Ухвала
від 29.05.2022 по справі 560/1221/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/1221/21

УХВАЛА

30 травня 2022 рокум. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Польовий О.Л., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до державного реєстратора Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Гудзь Ольги Миколаївни про визнання нечинними та скасування рішень,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до державного реєстратора Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Гудзь Ольги Миколаївни, в якому просить:

- визнати нечинним та скасувати рішення відповідача від 02.09.2020 про державну реєстрацію припинення Хмельницької обласної організації політичної партії "Сила і честь";

- визнати нечинним та скасувати рішення відповідача від 04.09.2020 про державну реєстрацію Хмельницької обласної організації політичної партії "Сила і честь" зі статусом юридичної особи.

Позивач підставою позову зазначив порушення відповідачем вимог Закону України "Про державне реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Адміністративний позов подано з дотриманням вимог статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстав для залишення без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України немає.

Справа підсудна Хмельницькому окружному адміністративному суду.

Позивач в позовній заяві просив витребувати у відповідача оскаржувані рішення та матеріали реєстраційних справ, у яких такі рішення прийняті.

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За змістом частини 1 статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно з частинами 6, 7 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Таким чином, для повного, всебічного встановлення обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати у державного реєстратора Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Гудзь Ольги Миколаївни копії рішень від 02.09.2020 про державну реєстрацію припинення Хмельницької обласної організації політичної партії "Сила і честь", від 04.09.2020 про державну реєстрацію Хмельницької обласної організації політичної партії "Сила і честь" зі статусом юридичної особи та копії матеріалів реєстраційних справ, в яких вказані рішення були прийняті.

Крім цього, позивач також подав клопотання про витребування в політичної партії "Сила і честь" (01014, м. Київ, вул. Шовковична, 30, літ "Б", офіс 17):

- протокол засідання політради партії "Сила і Честь та реєстр учасників, на якому приймалось рішенняпро ліквідацію Хмельницької обласної організації політичної партії "Сила і Честь";

- протокол засідання політради партії "Сила і Честь" та реєстр учасників, на якому приймалось рішенняпро скликання установчої конференції Хмельницької обласної організації політичної партії "Сила і Честь", що відбулась 02.09.2020;

- протокол засідання політради партії "Сила і Честь" та реєстр учасників, на якому приймалось рішення про затвердження керівництва новоствореної організації Хмельницької обласної організації політичної партії "Сила і Честь";

- протокол засідання політради партії "Сила і Честь" та реєстр учасників, на якому приймалось рішення про скликання 10-го позачергового з`їзду політичної партії "Сила і Честь";

- протокол 10-го позачергового з`їзду політичної партії "Сила і Честь" від 01.09.2020 та реєстр учасників з`їзду, на якому приймалось рішення про участь політичної партії "Сила і Честь" та всіх її структурних утворень у всіх регіонах України у місцевих виборах 25.10.2020.

Вирішуючи вказане клопотання, суд враховує, що предметом спору у цій справі є правомірність рішення державного реєстратора від 02.09.2020 та від 04.09.2020. Всі документи, на підставі яких спірні рішення були прийняті містяться в матеріалах реєстраційних справ, які витребувані судом.

Тому суд не вбачає необхідності витребовувати будь-які інші докази, необхідні для правильного вирішення спору. Однак в подальшому під час розгляду справи у разі необхідності суд може дійти висновку про витребування вказаних вище доказів.

Таким чином, у задоволенні клопотання про витребування документів у політичної партії "Сила і честь" слід відмовити.

Керуючись статтями 162-164, 171, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів у політичної партії "Сила і честь" відмовити.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до державного реєстратора Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Гудзь Ольги Миколаївни (вул. Володимирська, 91, Хмельницький, Хмельницька область, 29000) про визнання нечинними та скасування рішень.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача політичну партію "Сила і честь" (01024, місто Київ, вул. Шовковична, буд. 30, літ "Б", офіс 17, код ЄДРПОУ 33308363) .

Розглянути справу за правилами спрощеного позовного провадження.

Витребувати у державного реєстратора Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Гудзь Ольги Миколаївни копії рішень від 02.09.2020 про державну реєстрацію припинення Хмельницької обласної організації політичної партії "Сила і честь", від 04.09.2020 про державну реєстрацію Хмельницької обласної організації політичної партії "Сила і честь" зі статусом юридичної особи та копії матеріалів реєстраційних справ, в яких вказані рішення були прийняті.

Зазначені докази надати суду до 13.06.2022.

Надати відповідачу строк для подання відзиву на позов - 15 днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі.

Надати позивачу строк для подання відповіді на відзив - 5 днів з дня вручення йому відзиву на позов.

Надати відповідачу строк для подання до суду заперечення на відповідь позивача на відзив - 3 днів з дня вручення йому відповіді на відзив.

Копія відзиву (відповіді на відзив, заперечення) та доданих документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву (відповіді на відзив, заперечення) до суду.

До відзиву (відповіді на відзив, заперечення) додаються : 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву (відповіді на відзив, заперечення) і доданих доказів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддяО.Л. Польовий

Дата ухвалення рішення29.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104527152
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання нечинними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —560/1221/21

Рішення від 28.07.2022

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Польовий О.Л.

Ухвала від 29.05.2022

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Польовий О.Л.

Постанова від 03.05.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 21.02.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 11.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Постанова від 02.04.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 17.03.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 17.02.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 08.02.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні