Ухвала
від 30.05.2022 по справі 640/7923/20
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 640/7923/20

УХВАЛА

про витребування доказів

31 травня 2022 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі:

судді-доповідача - Горяйнова А.М.,

суддів - Файдюка В.В. та Черпіцької Л.Т.,

розглянувши в порядку письмового провадження у м. Києві апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Меріголдінг» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 вересня 2021 року у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю «Меріголдінг» про застосування заходів реагування,

ВСТАНОВИЛА:

У квітні 2020 року Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві (далі - Головне управління ДСНС у м. Києві) звернулося до суду з адміністративним позовом, у якому просило:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації приміщень ТОВ «Меріголдінг», код ЄДРПОУ 42846707, розташованих за адресою: вул. Русанівська набережна, 3-А у Дніпровському районі м. Києва до повного усунення порушень, зазначених в акті перевірки, шляхом знеструмлення та накладення печаток на розподільчі електрощити;

- контроль за виконанням судового рішення щодо усунення ТОВ «Меріголдінг» порушень вимог пожежної та техногенної безпеки та погодження термінів усунення порушень за письмовим звернення суб`єкта господарювання, в тому числі право відтермінування зупинення експлуатації приміщень, покласти на Головне управління ДСНС у м. Києві.

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 02 вересня 2021 року вказаний адміністративний позов було задоволено.

Не погоджуючись із прийнятим судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати оскаржуване рішення та прийняти нову постанову про відмову в задоволенні позову. Свої вимоги обґрунтовує тим, що суд першої інстанції неправильно встановив фактичні обставин справи та неправильно застосував норми матеріального і процесуального права. Скаржник вказує на те, що користувався приміщенням загальною площею 667,5 м2, розташованим за адресою: вул. Русанівська набережна, 3-А у Дніпровському районі м. Києва, на підставі договору оренди № 26/04/2019-О від 26 квітня 2019 року, укладеного з ТОВ «Грейндж». Однак термін дії цього договору сплинув 31 грудня 2020 року. Враховуючи, що на час ухвалення рішення суду в цій справі об`єкт оренди було повернуто орендодавцю згідно з актом приймання-передачі (повернення) нежитлового приміщення від 31 грудня 2020 року, ТОВ «Меріголдінг» вважає, що не є належним відповідачем за позовними вимогами Головного управління ДСНС у м. Києві.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 311 КАС України справа розглядається в порядку письмового провадження за наявними у ній матеріалами.

Під час апеляційного розгляду справи в порядку письмового провадження було встановлено, що для надання належної оцінки доводам сторін та перевірки повідомлених ними обставин необхідно дослідити додаткові докази.

Відповідно до ч. 3 ст. 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Так, предметом апеляційного перегляду є рішення суду від 27 вересня 2021 року, який ТОВ «Меріголдінг» заборонено експлуатацію приміщень, розташованих за адресою: вул. Русанівська набережна, 3-А у Дніпровському районі м. Києва до повного усунення порушень.

Для правильного вирішення цього спору належить встановити чи є ТОВ «Меріголдінг» на час ухвалення рішення в цій справі належним відповідачем за вказаними позовними вимогами.

Разом з апеляційною скаргою відповідач надав докази, які вказують на те, що він втратив право користування нежитловими приміщеннями, експлуатацію яких зупинено та не може вчиняти дії, спрямовані на усунення порушень, виявлених позивачем.

З метою перевірки зазначених обставин колегія суддів вважає необхідним витребувати у ТОВ «Грейндж» докази, які підтверджують наявність у нього права власності (іншого речового права) на нежитлове приміщення загальною площею 667,5 м2, розташоване за адресою: вул. Русанівська набережна, 3-А у Дніпровському районі м. Києва, а також інформацію про те, чи укладався з ТОВ «Меріголдінг» новий договір про передачу зазначеного приміщення в оренду після 31 грудня 2020 року.

Судом апеляційної інстанції встановлено, що матеріали справи не містять письмових доказів, на підставі яких можливо встановити вказані обставини.

Керуючись принципом офіційного з`ясування обставин справи, з метою перевірки обґрунтованості доводів сторін, колегія суддів вважає необхідним витребувати у ТОВ «Грейндж» додаткові докази, які є необхідними для встановлення обставин, які мають істотне значення для вирішення справи.

Керуючись ст.ст. 77, 308, 309, 311, 321 КАС України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Грейндж» (код за ЄДРПОУ 42272207, місцезнаходження: вул. Руденко Лариси, 6-а, оф. 203, м. Київ, 02140) докази, які підтверджують наявність у нього права власності (іншого речового права) на нежитлове приміщення загальною площею 667,5 м2, розташоване за адресою: вул. Русанівська набережна, 3-А у Дніпровському районі м. Києва, а також інформацію про те, чи укладався з Товариством з обмеженою відповідальністю «Меріголдінг» новий договір про передачу зазначеного приміщення в оренду після 31 грудня 2020 року.

Встановити для Товариства з обмеженою відповідальністю «Грейндж» строк для надання витребуваних доказів - 10 днів з моменту отримання копії цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач А.М. Горяйнов

Судді В.В. Файдюк

Л.Т. Черпіцька

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104579225
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —640/7923/20

Постанова від 12.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 28.04.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 30.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 14.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 14.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 20.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Рішення від 27.09.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 08.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні