Ухвала
від 27.06.2022 по справі 160/1496/22
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 червня 2022 рокуСправа №160/1496/22Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Царікової О.В.,

секретаря судового засідання Стеблянко А.А.,

за участі:

позивача: ОСОБА_1 ,

представника відповідача: Росітюк Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпрі заяву представника Дніпровської міської ради про залучення до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у справі №160/1496/22 за позовною заявою ОСОБА_1 до Дніпровської міської ради про визнання протиправним та нечинним рішення,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся звернувся через підсистему "Електронний суд" до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Дніпровської міської ради, у якій з урахуванням уточненої позової заяви (вх. №20165/22) просить суд визнати протиправним та нечинним рішення Дніпровської міської ради №328/4 від 24.02.2021 року "Про затвердження детального плану території кварталу, обмеженого вулицями Воскресенською, Короленка, Челюскіна та проспекта Дмитра Яворницького (Шевченківський район)".

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 25 квітня 2022 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження в адміністративній справі № 160/1496/22 та призначено її до розгляду на 31 травня 2022 року о 13:30.

24 червня 2022 року від Дніпровської міської ради до суду надійшов відзив на позовну заяву (вх. № 46167/22).

27 червня 2022 року до суду надійшла заява від представника Дніпровської міської ради (вх. № 46487/22) про залучення до участі у справі Департамента по роботі з активами Дніпровської міської ради та Товариства з обмеженою відповідальністю "Житлобудтрест" в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача. Означена заява мотивована тим, що з огляду на повноваження Департамента по роботі з активами Дніпровської міської ради та предмет судового розгляду, на думку заявника клопотання, рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Департамента по роботі з активами Дніпровської міської ради, адже Департамент є уповноваженим органом щодо розробки містобудівної документації, зокрема, детальних планів територій, здійснення нагляду за дотриманням суб`єктами містобудування, зокрема, проектних рішень містобудівної документації державного планування на місцевому рівні та організатором містобудівних конкурсів, про необхідність проведення яких зазначалося позивачем. Окрім того, рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Товариства з обмеженою відповідальністю "Житлобудтрест" з огляду на те, що останнє виступає інвестором в межах розроблення детального плану території.

Позивач у судовому засіданні просив розглянути означену заяву на розсуд суду.

Представник відповідача у судовому засіданні підтримав подану заяву та просив суд задовольнити її в повному обсязі.

Заслухавши думку представників сторін, дослідивши матеріали і фактичні обставини справи, суд дійшов висновку про задоволення заяви представника Дніпровської міської ради про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у справі №160/1496/22, з огляду на таке.

Відповідно до ч. ч. 1, 4 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи

Згідно з ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як встановлено судом, предметом спору у цій справі є позовні вимоги про визнання протиправним та нечинним рішення Дніпровської міської ради №328/4 від 24.02.2021 "Про затвердження детального плану території кварталу, обмеженого вулицями Воскресенською, Короленка, Челюскіна та проспекта Дмитра Яворницького (Шевченківський район)".

Мотивуючи заявлений позов позивач посилається на порушення містобудівного законодавства, зокрема, Закон України "Про охорону культурної спадщиги", Закон України "Про регулювання містобуідвної діяльності", Закон України "Про архітектурну діяльність".

Судом встановлено, що замовником розроблення детального плану території є Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради.

За таких обставин, з огляду на повноваження Департамента по роботі з активами Дніпровської міської ради, згідно з якими Департамент аналізує стан містобудування на території міста, організовує розробку, забезпечує розгляд і подання на затвердження міською радою відповідних містобудівних програм (у томі числі інвестиційних), генерального плану міста, іншої містобудівної документації (п.3.4.4. Положення) та предмет розгляду у цій справі, суд дійшов висновку, що рішення у цій справі може вплинути на права та обов`язки останнього.

Окрім того, згідно з рішенням Дніпровської міської ради від 22.04.2020 № 209/56 "Про надання дозволу на розроблення детального плану території кварталу, обмеженого вулицями: Воскресенською, Короленка, Челюскіна та проспектом Дмитра Яворницького (Шевченківський район) затверджено детальний план території кварталу, обмеженого вулицями Воскресенською, Короленка, Челюскіна та проспектом Дмитра Яворницького (Шевченківський район), відповідно до якого визначено замовником на розроблення детального плану території кварталу, обмеженого вулицями: Воскресенською, Короленка, Челюскіна та проспектом Дмитра Яворницького (Шевченківський район) Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради; відзначено, що фінансування робіт, передбачених пунктом 1 рішення здійснюється Товариством з обмеженою відповідальністю "Житлобудтрест" або іншими джерелами, не забороненими законом.

Отже, з огляду на те, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Житлобудтрест" виступає інвестором в межах розроблення детального плану території, суд дійшов висновку, що рішення суду в означеній справі може вплинути на права та обов`язки останнього.

З урахуванням викладеного, з метою всебічного та повного з`ясування обставин у цій справі, суд дійшов висновку щодо обгрунтованості поданої представником відповідача заяви та необхідність залучення до участі у справі Департамента по роботі з активами Дніпровської міської ради та Товариства з обмеженою відповідальністю "Житлобудтрест" в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки судове рішення у цій справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки останніх.

Керуючись ч.2 ст.49, ст. ст. 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі Департамента по роботі з активами Дніпровської міської ради та Товариства з обмеженою відповідальністю "Житлобудтрест" в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у справі № 160/1496/22 задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи -2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради (м. Дніпро, проспект Д. Яворницького, 75, ідентифікаційний код юридичної особи 37454258).

Залучити до участі у справі в якості третьої особи-3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Житлобудтрест" (м. Дніпро, вул. Любарського, буд. 36, кв. 51, ідентифікаційний код юридичної особи 42909211).

Судове засідання відбудеться 07 липня 2022 року о 13:00, у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань № 12.

Встановити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача строк для подання пояснень на позов протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, а також надати усі наявні у третіх осіб докази на підтвердження обставин справи.

Третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача надати документи, що підтверджують повноваження представників відповідно до ст. 59 КАС України.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, а третім особам також направити копію позовної заяви з додатками.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і не може бути оскаржена окремо. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя О.В. Царікова

Дата ухвалення рішення27.06.2022
Оприлюднено05.07.2022
Номер документу105057864
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та нечинним рішення

Судовий реєстр по справі —160/1496/22

Постанова від 14.06.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 05.04.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 07.03.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 21.02.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 16.02.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Рішення від 24.07.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Рішення від 24.07.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 06.07.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 27.06.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні