Ухвала
від 21.08.2022 по справі 359/5493/20
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/5493/20

Провадження № 2/359/176/2022

УХВАЛА

Іменем України

22 серпня 2022 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі :

головуючої судді Яковлєвої Л.В.,

при секретарі Русан А.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Бориспіль клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ю-Бейс» адвоката Круглика Валерія Володимировича про проведення судового засідання в режимі відео конференції у цивільній справі за позовом Акціонерного товариства «Райффайзен Банк» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача : Приватний нотаріус Сумського міського нотаріального округу Марченко Інна Володимирівна про визнання договору дарування житлового будинку недійсним та за позовом Публічного акціонерного товариства «Родовід банк» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача : Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Іванов Андрій Валерійович, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача : Приватний нотаріус Сумського міського нотаріального округу Марченко Інна Володимирівна про визнання договору дарування житлового будинку недійсним, -

ВСТАНОВИВ:

17 липня 2020 року представник позивача адвокат Хуторянець О.В. звернувся до суду з позовом, яким просить поновити АТ «Райффайзен Банк Аваль» строк на звернення до суду із даним позовом; визнати недійсним договір дарування житлового будинку АДРЕСА_1 , укладений між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , посвідчений приватним нотаріусом Сумського міського нотаріального округу Марченко І.В., зареєстровано в реєстрі за № 2711, та скасувати рішення державного реєстратора приватного нотаріуса Сумського міського нотаріального округу Марченко І.В. про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер : 33035176 від 20.12.2016 року, номер запису про право власності/довірчої власності : 18150547; стягнути з відповідачів на користь АТ «Райффайзен Банк Аваль» сплачений судовий збір в розмірі 2102,00 грн.

Ухвалою судувід 06жовтня 2020 року у цивільній справі відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання.

17 січня 2022 року ухвалою суду закрито підготовче провадження та призначено справи до судового розгляду по суті.

Ухвалою суду від 13 липня 2022 року залучено до участі у справі № 359/5493/20 правонаступника Публічного акціонерного товариства «Родовід банк» - Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ю-Бейс» (ЄДРПОУ - 42901825, місцезнаходження : 03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд. 55).

17 серпня 2022 року від представника ТОВ «Фінансова компанія «Ю-Бейс» адвоката Круглик В.В. на електронну адресу суду надійшло клопотання про участь його представника в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «EASYCON».

Дослідивши подану заяву та письмові матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно ч. 1, 2, 7, 8 ст. 212ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Враховуючи, що відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування процесу, з метою підвищення оперативності судового розгляду і полегшення участі в ньому представника позивача, суд вважає доцільним задовольнити заяву останнього, та провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Враховуючи наведене та керуючись ст. 212,353ЦПК України ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ :

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ю-Бейс» адвоката Круглика Валерія Володимировича про проведення судового засідання в режимі відео конференції у цивільній справі за позовом Акціонерного товариства «Райффайзен Банк» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача : Приватний нотаріус Сумського міського нотаріального округу Марченко Інна Володимирівна про визнання договору дарування житлового будинку недійсним та за позовом Публічного акціонерного товариства «Родовід банк» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача : Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Іванов Андрій Валерійович, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача : Приватний нотаріус Сумського міського нотаріального округу Марченко Інна Володимирівна про визнання договору дарування житлового будинку недійсним, - задовольнити.

Надати можливість представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ю-Бейс» адвокату Круглик Валерію Володимировичу, брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, через онлайн-сервіс відеозв`язку «EasyCon»30 серпня 2022 року о 14 год. 00 хв.

Роз`яснити представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ю-Бейс» адвокату Круглик Валерію Володимировичу, що відповідно до ч. 5ст. 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою онлайн-сервісу відеозв`язку за веб-посиланнямhttps://vkz.court.gov.ua/згідно із наказом Державної Судової адміністрації України №196 від 23.04.2020 "Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзвязку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду".

Копію ухвали направити негайно представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ю-Бейс» адвокату Круглик Валерію Володимировичу та сторонам, для відома.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://bpm.ko.court.gov.ua/sud1005.

Ухвала суду є остаточною та, згідно ст. 353 ЦПК України, апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Яковлєва Л.В.

Дата ухвалення рішення21.08.2022
Оприлюднено24.08.2022
Номер документу105855839
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору дарування житлового будинку недійсним

Судовий реєстр по справі —359/5493/20

Постанова від 06.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Постанова від 05.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 03.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Рішення від 17.10.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Рішення від 17.10.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні