Постанова
від 16.12.2008 по справі 2а-1292/08
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2a-1292/08

Рядок статзвітності № 72

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2008 р. м. Ужгород

Закарпатський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді Гаврилк а С. Є.

при секретарі судового зас ідання Воловар О.В.

за участю сторін:

представника позивача -К абацій Наталії Вікторівни (довіреність від 26.03.2008 року за № 10-0);

представник відповідача - не з' явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміще нні Закарпатського окружног о адміністративного суду поз овну заяву Мукачівської об' єднаної державної податково ї інспекції Закарпатської об ласті до товариства з обмеже ною відповідальністю науков о-виробниче підприємство «Те хнологія» про стягнення пода ткового боргу в розмірі 850 грн ., -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 160 ча стини З КАС України 16 грудня 2008 року було проголошено вступ ну та резолютивну частини по станови. Повний текст постан ови виготовлено та підписано 17 грудня 2008 року.

До Закарпатського окружно го адміністративного суду зв ернулась Мукачівська об' єд нана державна податкова інсп екція Закарпатської області з позовною заявою до товарис тва з обмеженою відповідальн істю науково-виробниче підпр иємство «Технологія», якою п росить стягнути з товариства з обмеженою відповідальніст ю науково-виробниче підприєм ство «Технологія» 850 грн. забо ргованості з податку на приб уток.

Обгрунтовуючи свої вимоги позивач вказує, що товариств о з обмеженою відповідальніс тю науково-виробниче підприє мство «Технологія» є юридичн ою особою та перебуває на обл іку в Мукачівській ОДШ як пла тник податків. Відповідно до статті 9 Закону України «Про с истему оподаткування» відпо відач зобов' язаний сплачув ати належні суми податків, зб орів (обов' язкових платежів ) у встановлені законами терм іни. Однак, в порушення вказан ої норми відповідач не сплат ив в належні строки податок н а прибуток у розмірі 850 грн.

Під час судового розгляду д аної справи представник пози вача позовні вимоги підтрима в повністю з мотивів, які викл адені в позовній заяві та про сив суд задовольнити їх в пов ному обсязі.

В судові засідання, що прохо дили 24 жовтня 2008 року та 16 грудня 2008 року відповідач не забезпе чив явку свого представника, хоча про час та місце розгляд у справи був повідомлений на лежним чином відповідно до Г лави 3 Розділу 2 КАС України (а.с . а.с. 16-30, 35-37). Відповідачем не нада но суду заперечень проти поз ову та інших доказів, які у ньо го є.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги слід задовольнити з на ступних підстав.

Судом встановлено та підтв ерджено матеріалами справи, що відповідно до свідоцтва п ро державну реєстрацію (пере реєстрацію) суб' єкта підпри ємницької діяльності -юридич ної особи, товариство з обмеж еною відповідальністю науко во-виробниче підприємство «Т ехнологія» було зареєстрова не у виконавчому комітеті Му качівської міської ради Зака рпатської області 05 серпня 1999 р оку (а.с. а.с. 6, 20).

Відповідно до свідоцтва пр о державну реєстрацію (перер еєстрацію) суб' єкта підприє мницької діяльності - юридич ної особи та довідки № 5331 з єдин ого державного реєстру підпр иємств та організацій (ЄДРПО У), місцезнаходженням відпов ідача є: 89600, Закарпатська облас ть, м. Мукачево, вул. Кооперати вна^ (а.с. а.с. 6, 7).

25 березня 2008 року головним де ржавним податковим ревізоро м-інспектором ВАПП УОЮО Мука чівської ОДПІ проведена неви їзна документальна перевірк а відповідача на предмет неп одання податкової звітності з податку на прибуток за 2007 рік .

За результатами перевірки був складений акт № 142/15-40 від 25 бе резня 2008 року. Перевіркою вста новлено, що відповідачем не б уло подано декларацій з пода тку на прибуток за весь 2007 рік. (а.с. 15)

На підставі акту перевірки № 142/15-40 від 25 березня 2008 року було прийнято податкове повідомл ення-рішення № 0001951540/0 від 03 квітн я 2008 року, яким визначено обов' язкову до сплати суму штрафн их (фінансових) санкцій з пода тку на прибуток у розмірі 850 гр н. (а.с. 14)

Вказані повідомлення-ріше ння були направлені на адрес у, за якою знаходиться відпов ідач.

Наявність заборгованості з податку на прибуток також с тверджується розрахунком за боргованості та обліковою ка рткою платника (а.с. а.с. 12, 13).

Відповідно до статті 5 пункт у 5.2. підпункту до 5.2.1. Закону Укр аїни «Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами» по даткове зобов' язання платн ика податків, нараховане кон тролюючим органом відповідн о до пунктів 4.2 та 4.3 статті 4 цьог о Закону, вважається узгодже ним у день отримання платник ом податків податкового пові домлення, за винятком випадк ів, визначених підпунктом 5.2.2 ц ього пункту. Відповідно до ст атті 5 пункту 5.3. підпункту 5.3.1. вк азаного Закону у разі визнач ення податкового зобов' яза ння контролюючим органом за підставами, зазначеними у пі дпунктах „а" - „в" підпункту 4.2.2 п ункту 4.2 статті 4, платник подат ків зобов' язаний погасити н араховану суму податкового з обов' язання протягом десят и календарних днів від дня от римання податкового повідом лення, крім випадків коли про тягом такого строку такий пл атник податків розпочинає пр оцедуру апеляційного узгодж ення.

Відповідно до статті 5 пункт у 5.4. підпункту 5.4.1. Закону Україн и „Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами" узгод жена сума податкового зобов' язання, не сплачена платнико м податків у визначені Закон ом строки, визнається сумою п одаткового боргу платника по датків.

Зважаючи на вказані норми З акону, враховуючи обставини, встановлені судом, позовні в имоги слід задовольнити. Кер уючись статтями 11, 70, 71, 86, 160-163 КАС Ук раїни, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Мукачівсь кої об' єднаної державної по даткової інспекції Закарпат ської області до товариства з обмеженою відповідальніст ю науково-виробниче підприєм ство «Технологія» про стягне ння податкового боргу в розм ірі 850 грн. -задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю нау ково-виробниче підприємство «Технологія» (89600. Закарпатськ а область, м. Мукачево, вул. Коо перативна, 4, ідентифікаційни й код 30444353) 850 грн. заборгованості з податку на прибуток.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Закарпатський окру жний адміністративний суд шл яхом подачі заяви про апеляц ійне оскарження постанови су ду першої інстанції протягом десяти днів з дня її проголош ення, а в разі складання поста нови у повному обсязі відпов ідно до статті 160 КАС України - з дня складання в повному обся зі. Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апел яційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо скарга подається у с трок, встановлений для подан ня заяви про апеляційне оска рження.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.12.2008
Оприлюднено10.08.2010
Номер документу10598834
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1292/08

Ухвала від 01.07.2010

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Старунський Д.М.

Постанова від 16.12.2008

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 22.09.2008

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Шинкар Т.І.

Постанова від 24.03.2009

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Поплавський В.Ю.

Ухвала від 16.02.2009

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мартиненко О.В.

Ухвала від 16.02.2009

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мартиненко О.В.

Ухвала від 19.01.2009

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мартиненко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні