Ухвала
від 15.06.2022 по справі 2-488/10
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

16 червня 2022 року м. Чернівці

справа № 2-488/10

Чернівецький апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Владичан А. І., ознайомившись з апеляційною скаргою ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Дорошенко Олександр Олександрович, на ухвалу Першотравневого районного суду м. Чернівці від 10 березня 2022 року по справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредіт партнерс» про заміну сторони виконавчого провадження,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Першотравневого районного суду м. Чернівці від 10 березня 2022 року вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредіт партнерс» про заміну сторони виконавчого провадження, задоволено.

Не погоджуючись з вказаним судовим рішенням ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Дорошенко Олександр Олександрович, подав апеляційну скаргу, за якою не може бути відкрито апеляційне провадження, оскільки апелянтом при подачі вищезазначеної апеляційної скарги пропущено строк на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції.

Так, відповідно до статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно з пунктом 2 частини 2 статті 354 учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідного судового рішення.

Ухвала суду проголошено 10 березня 2022 року, у відсутності сторін, апеляційну скаргу подано через засоби поштового зв`язку 06 червня 2022 року, та отримано судом 08 червня 2022 року, тобто з пропуском п`ятнадцяти денного строку на оскарження.


Провадження 22ц/822/533/22

При цьому апелянтом в апеляційній скарзі порушується питання про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали Першотравневого районного суду м. Чернівці від 10 березня 2022 року, однак лише вказано, що про наявність оскаржуваного судового рішення представник апелянта дізнався 27.05.2022 року, без долучення належних та підтверджуючих доказів отримання копії повного тексту оскаржуваної ухвали.

Доказів отримання апелянтом судового рішення, матеріали справи не містять. Таким чином, апелянтом хоча і порушується питання поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду, однак не надано належних та допустимих доказів поважності пропуску строку на оскарження ухвали Першотравневого районного суду м. Чернівці від 10 березня 2022 року.

Безпідставне поновлення строку на оскарження судового рішення, є порушенням вимог статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та порушенням принципу стабільності судового рішення, що суперечить статті 124 Конституції України та практиці Європейського суду з прав людини.

Відповідно до частини 3 статті 357 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом п`яти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

У зв`язку з наведеним відповідно до вимог ст.ст. 354, 357 ЦПК України апеляційну скаргу ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Дорошенко Олександр Олександрович, на ухвалу Першотравневого районного суду м. Чернівці від 10 березня 2022 року, необхідно залишити без руху з наданням десятиденного строку для звернення із заявою, в якій зазначити поважні причини пропуску строку апеляційного оскарження та надати належні та допустимі докази, що підтверджують поважність пропуску строку на апеляційне оскарження вказаного судового рішення.

Керуючись ст.ст. 354, 357 ЦПК України, апеляційний суд,-

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Дорошенко Олександр Олександрович, на ухвалу Першотравневого районного суду м. Чернівці від 10 березня 2022 року, слід залишити без руху.

Надати апелянту десятиденний строк з дня вручення копії ухвали для звернення до суду апеляційної інстанції із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду, із наданням доказів на підтвердження підстав для поновлення строку апеляційного оскарження.

Роз`яснити, що у випадку невиконання вимог ухвали у вказаний в ухвалі строк, або якщо підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суд може відмовити у відкритті апеляційного провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Владичан

СудЧернівецький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення15.06.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104786752
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —2-488/10

Постанова від 20.04.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Кулянда М. І.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Кулянда М. І.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Кулянда М. І.

Постанова від 15.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 28.07.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Ухвала від 15.06.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Ухвала від 09.03.2022

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні