Ухвала
від 29.06.2022 по справі 192/209/22
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/209/22

Провадження № 2/192/270/22

Ухвала

30 червня 2022 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Стрельникова О.О.

за участю: секретаря судового засідання Петровської О.Д.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт Солоне, Солонянського району, Дніпропетровської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Солонянської селищної ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

В підготовче засідання від представника позивача надійшло клопотання про заміну відповідача Солонянської селищної ради на належних: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , оскільки після ознайомлення з матеріалами спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , нею встановлено, що вказані особи є спадкоємцями ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 і після смерті якої просить визначити додатковий строк на подання заяви про прийняття спадщини позивач.

Сторони в підготовче засідання не з`явились, про час та місце підготовчого засідання повідомлялись належним чином, причину неявки суду не повідомили.

Суд дослідивши матеріали справи приходить до таких висновків.

Статтею 51 ЦПК України передбачено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Як вбачається з клопотання представника позивача, вона просить замінити неналежного відповідача на належних, оскільки встановлено, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 є спадкоємцями померлої ОСОБА_4 , і в даному випадку Солонянська селищна рада є неналежним відповідачем за позовом про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Згідно копії спадкової справи №366/2021 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , її спадкоємцями є її доньки ОСОБА_2 та ОСОБА_3 (Т. 2 а.с. 5-7).

Таким чином, суд вважає, що клопотання представник позивача обґрунтовано, і відповідача Солонянську селищну раду слід замінити на належних відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

У зв`язку з чим, суд вважає, що підготовче засідання слід відкласти і надати відповідачам строк для подання відзиву на позов.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 198 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача про заміну відповідача на належних задовольнити.

Замінити відповідача Солонянську селищну раду на належних відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 по справі за позовом ОСОБА_1 до Солонянської селищної ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Встановити строк для подання відзиву відповідачами протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про заміну відповідача на належного.

Роз`яснити відповідачам, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, а також, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У разі подання відзиву відповідачами, встановити, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив в строк до 22 липня 2022 року, а у разі подання відповіді на відзив, відповідачі мають право подати заперечення на відповідь в строк до 28 липня 2022 року.

Відкласти підготовче засідання до 09 год. 00 хв. 28 липня 2022 року

Викликати в підготовче засідання сторони.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Стрельников О.О.

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення29.06.2022
Оприлюднено01.07.2022
Номер документу105008430
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —192/209/22

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Постанова від 21.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Постанова від 21.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Рішення від 22.08.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 29.06.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 18.02.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні