

Костопільський районний суд Рівненської області в особі судді Грипіч Л. А. розглянувши позовну заяву, яка надійшла від ОСОБА_1 , місце перебування АДРЕСА_1 до Костопільської міської ради, місце знаходження м.(с.) м. Костопіль, Рівненський р-н., Рівненська обл., вул. 1 Травня, 3, про відшкодування моральної шкоди за наявності порушення прав працівника у сфері трудових відносин

ВСТАНОВИВ:

Заява відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України. Позовна заява подана особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність. Дану позовну заяву належить розглядати в порядку цивільного судочинства, за правилами спрощеного позовного провадження, і вона підсудна Костопільському районному суду. Підстави для відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ЦПК України, відсутні.

Позивачем до суду подане клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Клопотання про відстрочення сплати судового збору мотивоване тим, що позивач перебуває в скрутному матеріальному становищі та немає можливості сплатити судовий збір в розмірі 2 481 грн. 00 коп., оскільки на сьогоднішній день вона ніде не працює так як звільнена з попереднього місця роботи, заробітну плату з 14 вересня 2021 року не отримує, а рішення про звільнення на даний час оскаржує в судовому порядку. Сплата судового збору за подання позовної заяви поставить її у вкрай складне матеріальне становище і фактично залишить без доходу.

Відповідно до ст.8 ЗУ "Про судовий збір", суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі, зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати враховуючи майновий стан сторони та за її клопотанням.

Враховуючи майновий стан позивача та ту обставину, що сплата судових витрат не повинна перешкоджати доступу до суду, а також інтереси позивача щодо можливості звернення до суду за захистом порушених прав, суд вважає, що клопотання позивача підлягає до задоволення, а сплата судовогозбору відстроченнюдо ухваленнясудового рішенняпо цивільнійсправі.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, ст. 8 ЗУ "Про судовий збір", суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Костопільської міської ради про відшкодування моральної шкоди за наявності порушення прав працівника у сфері трудових відносин.

Розгляд даной справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Судове засідання буде проведено у приміщенні Костопільського районного суду, який знаходиться за адресою м. Костопіль, вул. Коперніка 14а, Рівненської області 30 червня 2022 року о 10 год. 00 хв.

Відстрочити ОСОБА_1 сплату судового збору до ухвалення судового рішення по цивільній справі.

Відповідачу Костопільській міській раді встрок непізніше 15-тиднів здня отриманняцієї ухвали подати відзив на позов.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до п.8 ст.178 ЦПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивачу ОСОБА_1 в строк не пізніше 5-ти днів з дня отримання відзиву на позов подати відповідь на відзив.

Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідачу Костопільській міській раді в строк не пізніше 5-ти днів з дня отримання відповіді на відзив подати свої заперечення на відповідь на відзив позивача.

Копія заперечень на відповідь на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ks.rv.court.gov.ua

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

СуддяЛ. А. Грипіч

СудКостопільський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення29.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104519528
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них

Судовий реєстр по справі —564/861/22

Постанова від 25.04.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Рішення від 08.02.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Рішення від 08.02.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні