Ухвала
від 12.09.2022 по справі 367/3583/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер справи: 367/3583/17 Головуючий у суді першої інстанції: Карабаза Н.Ф.

Номер провадження: 22-ц/824/9796/2022 Доповідач у суді апеляційної інстанції: Коцюрба О. П.

У Х В А Л А

про поновлення строку та відкриття апеляційного провадження

13 вересня 2022 року Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - Коцюрби О.П.,

суддів: Білич І,М., Слюсар Т.А..

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою Головного управляння Державної податкової служби у Київській області, як відокремленого підрозділу Державної податкової служби на ухвалу Ірпінського міського суду Київської області від 08 липня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, Виконавчого комітету Ірпінської міської ради про відшкодуванню матеріальної та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Ірпінського міського суду Київської області від 08 липня 2022 року замінено сторону виконавчого провадження, а саме боржника 1 - Головне управління ДФС у Київській області на його правонаступника - Головне управління ДПС у Київській області, як відокремлений підрозділ Державної податкової служби України у виконавчому листі від 01 червня 2022 року виданого Ірпінським міським судом Київської області на підставі рішення Ірпінського міського суду у справі № 367/3583/17 від 18 листопада 2021 року.

Не погоджуючись з ухвалою суду першої інстанції, Головне управляння ДПС у Київській області, як відокремленого підрозділу ДПС подала апеляційну скаргу, пропустивши строк на апеляційне оскарження.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 29 серпня 2022 року апеляційну скаргу Головного управляння ДПС у Київській області залишено без руху та надано строк для усунення недоліків апеляційної скарги - десять днів з моменту отримання копії ухвали.

Головне управляння ДПС у Київській області, 05 вересня 2022 року звернулось до суду із клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження, у якому, посилаючись на те, що строк на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції пропущено з поважних причин, так як копію оскаржуваної ухвали суду управлянням отримано лише 20 липня 2022 року, просить поновити пропущений строк.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що причини пропуску апелянтом строку на апеляційне оскарження, зазначені в клопотанні про поновлення строку, є поважними.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У ч. 3 ст. 354 ЦПК України вказано, що строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

З матеріалів справи вбачається, що оскаржувану ухвалу Ірпінського міського суду Київської області постановлено 08 липня 2022 року.

Копію оскаржуваної ухвали суду Головне управляння ДПС у Київській області отримало 20 липня 2022 року. Доказів на спростування вказаної обставини матеріали справи не містять.

Апеляційну скаргу подано до суду першої інстанції засобами поштового зв`язку 03 серпня 2022 року, тобто в межах п`ятнадцяти днів з моменту отримання апелянтом копії оскаржуваної ухвали суду.

За таких обставин, колегія суддів приходить до висновку, що строк на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції Головним управлянням ДПС у Київській області пропущено з поважних причин, тому вважає за можливе його поновити.

Апеляційну скаргу подано до належного суду, особою, що має право на апеляційне оскарження. За формою та змістом апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі згідно ст. 360 ЦПК України.

Відзив на апеляційну скаргу має містити: найменування суду апеляційної інстанції; ім`я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адресу електронної пошти, за наявності; обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги; у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу; перелік матеріалів, що додаються.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Керуючись ст. ст. 359, 360, 361 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Головного управляння Державної податкової служби у Київській області, як відокремленого підрозділу Державної податкової служби про поновлення строку на апеляційне оскарження - задовольнити.

Поновити Головному управлянню Державної податкової служби у Київській області, як відокремленого підрозділу Державної податкової служби строк на апеляційне оскарження ухвали Ірпінського міського суду Київської області від 08 липня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Головного управляння Державної податкової служби у Київській області, як відокремленого підрозділу Державної податкової служби на ухвалу Ірпінського міського суду Київської області від 08 липня 2022 року.

В порядку підготовки справи до апеляційного розгляду, надіслати особам, які беруть участь у справі, копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги.

Надати сторонам строк, протягом якого може бути поданий відзив у письмовій формі на апеляційну скаргу - п`ять днів з моменту отримання копії ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: О.П. Коцюрба

Судді: І.М. Білич

Т.А. Слюсар

Дата ухвалення рішення12.09.2022
Оприлюднено19.09.2022
Номер документу106267546
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —367/3583/17

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Постанова від 14.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 28.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Рішення від 18.11.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Рішення від 18.11.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Рішення від 18.11.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні