Ухвала
від 20.04.2022 по справі 375/224/21
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/224/21

Провадження № 2/375/304/22

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду

21 квітня 2022 року смт Рокитне

Рокитнянський районний суд Київської області у складі:

головуючої судді Чорненької О.І.,

при секретарі судового засідання Юрченко Л.В.,

за участю позивача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, в залі суду в смт Рокитне, матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Нива", Рокитнянської районної державної адміністрації Київської області, Білоцерківська районна державна адміністрація Київської області, Рокитнянської селищної ради Київської області про визнання недійсним розпорядження про видачу сертифіката на право на земельну частку (пай); визнання недійсним сертифіката на земельну частку (пай); визнання недійсним розпорядження про видачу державного акта на право власності на земельну ділянку; визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку; зобов`язання зарахування земельної ділянки до земель запасу,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 22.02.2021 звернувся до Рокитнянського районного суду Київської області з позовом доОСОБА_2 , Сільськогосподарського ТОВ "Нива", Рокитнянської районної державної адміністрації Київської області, Білоцерківська районна державна адміністрація Київської області, Рокитнянської селищної ради Київської області про визнання недійсним розпорядження про видачу сертифіката на право на земельну частку (пай); визнання недійсним сертифіката на земельну частку (пай); визнання недійсним розпорядження про видачу державного акта на право власності на земельну ділянку; визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку; зобов`язання зарахування земельної ділянки до земель запасу.

Ухвалою Рокитнянського районного суду Київської області від 12 січня 2022 року зазначена позовна заява прийнята до розгляду, відкрито провадження у справі та ухвалено проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання на 13 годину 00 хвилин 15 лютого 2022 року.

Так, в підготовче судове засідання 15 лютого 2022 року позивач з`явився.

Відповідачку ОСОБА_2 про розгляд справи повідомлено шляхом розміщення оголошення на офіційному сайті суду від 20 січня 2022 року, проте остання у підготовче засідання не з`явилася та про причини неявки суд не повідомила.

Відповідача Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Нива" було повідомлено про розгляд справи поштовим відправленням, яке повернулося до суду 04 лютого 2022 року через закінчення терміну зберігання.

Будучи належним чином повідомленою про розгляд справи, відповідач Рокитнянська селищна ралда у судове засідання свого представника не направила. Однак, через канцелярію суду, представник ОСОБА_4 надіслала клопотання, в якому зазначила, що заперечення, клопотання, заяви щодо розгляду, вирішення справи відсутні, просить здійснювати розгляд справи за наявними у справі матеріалами та без участі представника. Також, Рокитнянською селищною радою надіслано до суду додаткові пояснення по справі, в яких обгрунтовується те, що селищна рада не є відповідачем у межах пред`явлених позивачем позовних вимог та просить змінити процесуальний статус Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області із відповідача на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Співвідповідач Білоцерківська районна державна адміністрація Київської області будучи належним чином повідомленою свого представника до суду не направила.

Через невручення повідомлення про розгляд справи, копії ухвали про відкриття провадження у справі, копії позовної заяви з додатками відповідачу Сільськогосподарському ТОВ "Нива", підготовче судове засідання відкладено на 13 годину 21 квітня 2022 року.

Так, в підготовче судове засідання 21 квітня 2022 року позивач з`явився, підтримав позовні вимоги в повному обсязі. У судового засідання позивач підтримав подане раніше клопотання про зміну процесуального статусу Рокитнянської селищної ради у даній справі з відповідача на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору. Обгрунтовує своє клопотання тим, що після подання позову до суду в Україні була проведена адміністративна реформа, в результаті якої Рокитнянська районна державна адміністрація Київської області, яка була відповідачем у справі, ліквідована, територія колишнього Рокитнянського району включена до складу Білоцерківського району Київської області.

Згідно з ч. 2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Виходячи із викладеного, суд вважає, що подане позивачем клопотання про зміну процесуального статусу Рокитнянської селищної ради у даній справі з відповідача на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спорує обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Відповідно до вимог частини 1 статті 196 ЦПК України метою проведення підготовчого засідання є виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження.

В підготовчому провадженні суд встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання.

В ході підготовчого засідання, сторонами визначено наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, шляхом надання пояснень по справі сторонами провадження та дослідження письмових доказів, що містяться у матеріалах справи.

Окрім того, з урахуванням положень статтею 197 ЦПК України в підготовчому провадженні: остаточно визначено предмет спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; визначено обставини справи, які підлягають встановленню; відводів не заявлено; визначено порядок розгляду справи; вчинено дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з пунктом 15 частини 2 статті 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до частини 2 статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає. Сторонами мирової угоди не укладено, інших клопотань не заявлено.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.51, 76, 91, 179, 197-200, 261, 353 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про зміну процесуального статусу Рокитнянської селищної ради у даній справі з відповідача на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору- задовольнити.

Рокитнянській селищній раді Білоцерківського району Київської області надати у даній справі статус третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Нива, Білоцерківська районна державна адміністрація Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Рокитнянська селищна рада Київської області про визнання недійсним розпорядження про видачу сертифіката на право на земельну частку (пай); визнання недійсним сертифіката на земельну частку (пай); визнання недійсним розпорядження про видачу державного акта на право власності на земельну ділянку; визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку; зобов`язання зарахування земельної ділянки до земель запасу.

Визначити наступний порядок з`ясування обставин справи, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються: надання пояснень по справі сторонами провадження та дослідження письмових доказів, що містяться у матеріалах справи.

Призначити цивільну справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 09 годину 00 хвилин 11 липня 2022 року у залі судових засідань №1 Рокитнянського районного суду Київської області за адресою: вул. Заводська, 11, смт Рокитне, Білоцерківського району, Київської області.

Відповідно до положень статті 181 ЦПК України, третя особа має право у строк не більше десяти днів із дня отримання цієї ухвали та додатків до неї подати до суду свої пояснення щодо позовів або відзивів, у яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позовів.

Роз`яснити третій особі, що до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 ЦПК України.

Встановити іншим учасникам справи строк для подання відповіді на пояснення третьої особи протягом п`яти днів від дня отримання ними відповідних пояснень третьої особи.

Особи, які беруть участь у справі, зобов`язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки. Зловживання процесуальними правами не допускається.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, звернувшись до суду із клопотанням не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України.

Про час, дату та місце судового засідання повідомити сторін у справі.

Отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи мають можливість на офіційному веб-порталі судової влади України у мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://rk.ko.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повне найменування сторін

позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрованогоза адресою: АДРЕСА_1 ,

відповідач 1: ОСОБА_2 ;

відповідач 2: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Нива", код ЄДРПОУ 03754478, юридична адреса: 09601, Київська область, Білоцерківський район, смт Рокитне, вул. Вокзальна, 109;

відповідач 3: Білоцерківська районна державна адміністрація Київської області, код ЄРДПОУ 19425498, місцезнаходження: 09117, Київська область, м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, 2; електронна пошта: rda@bcrda.gov.ua;

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Рокитнянська селищна рада Київської області, код ЄДРПОУ: 0435899, юридична адреса: 09601, Київська область, область, Білоцерківський район, смт Рокитне, вул. Незалежності, 2.

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

Дата ухвалення рішення20.04.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104612971
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу державного акта на право власності на земельну ділянку; визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку; зобов`язання зарахування земельної ділянки до земель запасу

Судовий реєстр по справі —375/224/21

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Рішення від 21.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Рішення від 21.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 20.04.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні