Ухвала
від 06.09.2022 по справі 147/154/22
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/154/22

Провадження № 2/147/156/22

УХВАЛА

07 вересня 2022 року смт Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Мудрак А.М.

з участю секретаря Чудак Г.І.,

представника позивача - адвоката Гінгуляка О.М.,

представника відповідача - адвоката Дудіна Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Україна-Т» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,

в с т а н о в и в:

У провадженніТростянецького районногосуду Вінницькоїобласті перебуваєцивільна справаза позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Україна-Т» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

В судовому засіданні представником відповідача - адвокатом Дудіним Л.В. заявлено клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з неявкою свідків та про визнання явки позивача ОСОБА_1 обов`язковою в судове засідання. В обгрунтування клопотання покликався на те, що у разі явки позивача вони зможуть з`ясувати її позицію щодо заявленого позову та обговорити з нею питання про вирішення спору та укладення мирової угоди. Щодо необхідності виклику свідків зазначив, що такі можуть повідомити обставини, що стосуються даної справи та можуть зазначити обставини на підтвердження позиції відповідача.

Представник відповідача - адвокат Гінгуляк О.М. заперечив щодо заявлених клопотань, вважає що клопотання не вмотивовані, безпідставні та вважає їх таким, що спрямовані на затягування розгляду справи з боку відповідача.

Заслухавши доводи сторін, дослідивши клопотання, суд приходить до наступного.

Відповідно дост.224ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання свідка, експерта, спеціаліста, перекладача суд заслуховує думку учасників справи про можливість розгляду справи за відсутності свідка, експерта, спеціаліста, перекладача, які не з`явилися, та постановляє ухвалу про продовження судового розгляду або про відкладення розгляду справи.

Згідно з ст. 258 ЦПК Українипитання про відкладення розгляду справи вирішується судом шляхом постановлення ухвали.

Ухвалою суду від 15.06.2022 було встановлено загальний порядок дослідження доказів, а саме: дослідити письмові докази, заслухати пояснення сторін, допитати свідків.

В судовому засіданні 03.08.2022 було досліджено письмові докази та оголошено перерву для виклику свідків ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

В судове засідання свідки не з`явились. Порядок дослідження доказів судом не змінювався.

Представник відповідача наполягає на допиті свідків, оскільки їм відомі обставини, що стосуються справи та предмета позову. Іншим способом довести свою позицію відповідач не має можливості.

У зв`язку із зазначеним, клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з неявкою свідків підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно з п.4 ч.5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до п.3 ч.2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Враховуючи те, що особиста явка позивача ОСОБА_1 має істотне значення для розгляду справи по суті, для надання особистих пояснень по справі (згідно з встановленим порядком дослідження доказів) та з`ясування її фактичних обставин, суд дійшов висновку про те, що явку позивача в судове засідання слід визнати обов`язковою.

Керуючисьст. ст. 43, 224, 258 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника відповідача адвоката Дудіна Л.В. задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Україна-Т» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, відкласти на 10.00 год. 29 вересня 2022 року, здійснити виклик учасників справи в наступне судове засідання.

Визнати обов`язковою явку позивача ОСОБА_1 в судове засідання для участі та дачі особистих пояснень.

Роз`яснити, що відповідно до п.3 ч.2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Мудрак

СудТростянецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення06.09.2022
Оприлюднено08.09.2022
Номер документу106103367
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —147/154/22

Рішення від 14.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Рішення від 01.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Рішення від 01.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 05.10.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні