Ухвала
від 27.06.2022 по справі 902/1030/21
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

У Х В А Л А

"28" червня 2022 р. Справа № 902/1030/21

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого судді Маціщук А.В.

судді Мельник О.В.

судді Петухов М.Г.

секретар судового засідання Шилан О.С.

за участю представників сторін:

позивача - не з`явився

відповідача Іванівської сільської ради- не з`явився

відповідача ПрАТ "Іванівський спеціалізований кар`єр" - адв. Кучерява І.П.

розглянувши апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту"

на рішення Господарського суду Вінницької області від 15.02.2022 р.

ухвалене у м. Вінниці, повний текст складено 03.03.2022 р.

у справі № 902/1030/21 (суддя А.А. Тварковський)

за позовом Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту"

до відповідачів:

1. Іванівської сільської ради

2. Приватного акціонерного товариства "Іванівський спеціалізований кар`єр"

про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору

В С Т А Н О В И В :

В судове засідання представники сторін Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту", Іванівської сільської ради не з`явились, про дату, час і місце судового засідання повідомлені судом в установленому порядку, що підтверджується рекомендованими повідомленнями про вручення поштових відправлень /а.с. 87-88 у т.3/.

Позивач Приватне акціонерне товариство "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" подав суду клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату, посилаючись на запровадження воєнного стану та зумовлене цим погіршення фінансового стану підприємства та запровадження неповного робочого дня дл я працівників. Зазначає також, що представники позивача юрисконсульти Стригунов О.М. та Стефановський В.С., які займалися веденням даної справи в суді першої інстанції, звільнилися, а штатний юрист Бродецької філії ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» перебуває на даний час у відпустці.

Розглянувши клопотання ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" про відкладення розгляду справи, колегія суддів зазначає, що введення в Україні воєнного стану само по собі не обумовлює відкладення розгляду даної справи та неможливість взяти участь в судовому засіданні представника позивача. Звертається увагу, що відповідно до ч. 1 ст. 12-2, ст. 26 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" в умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України. Враховано також, що коло представників юридичної особи не обмежене нормами процесуального законодавства, і учасник судового процесу не позбавлений права та можливості забезпечити за необхідності участь у судовому засіданні іншого представника.

Колегія суддів виходить з того, що відкладення розгляду справи не обов`язок, а прерогатива суду, і визначальною умовою відкладення розгляду справи є не відсутність у судовому засіданні представників сторін, а неможливість вирішення спору у відповідному судовому засіданні.

Враховуючи, що позиція сторони у спорі викладена у позовній заяві та апеляційній скарзі, тоді як викладені у клопотанні обставини не доводять об`єктивну неможливість забезпечити участь представника в судовому засіданні, в т.ч. в режимі відеоконференціі, колегія суддів відхиляє клопотання ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" про відкладення розгляду справи.

Також, позивачем до апеляційної скарги додано клопотання про призначення у справі земельно-технічної експертизи. Ознайомившись із змістом клопотання та заслухавши заперечення представника відповідача Приватного акціонерного товариства "Іванівський спеціалізований кар`єр" щодо такого клопотання, колегія суддів визначилась відкласти розгляд клопотання про призначення земельно-технічної експертизи після заслуховування пояснень по суті спору та одержання від позивача розяснень щодо запропонованих питань експерту.

В судовому засіданні представник ПрАТ "Іванівський спеціалізований кар`єр" надала пояснення по суті спору.

Заслухавши в судовому засіданні пояснення представника відповідача, колегія суддів вважає за доцільне відкласти розгляд справи в межах строку апеляційного перегляду, визначеного ст. 273 ГПК України, а також зобов`язати позивача уточнити питання № 4, яке ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" просить поставити перед судовим експертом, в частині площі земельної ділянки з кадастровим номером 0521682800:03:001:0070.

Керуючись ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Розгляд апеляційної скарги відкласти на "19" липня 2022 р. об 10:45 год. у приміщенні Північно-західного апеляційного господарського суду за адресою: 33001 м. Рівне вул. Яворницького, 59 у залі судових засідань № 6.

2. Позивачу письмово уточнити питання № 4, яке ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" просить поставити перед судовим експертом в частині площі земельної ділянки з кадастровим номером 0521682800:03:001:0070.

3. Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Маціщук А.В.

Суддя Мельник О.В.

Суддя Петухов М.Г.

Дата ухвалення рішення27.06.2022
Оприлюднено30.06.2022
Номер документу104986291
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин про невиконання або неналежне виконання зобов’язань що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —902/1030/21

Постанова від 19.07.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 18.07.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 17.07.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 27.06.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 26.06.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 23.05.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Рішення від 14.02.2022

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 27.01.2022

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 27.01.2022

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 13.01.2022

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні