Ухвала
від 27.07.2022 по справі 307/1843/22
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1843/22

Провадження № 2/307/401/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2022 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Бряник М.М.,

секретар судового засідання Мельник Б.В.,

за участю:

позивача - ОСОБА_1

представника відповідача Шак М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в місті Тячів клопотання представника відповідача Головного управлінняПенсійного фондуУкраїни вЗакарпатській області в особі головного спеціаліста юрисконсульта відділу представництва інтересів у судах та інших органах юридичного управління Шак Мар`яни Василівни про закриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закарпатвтормет» та Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Тячівського районного суду Закарпатської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закарпатвтормет» та Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

До початку розгляду справи від начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області через канцелярію суду надійшла заява, про закриття провадження у справі, яку в судовому засіданні підтримала представник ОСОБА_2 .

Клопотання мотивувано тим, що спір в частині зарахування пенсійним фондом в страховий стаж при нарахуванні пенсії період з 12 червня 2017 по 3 серпня 2020 та 4 серпня 2020 по 23 лютого 2022, як загальний трудовий стаж (4 роки 8 місяців 12 днів) з урахуванням по ОК -5 та подальшому відшкодуванню відповідачем державі в регресному порядку можна вважати публічно-правовим, оскільки він пов`язаний із захистом прав громадянина від порушень з боку суб`єкта владних повноважень. З огляду на зазначене вище, даний спір не належить розглядати в поярдку цивільного судочинства, а тому на підставі п.1 ч.1 ст. 255 ЦПК України, просить закрити провадження у справі.

Позивач в судовому засіданні заперечив щодо заявленого клопотання.

Представник відповідача Акціонерного товариства «Закарпатвтормет» будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце розгляду справи в судове засідання не з`явилися та про причини неявки, суду не повідомили.

Заслухавши сторін та їх представників, дослідивши матеріали цивільної справи, підстави та обґрунтування заявленого клопотання, суд приходить до наступного висновку.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_1 звернувся в суд з позовною заявою до Акціонерного товариства «Закарпатавтормет» де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Управління пенсійного фонду, яким просить стягнути з відповідача:

- на користь держави єдиний соціальний внесок за загальнообов`язкове державне соціальне утримання в розмірі 22% в сумі 20840 гривень (призначені рішенням суду від 11.09.2019 року);

- на його користь 67540 гривень середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні;

- на користь держави єдиний соціальний внесок за загальнообов`язкове державне соціальне утримання в розмірі 22% в сумі 14858 гривень;

- зарахування пенсійним фондом в страховий стаж при нарахуванні пенсії період з 12 червня 2017 по 3 серпня 2020 та 4 серпня 2020 по 23 лютого 2022, як загальний трудовий стаж (4 роки 8 місяців 12 днів) з урахуванням по ОК-5 та подальшому відшкодуванню відповідачем державі в регресному порядку.

Ухвалою судді Тячівського районного суду Закарпатської області від 20.06.2020 року, позовну заяву залишено без руху та надано позивачеві строк для усунення вказаних у даній ухвалі недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Ухвалою судді Тячівського районного суду від 4.07.2022 р. відмовлено у задоволенні клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закарпатавтормет» та Управління пенсійного фонду в Тячівському районі Закарпатської області, щодо позовних вимог позивача, про стягнення:

- на користь держави єдиний соціальний внесок за загальнообов`язкове державне соціальне утримання в розмірі 22% в сумі 20840 гривень (призначені рішенням суду від 11.09.2019 року);

- на користь держави єдиний соціальний внесок за загальнообов`язкове державне соціальне утримання в розмірі 22% в сумі 14858 гривень;

- зарахування пенсійним фондом в страховий стаж при нарахуванні пенсії період з 12 червня 2017 по 3 серпня 2020 та 4 серпня 2020 по 23 лютого 2022, як загальний трудовий стаж (4 роки 8 місяців 12 днів) з урахуванням по ОК-5 та подальшому відшкодуванню відповідачем державі в регресному порядку, постановлено вважати неподаною та повернуто позивачеві.

Разом з цим позивач ОСОБА_1 , вимоги ухвали в частині пред`явлених ним позовних вимог про стягнення на його користь 67540 гривень середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні виконав, у зв`язку з цим ухвалою судді Тячівського районного суду Закарпатської області від 4.07.2022 року, прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закарпатавтормет» та Управління пенсійного фонду в Тячівському районі Закарпатської області про стягнення на його користь 67540 гривень середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Розгляд справи постановлено проводити в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Судове засідання призначити на 14.00 год. 27.07.2022 р. у приміщенні Тячівського районного суду Закарпатської області за адресою: вул. Незалежності, 120, м. Тячів, Закарпатська область.

Таким чином судом встановлено, що за позовними вимогами за якими представник відповідача просить на підставі п.1 ч.1 ст. 255 ЦПК України закрити провадження у справі, судом провадження не відкривалося та такі повернуто позивачеві.

Відповідно до ч.1ст.13 ЦПК Українисуд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Пунктом 4 ч.5 ст.12 ЦПК Українипередбачено, що суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до п.1 ч.1ст.255 ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства;

Враховуючи те, що за позовними вимогами за якими представник відповідача просить закрити провадежння у справі, судом провадження не відкривалося та такі повернуто позивачеві, відтак суд вважає, що підстав для застосування положень п.1 ч. 1 ст. 255 ЦПК України не має, а тому в задоволенні клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі слід відмовити.

Керуючись статтями13,255, 256,260,261ЦПК України суд,

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотанняпредставника відповідачаГоловного управлінняПенсійного фондуУкраїни вЗакарпатській області в особі головного спеціаліста юрисконсульта відділу представництва інтересів у судах та інших органах юридичного управління Шак Мар`яни Василівни про закриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закарпатвтормет» та Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремому оскарженню не підлягає.

Головуючий М.М. Бряник

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення27.07.2022
Оприлюднено29.07.2022
Номер документу105445959
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —307/1843/22

Рішення від 28.07.2022

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 27.07.2022

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 27.07.2022

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 03.07.2022

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 03.07.2022

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні