Ухвала
від 26.07.2022 по справі 504/3435/17
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/3435/17

Провадження № 2/504/145/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" липня 2022 р. смт. Доброслав Комінтернівський районний суд Одеської області в складі :

головуючого судді Доброва П.В.,

при секретарі Данько Т.В.

розглянувши в відкритому судовому засіданні в приміщенні Комінтернівського районного суду Одеської області заяву представника ТОВ «Фінансова компанія «Геліос» Олійник А.О. про розгляд справи в режимі відеоконференції,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Комінтернівського районного суду Одеської області суду знаходиться цивільна справа за позовом Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «ВіЕйБі Банк» Славкіна М.А. до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Геліос» Олійник А.О. надала клопотання про розгляд справи призначеного на 01.08.2022 о 10:30 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у зв`язку із запровадженням воєнного стану в Україні на підставі Указу Президента України №64/2022 від 24.02.2022 року «Про введення воєнного стану» та Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», а також з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Частина 3 ст. 212 ЦПК України зазначено про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Представник позивача - адвокат Олійник Аліна Олегівна у поданому клопотанні просила розглянути можливість її участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Беручи до уваги те, що судом на час розгляду цього клопотання не встановлено об`єктивних причин, які б вказували на неможливість забезпечення участі представника позивача в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, тому суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Водночас для забезпечення участі представника позивача в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів необхідно застосувати програмне забезпечення «EasyCon».

При цьому, необхідно звернути увагу на те, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon», необхідно дотриматись інструкції, розміщеної за посиланням: https://court.gov.ua/press/news/928380.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ТОВ «ФК «ГЕЛІОС» - адвоката Олійник Аліни Олегівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за позовом Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «ВіЕйБі Банк» Славкіна М.А. до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки, призначене 01.08.2022 о 10 год. 35 хв. - здійснити з представником позивача - адвокатом Олійник Аліною Олегівною в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, шляхом з`єднання через програму «EasyCon» ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали надіслати представнику ТОВ «ФК «ГЕЛІОС» - адвокату Олійник Аліні Олегівні на електронну пошту ІНФОРМАЦІЯ_2

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет: http://court.gov.ua/fair/sud1515/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя П.В. Добров

СудКомінтернівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення26.07.2022
Оприлюднено17.08.2022
Номер документу105740856
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —504/3435/17

Постанова від 13.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Постанова від 18.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 09.01.2018

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Рішення від 02.08.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 15.08.2022

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні