Ухвала
від 04.07.2022 по справі 607/1220/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05.07.2022 Справа №607/1220/19

Тернопільский міськрайонний суд у складі головуючого судді Позняка В.М., за участю секретаря судового засідання Свергун Т.В.,

розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Чудопалова Юрія Юрійовича про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Корольова - 5», ОСОБА_2 , третя особа ОСОБА_3 про зобов`язання передати нерухоме майно та документи, згідно переліку, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Чудопалов Ю.Ю. звернувся до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із клопотанням про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17 січня 2019 року, а саме заборони вчиняти будь-які дії, зокрема спрямовані на обтяження борговими та іншими зобов`язаннями (передача в заставу, заклад), в тому числі відчужувати будь-яким доступним способом або передавати права володіння, користування чи розпорядження щодо нерухомого майна - квартири, об`єкту житлової нерухомості, АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомості 234283261252.

Клопотання обґрунтовує тим, що в провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебувала цивільна справа №607/1220/19 за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Корольова - 5», ОСОБА_2 , третя особа ОСОБА_3 про зобов`язання передати нерухоме майно та документи, згідно переліку. Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17 січня 2019 року у справі вжито заходів забезпечення позову, а саме накладено заборону вчиняти будь-які дії, зокрема спрямовані на обтяження борговими та іншими зобов`язаннями (передача в заставу, заклад), в тому числі відчужувати будь-яким доступним способом або передавати права володіння, користування чи розпорядження щодо нерухомого майна - квартири, об`єкту житлової нерухомості, АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомості 234283261252.Рішенням Тернопільськогоміськрайонного судуТернопільської областівід 03березня 2020року позовзадоволено частково.Зазначив,що наявністьна данийчас вказаногообмеження унеможливлюєвиконання рішеннясуду щодопередання 77,19%частини квартирипозивачу заактом приймання-передачіта подальшуреєстрацію прававласності навизначену судомчастину квартири.Таким чином,посилаючись на ч. 3 ст. 158 ЦПК України, просить скасувати даний захід забезпечення позову.

Сторони, будучи повідомленими про дату, час та місце розгляду клопотання, в судове засідання не з`явилися, що не є перешкодою для розгляду клопотання у відповідності до вимог ст. 158 ЦПК України.

Суд, розглянувши клопотання та долучені документи, приходить до наступних висновків.

Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17 січня 2019 року задоволено заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Чудоплова Юрія Юрійовича про забезпечення позову в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Корольова - 5», ОСОБА_2 про зобов`язання передати нерухоме майно та документи, згідно переліку. Заборонено вчиняти будь-які дії, зокрема спрямовані на обтяження борговими та іншими зобов`язаннями (передача в заставу, заклад), в тому числі відчужувати будь-яким доступним способом або передавати права володіння, користування чи розпорядження щодо нерухомого майна - квартири, об`єкту житлової нерухомості, АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомості 234283261252.

Рішенням Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 03 березня 2020 року, яке залишено без змін постановою Тернопільського апеляційного суду від 07 жовтня 2020 року та постановою Верховного Суду від 03 травня 2022 року, зобов`язано Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Корольова-5» передати позивачу ОСОБА_1 за актом приймання передачі частину нерухомого майна 77,19 % квартири АДРЕСА_2 . В задоволенні позовних вимог до ОСОБА_2 , а також решти позовних вимог до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Корольова-5» відмовлено.

Відповідно до частини сьомої статті 158 ЦПК України у разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Звертаючись до суду із клопотання про скасування заходів забезпечення позову представник позивача зазначив, що наявність на даний час обмежень, вижитих ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17 січня 2019 року, унеможливлює виконання рішення суду щодо передання 77,19% частини квартири позивачу за актом приймання-передачі та подальшу реєстрацію права власності на визначену судом частину квартири.

Враховуючи вищенаведене та те, що наявність на даний час вжитих судом заходів забезпечення позову утруднює позивачу виконання рішення суду, зокрема унеможливлює передання останній 77,19% частини квартири за актом приймання-передачі та подальшу реєстрацію права власності на визначену судом частину квартири, суд приходить до переконання що клопотання представника позивача адвоката Чудопалова Ю.Ю. підлягає до задоволення шляхом скасування вжитих ухвалою Тернопільського міськрайонногосуду Тернопільськоїобласті від17січня 2019року заходів забезпечення позову.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 158, 260, 353, 354, 355 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Чудопалова Юрія Юрійовича про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Корольова - 5», ОСОБА_2 , третя особа ОСОБА_3 про зобов`язання передати нерухоме майно та документи, згідно переліку задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17 січня 2019 року у справі № 607/1220/219, а саме заборону вчиняти будь-які дії, зокрема спрямовані на обтяження борговими та іншими зобов`язаннями (передача в заставу, заклад), в тому числі відчужувати будь-яким доступним способом або передавати права володіння, користування чи розпорядження щодо нерухомого майна - квартири, об`єкту житлової нерухомості, АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомості 234283261252.

Копію ухвали надіслати позивачу та відповідачу для відому, у Відділ державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) (46000, м. Тернопіль, вул. Кн. Острозького 14) для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Тернопільської області або через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження- якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий суддяВ. М. Позняк

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення04.07.2022
Оприлюднено06.07.2022
Номер документу105073013
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —607/1220/19

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Постанова від 02.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 27.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Постанова від 07.10.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 22.07.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 15.06.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 13.05.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Рішення від 03.03.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні