Ухвала
від 10.05.2022 по справі 640/7095/22
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

11 травня 2022 року м. Київ№ 640/7095/22

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами

Фонду гарантування вкладів фізичних осібдо Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання протиправною та скасування постанови, зняття арешту з майна боржника,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернувся Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (код ЄДРПОУ 21708016, адреса місцезнаходження: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17) з позовом до Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (код ЄДРПОУ 34967593, адреса місцезнаходження: 01032, м. Київ, вул. Саксаганського, 110), в якому просив суд:

- визнати протиправною та скасувати постанову Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у Києві про арешт майна боржника від 10.11.2017 ВП №48981799;

- зняти арешт з майна боржника, накладений 10.11.2017 постановою заступника начальника Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у Києві Андросович Наталією Василівною ВП №48981799.

Крім того, у прохальній частині позовної заяви позивач просив суд поновити йому пропущений строк на подання цього позову до суду.

Дослідивши подану позовну заяву і додані до неї матеріали, суд визнав подану позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі, яка буде розглядатись у порядку визначеному ст. 287 Кодексу адміністративного судочинства України.

Стосовно поданої позивачем заяви про поновлення пропущеного строку для звернення до суду із цим позовом, то за оглядом поданих разом із позовом документів, суд попередньо дійшов висновку про поважність причин пропуску позивачем такого процесуального строку та про наявність підстав для його поновлення. Разом з тим, суд звертає увагу сторін на те, що після відкриття провадження у справі судом будуть вжитті заходи для перевірки дотримання позивачем процесуального строку за наслідком отримання від відповідача процесуальних документів, разом з матеріалами відповідного виконавчого провадження.

Крім того, суд дійшов до висновку про необхідність залучення до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - сторону відповідного виконавчого провадження (стягувача) - Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» (код ЄДРПОУ 35822572), оскільки прийняте судом рішення у даній справі може безпосередньо вплинути на права та інтереси названої особи.

Керуючись вимогами ст.ст. 12, 49, 121, 171, 248, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва -

У Х В А Л И В:

1. Визнати поважними причини пропуску звернення позивача до суду поважними із цим позовом та поновити строк звернення до суду із цим позовом.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» (код ЄДРПОУ 35822572, відомі адреси: 02002, м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська, 4Г/16; 04119, м. Київ, вул. Білоруська, 23, літ. «А»).

3. Відкрити провадження в адміністративній справі, яка розглядатиметься суддею Скочок Т.О. одноособово.

4. Призначити судове засідання на 30 травня 2022 року о 15 год.30 хв., яке відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал судових засідань №34.

5. Зобов?язати позивача у дводенний строк з дня отримання копії цієї ухвали надіслати на поштову адресу Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова» копію своєї позовної заяви з усіма додатками. Документальні докази такого надсилання невідкладно подати до канцелярії суду.

6. Відповідачу упродовж п`ятиденного строку з дня вручення копії цієї ухвали або з дня отримання повідомлення про зміст цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів).

7. Відзив на позовну заяву разом з доданими до нього матеріалами мають бути подані до канцелярії суду за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

8. Попередити відповідача, що у разі не подання ним разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

9. Витребувати у відповідача:

- засвідчені копії матеріалів виконавчого провадження №48981799 (в т.ч. постанов про відкриття виконавчого провадження з ідентифікатором);

- документальні докази надіслання та вручення уповноваженому представнику позивача копії оспорюваної постанови про арешт майна боржника від 10.11.2017, або ознайомлення зі змістом такої постанови під розписку;

- відомості стан виконавчого провадження;

- документальні докази реалізації постанови про арешт майна боржника від 10.11.2017 та чинність накладених арештів.

10. Витребувані судом докази та матеріали надати через канцелярію суду у п?ятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

11. Запропонувати третій особі у п?ятиденний строк з дня отримання копії позовної заяв подати до канцелярії суду пояснення щодо позову.

12. Пояснення щодо позову разом з доданими до них доказами мають бути подані до суду разом з доказами надіслання (вручення) іншим учасникам справи.

13. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

14. Повідомити відповідача, як суб`єкта владних повноважень, за місцезнаходженням якого здійснюється розгляд справи, про наявні копії позовної заяви разом з доданими до неї матеріалами для вручення та можливість отримання останніх лише безпосередньо у Окружному адміністративному суді м. Києва (м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1).

15. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя Т.О. Скочок

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.05.2022
Оприлюднено22.08.2022
Номер документу105821852
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів

Судовий реєстр по справі —640/7095/22

Постанова від 23.02.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

Ухвала від 21.02.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

Ухвала від 12.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Рішення від 19.06.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 10.05.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 10.08.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 26.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні