Ухвала
від 04.09.2022 по справі 697/1043/22
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/1176/22 Справа № 697/1043/22

УХВАЛА

про проведення розгляду справи в режимі відеоконференції

05 вересня 2022 року м. Черкаси

Черкаський апеляційнийсуд вскладі колегіїсуддів: НовіковаО.М.,Вініченка Б.Б., Нерушак Л.В., заслухавши доповідь судді Новікова О.М. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції апеляційною скарги адвоката Бовшика Миколи Юрійовича в інтересах позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на ухвалу Канівського міськрайонного суду Черкаської області від 14 липня 2022 року про відмову в забезпеченні позову,

в с т а н о в и в :

На розгляді в Черкаському апеляційному суді перебуває вказана вище апеляційна скарга.

Розгляд справи призначено на 08 вересня 2022 року о 12:30 год.

29 серпня 2022 року надійшло клопотання від адвоката Бовшика М. Ю., в якому представник заявників просить забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису за допомогою сервісу відеоконференузв`язку «EasyCon».

Клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно дочастин 1-5статті 212ЦПК Україниучасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасниксправи подаєзаяву проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду непізніше ніжза п`ятьднів досудового засідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі Порядок № 196). Пунктом 2 розділу ІІ Порядку № 196 зазначено, що системою відеоконференцзв`язку (далі Система) є комплекс технічних засобів і програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ Порядку № 196 для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватися в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації.

У клопотанні вказано, що адвокат не має можливості особисто приймати участь у судових засіданнях, тому просить надати можливість взяти участь у судовому засіданні з використанням облікового запису в системі «EasyCon» (vkz.court.gov.ua).

Таким чином апеляційний суд приходить до висновку про задоволення заяви про участь у судовому засіданні, призначеному на 08 вересня 2022 року о 12:30, а також наступних судових засідань у випадку відкладення розгляду вказаної справи, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та проведення судового засідання в режимі відеоконференції з урахуванням технічних можливостей у cуді з використанням системи відеоконференцзв`язку за посиланням на офіційний веб-портал судової влади України vkz.court.gov.ua за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Керуючись ст. 212, ст. 365 ЦПК України, апеляційний суд -

у х в а л и в :

Клопотання адвоката Бовшика М. Ю. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, задовольнити.

Проведення судового засідання, призначеного на 08 вересня 2022 року о 12:30, а також наступних судових засідань у випадку відкладення розгляду вказаної справи, в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon» (https://easycon.com.ua/).

Роз`яснити, що участь в судовому засіданні у справі призначеної на 08 вересня 2022 року о 12:30, а також наступних судових засідань у випадку відкладення розгляду вказаної справи, у режимі відеоконференції відбуватиметься з урахуванням Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, пункту 5 розділу І Порядку № 196 роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи.

Роз`яснити, що інформацію у справі, яка розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: ack.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Судді:

Дата ухвалення рішення04.09.2022
Оприлюднено08.09.2022

Судовий реєстр по справі —697/1043/22

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

Постанова від 07.09.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Постанова від 07.09.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 15.08.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 04.08.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

Ухвала від 13.07.2022

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні