Ухвала
від 30.05.2022 по справі 405/339/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/339/17

2-а/405/21/22

УХВАЛА

31 травня 2022 року м. Кропивницький

Ленінський районний суд м. Кіровограда у складі:

головуючого судді: Драного В.В.

розглянувши адміністративну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Лінія 10-59» до Виконавчого комітету міської ради міста Кропивницького про визнання невідповідним правовим актам вищої юридичної сили та нечинним з дати прийняття рішення, -

ВСТАНОВИВ:

25.01.2017 року позивач Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Лінія 10-59» звернулося до суду з позовом до Виконавчого комітету Кіровоградської міської ради про визнання невідповідним правовим актам вищої юридичної сили та нечинним з дати прийняття рішення Виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 06.09.2007 року №918 «Про затвердження норм утворення твердих побутових відходів».

Ухвалою Ленінського районного суду м.Кіровограда від 30 січня 2017 року відкрито провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

Ухвалою Ленінського районного суду м.Кіровограда від 18.10.2018 року провадження у справі закрито. Закриваючи провадження в справі, суд дійшов висновку про те, що відповідач з власної ініціативи усунув порушення, які були підставою для звернення до суду, а тому існують визначені у пункті 8 частини першої статті 238 КАС України підстави для закриття провадження в справі.

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду від 04.02.2019 року ухвалу Ленінського районного суду м.Кіровограда від 18.10.2018 року залишено без змін.

Постановою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 19.05.2022 року ухвалу Ленінського районного суду м.Кіровограда від 18.10.2018 року та постанову Третього апеляційного адміністративного суду від 04.02.2019 року скасовано, а справу направлено до Ленінського районного суду м.Кіровограда для продовження розгляду.

Згідно ч. 3 ст. 3 КАС України провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Частиною першою статті 20КАС України визначено вичерпний перелік адміністративних справ, що підлягають розгляду загальними судами як адміністративними. Так,місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні: 1) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; 2) адміністративні справи, пов`язані з виборчим процесом чи процесом референдуму, щодо: - оскарження рішень, дій чи бездіяльності дільничних виборчих комісій, дільничних комісій з референдуму, членів цих комісій; уточнення списку виборців; оскарження дій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, що порушують законодавство про вибори та референдум; оскарження дій чи бездіяльності кандидата у депутати сільської, селищної ради, кандидатів на посаду сільського, селищного голови, їх довірених осіб; 3) адміністративні справи, пов`язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України, щодо: примусового повернення в країну походження або третю країну іноземців та осіб без громадянства; примусового видворення іноземців та осіб без громадянства за межі України; затримання іноземців або осіб без громадянства з метою їх ідентифікації та (або) забезпечення примусового видворення за межі території України; продовження строку затримання іноземців або осіб без громадянства з метою їх ідентифікації та (або) забезпечення примусового видворення за межі території України; затримання іноземців або осіб без громадянства до вирішення питання про визнання їх біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні; затримання іноземців або осіб без громадянства з метою забезпечення їх передачі відповідно до міжнародних договорів України про реадмісію; 4) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1-3 частини першої цієї статті; адміністративні справи щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставіЗакону України«Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Відповідно до ч. 2ст.20КАС України усі справи, крім визначених частиною першоюстатті 20 цього Кодексу, підсудні окружним адміністративним судам.

Таким чином, враховуючи, що зі змісту позовної заяви вбачається, що ОСББ «Лінія 10-59» оскаржує рішення нормативно-правового характеру органу місцевого самоврядування, тобто рішення суб`єкта владних повноважень, винесене ним при здійсненні публічно-владних управлінських функцій, суд дійшов до висновку, що зазначений публічно-правовий спір має розглядатись відповідним окружним адміністративним судом відповідно до розмежування предметної юрисдикції адміністративних судів, визначеної ст. 20 КАС України.

Згідно п. 3 ч. 1ст.29КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Таким чином, адміністративну справу за позовом ОСББ «Лінія 10-59» про визнання невідповідним правовим актам вищої юридичної сили та нечинним з дати прийняття рішення необхідно передати за підсудністю до Кіровоградського окружного адміністративного суду за місцезнаходженням відповідача.

Керуючись ст.ст. 7, 20, 25, 26,29,248 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративну справуза позовомОб`єднанняспіввласників багатоквартирногобудинку «Лінія10-59»до Виконавчогокомітету міськоїради містаКропивницького провизнання невідповіднимправовим актамвищої юридичноїсили танечинним здати прийняттярішення- передати на розгляд за підсудністю до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя Ленінського районного суду

м. Кіровограда В.В. Драний

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення30.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104607510
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу охорони навколишнього природного середовища, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —405/339/17

Ухвала від 25.08.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 03.07.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 30.05.2022

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Постанова від 18.05.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 17.05.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Ухвала від 26.04.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Постанова від 04.02.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні