Ухвала
від 30.06.2022 по справі 143/1538/20
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/1538/20

УХВАЛА

Іменем України

01.07.2022 року м. Погребище

Погребищенський районний суд Вінницької області в складі головуючого судді Сича С.М., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Путіліна Є.В. про проведення засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмежено відповідальністю «ТАС Агро-Захід» про скасування речового права та повернення земельної ділянки, -

Встановив:

В провадженні Погребищенського районного суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмежено відповідальністю «ТАС Агро-Захід» про скасування речового права та повернення земельної ділянки.

17.06.2022 року до суду надійшла заява представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Путіліна Є.В. про проведення судового засідання, призначеного на 13 год. 30 хв. 01.07.2022 року, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів», учасники судового процесу на підставі судового рішення можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Обов`язок провести відеоконференцію доручається суду, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який ухвалив таке рішення.

Відповідно до ст.212ЦПК України учасникисправи маютьправо братиучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду заумови наявностіу судівідповідної технічноїможливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасниксправи подаєзаяву проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду непізніше ніжза п`ятьднів досудового засідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для організації відеоконференцій у судах функціонує вебпрограма «Бронювання систем відеоконференцзв`язку», за допомогою якої можна адмініструвати установи, користувачів системи та бронювати майданчики для відеоконференцій у режимі онлайн. Бронювання майданчика для проведення відеоконференції можливе за наявності вільного залу судового засідання та режиму роботи суду.

Під час створення заявки на бронювання майданчиків через онлайн систему бронювання майданчиків відеоконференції встановлено, що майданчик відеоконференції Погребищенського районного суду Вінницької області заброньований іншим суддею на 01 липня 2022 року о 13 годинні 30 хвилин, тому бронювання майданчика на зазначену дату та час неможливе.

Враховуючи вищезазначене, у задоволенні клопотання представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Путіліна Є.В. про проведення судового засідання, призначеного на 13 год. 30 хв. 01 липня 2022 року, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду через Систему «EasyCon»,слід відмовити,у зв`язкуз відсутністювільних майданчиківвідеоконференції.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 58, 64, 177, 212, 260 ЦПК України, суд, -

Ухвалив:

У задоволеннізаяви представникапозивача ОСОБА_1 -адвоката ПутілінаЄвгена Вікторовичапро проведеннязасідання усправі запозовом ОСОБА_1 до Товаристваз обмеженовідповідальністю «ТАСАгро-Захід»про скасуванняречового правата поверненняземельної ділянки,призначеного на01.07.2022року о13год.30хв.,в режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду через Систему «EasyCon» - відмовити, у зв`язку з відсутністю вільних майданчиків для бронювання відеоконференції.

Копію ухвали направити представнику позивачки ОСОБА_1 - адвокату Путіліну Є.В.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

СудПогребищенський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення30.06.2022
Оприлюднено04.07.2022
Номер документу105027320
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо припинення права оренди

Судовий реєстр по справі —143/1538/20

Рішення від 30.06.2022

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 28.04.2022

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 26.04.2022

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 18.04.2022

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 29.10.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 01.06.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні