Постанова
від 16.10.2007 по справі 3/542ад
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/542ад

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

П О С Т А Н О В А

Іменем України

16.10.07                                                                                 Справа № 3/542ад.

Суддя Доманська М.Л.,   при секретарі судового засідання Буймирській О.В., розглянувши матеріали справи  за позовом

Прокурора Новоайдарського району  в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області, смт. Новоайдар Луганської області

до Приватного підприємства "Атлант-плюс", с. Новоахтирка Новоайдарського району Луганської області

про стягнення 1192 грн. 21 коп.

в присутності представників сторін:

від заявника - Кострицька М.В.,

від позивача –Тимофєєва С.В. (дов. від 26.09.07 № 3666/03-07),

від відповідача –не прибув (явка обов'язкова),

в с т а н о в и в:

Суть спору: заявлено вимогу про стягнення з відповідача на користь позивача 1192 грн. 21 коп. – недоїмки по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Розпорядженням заступника голови суду від 02.10.07 справу № 3/542ад передано на розгляд судді Доманській М.Л.

Згідно з п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, який набрав законної сили  з 01.09.05, до початку  діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів підсудні їм справи вирішують у першій та апеляційній інстанціях відповідні місцеві та апеляційні господарські суди за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

          Враховуючи суб'єктний склад сторін у справі, характер спору,  де в якості позивача виступає суб'єкт владних повноважень, та з урахуванням рекомендацій Верховного суду України, провадження у даній справі порушено за правилами Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Відповідач у судове засідання не прибув, відзиву на позов не надав. Про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином відповідно до ч.8 ст.35 Кодексу адміністративного судочинства України, якою передбачено, що повістка вважається врученою юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною у відповідний державний реєстр.

Дослідивши  матеріали справи, додатково надані документи, вислухавши представників заявника та  позивача,  суд прийшов до наступного.

            Засади і механізми системи  функціонування  загальнообов‘язкового державного пенсійного страхування, призначення, перерахунку і виплати пенсій, надання соціальних послуг з коштів  Пенсійного фонду, що формуються  за рахунок страхових внесків  роботодавців, бюджетних та інших джерел визначає Закон України  від 09.07.03 № 1058-ІУ “Про загальнообов‘язкове державне  пенсійне  страхування” (далі –Закон).

Відповідно до ст.1 Закону страхові внески –це кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов‘язкове державне пенсійне страхування, сплачені згідно із законодавством, що діяло раніше; кошти, сплачені на   загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

          Відповідно до п.6 ч.2 ст.17  Закону  страхувальники  (роботодавці) зобов‘язані нараховувати,  обчислювати  і сплачувати  в установлені строки  та в повному обсязі страхові внески.

          Порядок обчислення і сплати  страхувальниками  та застрахованими  особами внесків  на загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування  до Пенсійного фонду  України  встановлений однойменною  Інструкцією,  затвердженою Постановою  Правління Пенсійного фонду  України від 19.12.03 № 21-1 та зареєстрованою в Міністерстві  юстиції України 16.01.04 № 64/8663 (далі –Інструкція).

          Розміри  страхових внесків  на загальнообов‘язкове  державне пенсійне страхування  встановлюються відповідно  до Закону України  “Про збір на обов‘язкове  державне  Пенсійне  страхування”  (п.4 Інструкції).

З матеріалів справи  вбачається, що підприємство відповідача  зареєстровано  в Управлінні Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області  як платник збору  на обов‘язкове державне пенсійне  страхування та своєчасно не перераховує названий збір, у зв‘язку  з чим  у період  травень-червень 2007 року утворилась заборгованість (недоїмка) у сумі                       1 192 грн. 21 коп.

Згідно зі ст. 106 Закону позивач направив відповідачеві відповідні вимоги про сплату заборгованості на загальну суму недоїмки по страховим внескам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування –1 192 грн. 21 коп., яку заявник просить стягнути з відповідача на користь позивача.

Відповідач  відзиву на позов не надав, позовні вимоги не спростував, доказів погашення заявленої у позові суми не надав.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши доводи позивача та заявника, обставини справи у їх сукупності, суд вважає позов обґрунтованим, а позовні вимоги такими, що підлягають до задоволення з огляду на наступне.

Позовні вимоги щодо стягнення з відповідача заборгованості (недоїмки) по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі в сумі 1 192 грн. 21 коп. відповідають чинному законодавству, документально обґрунтовані, у тому числі розрахунками сум страхових внесків підприємства відповідача, актом звірення взаємних розрахунків сторін від 15.10.07, підписаним сторонами без доповнень та зауважень, тобто підтверджені матеріалами справи, відповідачем не спростовані, тому підлягають до задоволення повністю.

Питання щодо розподілу судових витрат не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому законом порядку, віднесення судових витрат на відповідача, який не є суб'єктом владних повноважень, у даному випадку не передбачено чинним законодавством, у тому числі ст. 94 КАС України.

Згідно ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України у судовому засіданні, в  якому закінчився розгляд справи, оголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено про те, що постанову у повному обсязі буде виготовлено протягом п'ятиденного строку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98, 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України,   суд

вирішив:

1.Позов задовольнити повністю.

           2.Стягнути з Приватного підприємства "Атлант-плюс", Луганська область, Новоайдарський район, с. Новоахтирка, вул. Садова, 2, код 32505810, на користь Управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області, Луганська область, смт. Новоайдар, вул. Банківська, 31, код 21792577, недоїмку по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 1 192 грн. 21 коп.

Постанова  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Постанову складено у повному обсязі та підписано 19.10.07 у відповідності до вимог ст. 167 КАС України.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                                                   М.Л. Доманська

Дата ухвалення рішення16.10.2007
Оприлюднено26.10.2007
Номер документу1054314
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/542ад

Ухвала від 28.08.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Ухвала від 28.08.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Ухвала від 04.08.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 04.07.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 03.07.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Ухвала від 29.06.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Постанова від 16.10.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Доманська М.Л.

Ухвала від 02.10.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Доманська М.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні