Ухвала
від 06.06.2022 по справі 355/1782/14-ц
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 22-ц /824/4951/2022

У Х В А Л А

07 червня 2022 року Київ

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

Головуючого судді Гуля В.В.,

суддів: Матвієнко Ю.О., Мельника Я.С.,

вирішуючи питання щодо розгляду клопотання Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Ярославів Вал 28» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за апеляційною скаргою Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Ярославів Вал 28» на ухвалу Баришівського районного суду Київської області від 27 листопада 2014 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Профі ріал груп" до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Юкрейніан бізнес інвестмент груп" та Молодіжного житлового комплексу "Ярослав" про визнання права власності на майно та усунення перешкод в користуванні власністю та зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Юкрейніан бізнес інвестмент груп" до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Профі ріал груп" та Молодіжного житлового комплексу "Ярослав"про розірвання договору про спільну діяльність та усунення перешкод в користуванні власністю,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Київського апеляційного суду перебуває дана цивільна справа, яка призначена до розгляду на 09 червня 2022 року о 14 год. 30 хв. в приміщенні Київського апеляційного суду.

На адресу Київського апеляційного суду надійшло клопотання Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Ярославів Вал 28», в якому воно просить провести судове засідання в режимі відеоконференції за технічної можливості суду через систему відеоконференцзв`язку «ЕasyCon».

Перевіривши викладені в заяві обставини, щодо необхідності проведення розгляду справи в режимі відеоконференції, колегія суддів вважає, що в задоволенні такого клопотання слід відмовити, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Частиною 11 статті 212 ЦПК України передбачено, що використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи (ч. 12 ст. 212 ЦПК України).

Аналіз вищезазначених норм права дає підстави для висновку, що проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням технічних засобів відео- та звукозапису можливо лише за наявності у суду відповідної технічної можливості.

Однак, 09 червня 2022 року у Київському апеляційному суді відсутня технічна можливість забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції, оскільки в технічно обладнаних для проведення судових засідань в режимі відеоконференції на 14 год. 30 хв. призначені до судового розгляду справи, які перебувають в провадженні інших суддів.

За таких обставин, суд апеляційної інстанції приходить до висновку, що клопотання Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Ярославів Вал 28» про проведення розгляду справи 09 червня 2022 року в режимі відеоконференції задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Ярославів Вал 28» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення06.06.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104700683
СудочинствоЦивільне
Сутьспільну діяльність та усунення перешкод в користуванні власністю

Судовий реєстр по справі —355/1782/14-ц

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Троценко Т. А.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Троценко Т. А.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Троценко Т. А.

Постанова від 08.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гуль В'ячеслав Володимирович

Ухвала від 06.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гуль В'ячеслав Володимирович

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гуль В'ячеслав Володимирович

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гуль В'ячеслав Володимирович

Ухвала від 27.11.2014

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Литвиненко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні