Рішення
від 09.10.2007 по справі 33/124
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

33/124

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.486-65-72

 

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М    У К Р А Ї Н И

№ 33/124                                                                                                         09.10.07 р.

Суддя Мудрий С.М. розглянувши справу

за позовом Державного видавництва «Преса України»Державного управління справами

до Комунального підприємства Київської міської Ради Редакція Газети «Українська столиця»

про зобов'язання відновити становище, яке існувало до порушення права та укласти договір.

          

За участю представників сторін:

від позивача:  Горденок Я.В., представник за довіреністю № 1-4  від 27.03.06 року;

                         Ухань Л.М. представник за довіреністю №1-16-д від 07.12.205 року.

від відповідача: не з'явився

встановив :

Державне видавництво «Преса України»Державного управління справами звернулось до Господарського суду м. Києва з позовною заявою до Комунального підприємства Київської міської Ради Редакція Газети «Українська столиця»про зобов'язання відновити становище, яке існувало до порушення права та укласти договір.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що Комунальним підприємством Київської міської Ради Редакції Газети «Українська столиця» було проведено відкриті торги із закупівлі послуг з друкування газет, відповідно до оголошення №52038006, що оприлюднене у №52 (71) від 25.12.2006 року в «Інформаційний бюлетень Тендерної палати України».

Державне видавництво «Преса України»Державного управління справами прийняло участь у процедурі торгів та подало відповідачу підписану та скріплені печаткою тендерну пропозицію №201-207-к від 15.02.2007 року разом з проектом договору на суму 212641,88 грн. із додатками, які є невід'ємною частиною тендерної пропозиції позивача.

Тендерним комітетом відповідача було розглянуто тендерну пропозицію позивача та визнано її такою, що відповідає умовам тендерної документації.

Відповідно до вимог п.1 додатку 3 тендерної документації відповідача та п.1 тендерної пропозиції позивача встановлено, що тендерна документація відповідача та тендерна пропозиція позивача мають силу попереднього договору між позивачем та відповідачем і, у разі акцепту відповідачем тендерної пропозиції позивача останній зобов'язується виконати  всі умови, передбачені договором, проект якого додано до тендерної пропозиції.

Листом від 23.02.2007 року №88 відповідач повідомив позивача, що рішенням тендерного комітету, переможцем торгів визнано позивача та акцептовано його тендерну пропозицію. Також, зазначеним листом відповідач запропонував позивачу укласти договір.

Листом від 14.03.2007 року №103-317-к, на виконання вимог ст..29,37 ЗУ «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», позивач направив на адресу відповідача два примірники проекту договору №14-07 із додатками (а саме: технічне завдання №1/1, кошторис№2/1, графік №3, Угода №1 до договору №14/07, яка співпадає з умовами проекту договору, який було додано до акцепт пропозиції) для укладення договору.

Згідно ст. 25 ЗУ «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти»та п. 30.1 тендерної документації, позивач здійснив забезпечення виконання договору №14/07 у формі банківської гарантії виконання від 07.03.2007 року №ГР055КЦФ054/07.

Таким чином, позивач зі свого боку належним чином та у встановлений строк виконав взяті на себе всі обов'язки, які покладаються на учасника відкритих торгів, тендерна пропозиція якого акцептована замовником.

27.03.2007 року відповідач листом №161 повідомив позивача, що тендерний комітет відповідача прийняв рішення визнати торги на закупівлю послуг з друкування газет такими, що не відбулися, та вважати недійсним повідомлення про акцепт та результати торгів.  

Зазначені дії відповідача позивач вважає неправомірними та такими, що суперечать нормам чинного законодавства.

В ході судового розгляду справи представник позивача заявив клопотання про збільшення розміру позовних вимог, відповідно до яких просив:

1. Відновити становище, яке існувало до порушення прав Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами, шляхом визнання недійсними рішень тендерного комітету (протокол №18 від 21.03.2007р.):

-          про визнання торгів на закупівлю послуг з друкування газет (оголошення №52038006) такими, що не відбулися,

-          про визнання недійсним повідомлення про акцепт тендерної пропозиції Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами;

-          про визнання недійсним повідомлення про результати торгів.

2.          Відновити становище, яке існувало до порушення прав Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами, шляхом відкликання оголошень про результати проведеної тендерної процедури закупівлі у такий же спосіб, у який вони були опубліковані.

Для цього зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця":

-          направити видавцю "Інформаційного бюлетеня Тендерної палати України" - Підприємству "Інформаційні видання Тендерної палати України" - повідомлення про відкликання оголошення №18189607Р про результати проведеної процедури закупівлі та забезпечити опублікування повідомлення про відкликання зазначеного оголошення у розділі "Оголошення про результати проведеної процедури закупівлі" "Інформаційного бюлетеня Тендерної палати України";

-          направити видавцю "Спеціалізованого друкованого засобу масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель" повідомлення про відкликання оголошення про результати проведеної процедури закупівлі (в якому зазначено, що 21.03.2007р. прийнято рішення про визнання торгів такими, що не відбулися) та забезпечити опублікування повідомлення про відкликання зазначеного оголошення у тому самому розділі "Спеціалізованого друкованого засобу масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель", у якому було опубліковано це оголошення.

Зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" забезпечити підписання повідомлень про відкликання оголошень про результати проведеної процедури закупівлі уповноваженою особою та скріплення печаткою Комунального підприємства Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця".

3.          Зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" укласти із Державним видавництвом "Преса України" Державного управління справами, як із переможцем відкритих торгів, договір про закупівлю послуг з друкування газет на умовах проекту Договору №14-07 із додатками: Технічне завдання №1/1, Кошторис №2/1, Графік №3, Угода №1 до Договору №14-07, Угода №2 до Договору №14-07, що додаються до цієї позовної заяви.

4.          Договір №14-07 та додатки (Технічне завдання №1/1, Кошторис №2/1, Графік №3, Угоду №1 до Договору №14-07, Угоду №2 до Договору №14-07) визнати укладеними з 23.03.2007р.

5.          Зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" виконати в натурі свої обов'язки, встановлені ст.ст. 4-1, 4-2, 17, 29-1 та іншими нормами Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", а саме:

1) зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" розмістити передбачену ст. 4-1 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" інформацію щодо закупівлі послуг з друкування газет в інформаційній системі в мережі Інтернет "Портал "Державні закупівлі України"(www.zakupivli.com), яка належить ТОВ "Європейське консалтингове агентство", в тому числі, але не обмежуючись, розмістити:

-          акцепт тендерної пропозиції та повідомлення про результати торгів протягом 5 (п'яти) календарних днів з дня набрання рішенням у справі №33/124 законної сили;

-          інформацію, що стосується розгляду скарги - "отримано скаргу Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами №103-582-к від 22.05.2007р.; після 20 (двадцяти) робочих днів від дня надходження скарги від Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель рішення щодо скарги не надійшло".

Зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" привести всю інформацію про закупівлю послуг з друкування газет, розміщену в інформаційній системі в мережі Інтернет "Портал "Державні закупівлі України" (www.zakupivli.com), у відповідність до результатів торгів - акцепту тендерної пропозиції Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами та укладення з Державним видавництвом "Преса України" Державного управління справами договору про закупівлю.

2)          зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" оприлюднити та опублікувати оголошення про результати проведеної процедури відкритих торгів в:

?          інформаційній системі в мережі Інтернет "Портал "Державні закупівлі України" (www.zakupivli.com), яка належить ТОВ "Європейське консалтингове агентство";

? "Спеціалізованому друкованому засобі масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель";

?          "Інформаційному бюлетені Тендерної палата України" протягом 10 (десяти) календарних днів з дня набрання рішенням у справі №33/124 законної сили.

В оголошенні зазначити відомості, передбачені ст. 29-1 Закону, в тому числі, але не обмежуючись:

-          дату акцепту тендерної пропозиції, що визнана найкращою -"20.02.2007р.";

-          дату укладення договору про закупівлю - "23.03.2007р.";

-          вартість договору про закупівлю - "212641 (двісті дванадцять тисяч шістсот сорок одна) грн. 88 коп.";

-          повну назву переможця торгів - "Державне видавництво "Преса України" Державного управління справами";

3)          зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" затвердити та протягом 10 (десяти) календарних днів з дати затвердження оприлюднити звіт про результати здійснення процедури закупівлі за встановленою формою в інформаційній системі в мережі Інтернет "Портал "Державні закупівлі України" (www.zakupivli.com), яка належить ТОВ "Європейське консалтингове агентство".

В цьому звіті зазначити відомості, передбачені ст. 17 Закону, в тому числі, але не обмежуючись:

-          найменування та адресу учасника, з яким укладено договір про закупівлю - "Державне видавництва "Преса України" Державного управління справами, 03047, м. Київ, просп. Перемоги, 50";

-          ціну цього договору - "212641 (двісті дванадцять тисяч шістсот сорок одна) грн. 88 коп.";

           - стислий виклад критеріїв порівняння та оцінки тендерних пропозицій і визначення переможця процедури закупівлі:

а) ціна тендерної пропозиції, кількість балів по критерію дорівнює 80 балам;

б) гарантійний   термін   ліквідації  неякісного   виконання   замовлення, кількість балів по критерію дорівнює 20 балам";

-          дату опублікування оголошення про результат здійсненої закупівлі в "Спеціалізованому друкованому засобі масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель" та "Інформаційному бюлетені Тендерної палата України";

-          дату повідомлення учасникам про результат проведеної процедури -"23.02.2007р.";

-          подані оскарження - "подано скаргу Державним видавництвом "Преса України" Державного управління справами №103-582-к від 22.05.2007р.";

-          результати розгляду скарг - "після 20 (двадцяти) робочих днів від дня надходження скарги від Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель рішення щодо скарги не надійшло";

-          подані позови - "подано позов Державним видавництвом "Преса України" Державного управління справами №103-619-к від 31.05.2007р.";

-          результати розгляду позовів;

4) належним чином та у повному обсязі виконати всі інші обов'язки, що покладаються на замовника Законом України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" та іншими нормативними актами.

6. Стягнути з Комунального підприємства Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" на користь Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами судові витрати у розмірі 288 (двісті вісімдесят вісім) грн., в тому числі державне мито - 170 (сто сімдесят) грн., витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу - 118 (сто вісімнадцять) грн.

В судовому засідання представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі та просив задовольнити їх з врахуванням поданого клопотання про збільшення розміру позовних вимог.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, витребуваних судом доказів не подав, обґрунтованих клопотань не направляв хоча про час та місце судового засідання був повідомлений належним чином.

Відповідно до ст. 75 Господарського процесуального Кодексу України якщо відзив на позовну заяву і витребувані господарським судом документи не подано, справу може бути розглянуто за наявним в ній матеріалами.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши наявні в матеріалах справи докази  суд вважає, що позовні вимоги позивача підлягають задоволенню в повному обсязі.

Згідно ст. 1 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (далі - Закон), торги - це здійснення конкурентного відбору учасників з метою визначення переможця торгів згідно з процедурами, встановленими цим Законом.

Таким чином, метою проведення торгів є визначення їх переможця.

Визначенням переможця досягається мета торгів і після визначення переможця торгів, торги є такими, що відбулися, на чому процедура торгів фактично закінчується.

20.02.2007р. відповідач прийняв рішення про акцепт тендерної пропозиції Позивача, а 23.02.2007р. листом №88 повідомив позивача, що рішенням тендерного комітету Державне видавництво «Преса України»Державного управління справами визнано переможцем торгів та акцептовано його тендерну пропозицію (копія листа наявна в матеріалах справи).

20.02.2007 року відповідач визначив переможця торгів, таким чином відкриті торги із закупівлі послуг з друкування газет (оголошення №52038006) відбулися, і процедура торгів фактично закінчилася 20.02.2007 року.

21.03.2007 року через місяць після визначення позивача переможцем торгів та закінчення процедури торгів, Відповідач прийняв рішення - визнати торги на закупівлю послуг з друкування газет такими, що не відбулися (копія листа №161 від 27.03.2007р. та оголошення №18189607Р, що наявні  в матеріалах справи).

В своєму рішенні про визнання торгів такими, що не відбулися, Відповідач послався на ч. 2 ст. 28 Закону. Однак, відповідач невірно застосував абз. 1, 2 ч. 2 ст. 28 Закону та неправомірно визнав торги такими, що не відбутися, з огляду на наступне.

Згідно абз.1, 2 ч.2 ст.28 Закону, у разі, якщо ціна найбільш вигідної тендерної пропозиції перевищує суму, передбачену замовником на фінансування закупівлі, торги можуть визнаватися замовником такими, що не відбулися.

Законом не передбачено права замовника визнати торги такими, що не відбулися, після визначення переможця торів та після завершення процедури торгів, тобто після того, як торги фактично відбулися.

Таким чином, замовник може скористатися передбаченим абз. 1, 2 ч. 2 ст. 28 Закону правом визнати торги такими, що не відбулися, виключно до моменту визначення переможця торгів та завершення процедури торгів (тобто, до того моменту, як торги фактично відбулися), а саме на стадії оцінки та порівняння тендерних пропозицій. З моменту визначення переможця торгів та фактичного завершення процедури торгів замовник зобов'язаний укласти договір про закупівлю з учасником, тендерну пропозицію якого було акцептовано.

Прийнявши рішення про визнання торгів такими, що не відбулися, після визначення переможця торгів та закінчення процедури торгів (тобто після того, як торги фактично відбулися), відповідач порушив абз. 1, 2 ч. 2 ст. 28 Закону і рішення Відповідача про визнання торгів такими, що не відбулися, є неправомірними.      

Відповідно до абз. 2 ч. 2 ст. 29 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" від 22.02.2000р. №1490-111 (далі - Закон №1490-111) замовник зобов'язується укласти договір про закупівлю відповідно до вимог тендерної документації з учасником, тендерну пропозицію якого було акцептовано.

Згідно ч. 2 ст. 34 Закону №1490-111, договір про закупівлю укладається відповідно до положень ЦК України.

Згідно ч. 1 ст. 635 ЦК України, попереднім є договір, сторони якого зобов'язуються протягом певного строку укласти договір в майбутньому на умовах, встановлених попереднім договором.

Згідно абз. 4 ч. 1 ст. 635 ЦК України попередній договір укладається в письмовій формі.

Відповідно до вимог п.1 додатку 3 тендерної документації відповідача та п.1 тендерної пропозиції позивача встановлено, що тендерна документація відповідача та тендерна пропозиція позивача мають силу попереднього договору між позивачем та відповідачем і, у разі акцепту відповідачем тендерної пропозиції позивача останній зобов'язується виконати  всі умови, передбачені договором, проект якого було додано до тендерної пропозиції.

Листом від 14.03.2007р. №103-317-к, на виконання вимог ст.ст. 29, 34 Закону №1490-111, Позивач направив на адресу Відповідача два примірники проекту Договору №14-07 із додатками: Технічне завдання №1/1, Кошторис №2/1, Графік №3, Угода №1 до Договору №14-07, Угода №2 до Договору №14-07 (далі разом - додатки), які були підписані та скріплені печаткою з боку Позивача. Умови Договору №14-07 згідно вимог абз. 5 ч. 2 ст. 34 Закону №1490-111 співпадають з умовами проекту договору, який було додано до акцептованої тендерної пропозиції (копії листа, проекту договору із усіма додатками додаються).

Згідно ст. 25 Закону №1490-111, п. 30.1. тендерної документації, Позивач здійснив забезпечення виконання Договору №14-07 у формі банківської гарантії виконання від 07.03.2007р. №ГР055КЦФ054/07. Оригінал зазначеної банківської гарантії також було додано до листа Позивача від 14.03.2007р. №103-317-к (копія банківської гарантії додається).

Крім того, 23.03.2007р. Позивач додатково повторно передав Відповідачу вищевказаний комплект документів.

Згідно ч. З ст. 181 ГК України сторона, яка одержала проект договору, у разі згоди з його умовами оформляє договір відповідно до вимог частини першої цієї статті і повертає один примірник договору другій стороні або надсилає відповідь на лист, факсограму тощо у двадцятиденний строк після одержання договору.

Законом №1490-111, який є спеціальним нормативним актом, що визначає особливості відносин у сфері державних закупівель, не передбачено право замовника після акцепту ним найкращої тендерної пропозиції визнати торги такими, що не відбулися, та визнати недійсним акцепт найкращої тендерної пропозиції.

Отже, відповідно до ч.1 ст. 635 ЦК України, між позивачем та відповідачем було укладено попередній договір в письмовій формі шляхом обміну документами (тендерна документація, тендерна пропозиція з проектом основного договору, акцепт тендерної пропозиції), згідно якого сторони зобов'язувалися після акцепту тендерної пропозиції позивача укласти основний договір на умовах, передбачених тендерною пропозицією та доданим до неї проектом договору.  

Згідно ч. З ст. 642, ч. 2 ст. 638 ЦК України, особа, яка прийняла пропозицію, має право відкликати свою відповідь про її прийняття, повідомивши про це особу, яка зробила пропозицію (оферту) укласти договір, до моменту або в момент одержання нею відповіді про прийняття (акцепт) пропозиції.

Відповідач повідомив Позивача про прийняття (акцепт) його тендерної пропозиції 23 лютого 2007 року листом №88, який Позивач отримав 26 лютого 2007р.

Таким чином, згідно ч. З ст. 642 ЦК України Відповідач мав право відкликати свою відповідь про прийняття (акцепт) пропозиції до моменту одержання Позивачем цієї відповіді або в момент одержання Позивачем відповіді про прийняття (акцепт), тобто до 26.02.2007 року включно.

Відповідач відкликав свою відповідь про прийняття (акцепт) пропозиції Позивача 27.03.2007 року листом №161, який Позивач отримав 29 березня 2007 року.

Отже, відповідно до ч. З ст. 642 ЦК України станом на 27 березня 2007 року Відповідач не мав права відкликати свій акцепт тендерної пропозиції. Таким чином, рішення тендерного комітету про визнання недійсним акцепту тендерної пропозиції прийнято Відповідачем із порушенням ч. З ст. 642 ЦК України.

Всупереч вимогам ст.ст. 181, 182 ГК України, ст. 635 ЦК України, ст. 29 Закону №1490-111, станом на 30.05.2007р., Відповідачем не підписано направлений на його адресу Позивачем Договір №14-07 із додатками.

Враховуючи наведене, Відповідач безпідставно та протиправно ухиляється від укладення договору про закупівлю послуг з друкування газет, обов'язок укладення якого встановлений попереднім договором, укладеним між Позивачем та Відповідачем, та ст. 29 Закону №1490-111, ст.ст. 635, 642 ЦК України, ст. 181, 182 ГК України.

Згідно ч. З ст. 182 ГК України, у разі, якщо сторона, яка уклала попередній договір, одержавши проект договору від іншої сторони, ухиляється від укладення основного договору, друга сторона має право вимагати укладення такого договору в судовому порядку.

Таким чином, звернення позивача до суду за захистом свого порушеного права, шляхом відновлення становища, яке існувало до його порушення, та зобов'язання укласти договір є цілком правомірним, правова позиція обґрунтованою, а позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.   

Відповідно до ст. 49 ГПК України судові витрати позивача підлягають відшкодуванню за рахунок відповідача.

На підставі викладеного,  ст. ст.  49, 75, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд –

В И Р І Ш И В :

1. Позов задовольнити повністю.

2.Визнати недійсними рішення тендерного комітету (протокол №18 від 21.03.2007р.)про визнання торгів на закупівлю послуг з друкування газет (оголошення №52038006) такими, що не відбулися,  

3. Визнати недійсними повідомлення тендерного комітету № 161 від 27.03.2007 року про визнання недійсним повідомлення про акцепт тендерної пропозиції Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами;

4.Визнати недійсними рішення тендерного комітету  № 161 від 27.03.2007 року про визнання недійсним повідомлення про результати торгів.

5. Зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" (01030, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, фактична адреса: 03067, м. Київ, вул. Виборзька,82, код ЄДРПОУ 33947356) відкликати оголошення про результати проведеної тендерної процедури закупівлі у такий же спосіб, у який вони були опубліковані, а саме:

-          направити видавцю "Інформаційного бюлетеня Тендерної палати України" - Підприємству "Інформаційні видання Тендерної палати України" - повідомлення про відкликання оголошення №18189607Р про результати проведеної процедури закупівлі

- забезпечити опублікування повідомлення про відкликання зазначеного оголошення у розділі "Оголошення про результати проведеної процедури закупівлі" "Інформаційного бюлетеня Тендерної палати України";

-          направити видавцю "Спеціалізованого друкованого засобу масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель" повідомлення про відкликання оголошення про результати проведеної процедури закупівлі (в якому зазначено, що 21.03.2007р. прийнято рішення про визнання торгів такими, що не відбулися)

- забезпечити опублікування повідомлення про відкликання зазначеного оголошення у тому самому розділі "Спеціалізованого друкованого засобу масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель", у якому було опубліковано це оголошення.

6. Зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" (01030, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, фактична адреса: 03067, м. Київ, вул. Виборзька,82, код ЄДРПОУ 33947356) забезпечити підписання повідомлень про відкликання оголошень про результати проведеної процедури закупівлі уповноваженою особою та скріплення печаткою Комунального підприємства Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця".

7. Зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" (01030, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, фактична адреса: 03067, м. Київ, вул. Виборзька,82, код ЄДРПОУ 33947356) укласти із Державним видавництвом "Преса України" Державного управління справами, як із переможцем відкритих торгів, договір про закупівлю послуг з друкування газет на умовах проекту Договору №14-07 із додатками: Технічне завдання №1/1, Кошторис №2/1, Графік №3, Угода №1 до Договору №14-07, Угода №2 до Договору №14-07.

8. Договір №14-07 та додатки (Технічне завдання №1/1, Кошторис №2/1, Графік №3, Угоду №1 до Договору №14-07, Угоду №2 до Договору №14-07) визнати укладеними з 23.03.2007р.

9.Зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" (01030, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, фактична адреса: 03067, м. Київ, вул. Виборзька,82, код ЄДРПОУ 33947356) виконати в натурі свої обов'язки, встановлені ст.ст. 4-1, 4-2, 17, 29-1 та іншими нормами Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", а саме:

1) зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" (01030, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, фактична адреса: 03067, м. Київ, вул. Виборзька,82, код ЄДРПОУ 33947356) розмістити передбачену ст. 4-1 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" інформацію щодо закупівлі послуг з друкування газет в інформаційній системі в мережі Інтернет "Портал "Державні закупівлі України"(www.zakupivli.com), яка належить ТОВ "Європейське консалтингове агентство", в тому числі, але не обмежуючись, розмістити:

-          акцепт тендерної пропозиції та повідомлення про результати торгів протягом 5 (п'яти) календарних днів з дня набрання рішенням у справі №33/124 законної сили;

-          інформацію, що стосується розгляду скарги - "отримано скаргу Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами №103-582-к від 22.05.2007р.; після 20 (двадцяти) робочих днів від дня надходження скарги від Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель рішення щодо скарги не надійшло".

10. Зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" (01030, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, фактична адреса: 03067, м. Київ, вул. Виборзька,82, код ЄДРПОУ 33947356) привести всю інформацію про закупівлю послуг з друкування газет, розміщену в інформаційній системі в мережі Інтернет "Портал "Державні закупівлі України" (www.zakupivli.com), у відповідність до результатів торгів - акцепту тендерної пропозиції Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами та укладення з Державним видавництвом "Преса України" Державного управління справами договору про закупівлю.

1)зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" (01030, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, фактична адреса: 03067, м. Київ, вул. Виборзька,82, код ЄДРПОУ 33947356) оприлюднити та опублікувати оголошення про результати проведеної процедури відкритих торгів в:

-інформаційній системі в мережі Інтернет "Портал "Державні закупівлі України" (www.zakupivli.com), яка належить ТОВ "Європейське консалтингове агентство";

-"Спеціалізованому друкованому засобі масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель";

-"Інформаційному бюлетені Тендерної палата України" протягом 10 (десяти) календарних днів з дня набрання рішенням у справі №33/124 законної сили.

2) В оголошенні зазначити відомості, передбачені ст. 29-1 Закону, в тому числі, але не обмежуючись:

-          дату акцепту тендерної пропозиції, що визнана найкращою -"20.02.2007р.";

-          дату укладення договору про закупівлю - "23.03.2007р.";

-          вартість договору про закупівлю - "212641 (двісті дванадцять тисяч шістсот сорок одна) грн. 88 коп.";

-          повну назву переможця торгів - "Державне видавництво "Преса України" Державного управління справами";

3) зобов'язати Комунальне підприємство Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" (01030, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, фактична адреса: 03067, м. Київ, вул. Виборзька,82, код ЄДРПОУ 33947356) затвердити та протягом 10 (десяти) календарних днів з дати затвердження оприлюднити звіт про результати здійснення процедури закупівлі за встановленою формою в інформаційній системі в мережі Інтернет "Портал "Державні закупівлі України" (www.zakupivli.com), яка належить ТОВ "Європейське консалтингове агентство". В звіті зазначити відомості, в тому числі, але не обмежуючись:

-          найменування та адресу учасника, з яким укладено договір про закупівлю - "Державне видавництва "Преса України" Державного управління справами, 03047, м. Київ, просп. Перемоги, 50";

-          ціну цього договору –212641,88 грн.;

- стислий виклад критеріїв порівняння та оцінки тендерних пропозицій і визначення переможця процедури закупівлі:

а) ціна тендерної пропозиції, кількість балів по критерію дорівнює 80 балам;

б) гарантійний термін ліквідації неякісного виконання замовлення, кількість балів по критерію дорівнює 20 балам;

-          дату опублікування оголошення про результат здійсненої закупівлі в "Спеціалізованому друкованому засобі масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель" та "Інформаційному бюлетені Тендерної палата України";

-          дату повідомлення учасникам про результат проведеної процедури -"23.02.2007р.";

4) належним чином та у повному обсязі виконати всі інші обов'язки, що покладаються на замовника Законом України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" та іншими нормативними актами.

11. Стягнути з Комунального підприємства Київської міської Ради "Редакція газети "Українська столиця" (01030, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, фактична адреса: 03067, м. Київ, вул.. Виборзька,82, р/р 35432001004162 в ГУ ДКУ м. Києва, МФО 320019; код ЄДРПОУ 33947356, р/р 26007330114403 в ВАТ Комерційний банк «Хрещатик», МФО 300830; р/р 2600933014977 в  ВАТ Комерційний банк «Хрещатик», МФО 300830), або з іншого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання рішення

на користь Державного видавництва «Преса України»Державного управління справами (03047, м. Київ, пр-т Перемоги,50, код ЄДРПОУ 05905668, р/р 26000101014669 в КРД ВАТ «Райффайзен Банк Аваль», МФО 322904)

державне мито у розмірі 170 (сто сімдесят) грн. 00 коп., витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу у розмірі  118 (сто вісімнадцять) грн.00 коп., а всього 288(двісті вісімдесят вісім) грн. 00 коп.

12.Після набрання рішенням законної сили видати накази.

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття.

Суддя                                                                                 С.М. Мудрий

Дата ухвалення рішення09.10.2007
Оприлюднено30.10.2007
Номер документу1062779
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —33/124

Постанова від 29.09.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Мальченко А.О.

Ухвала від 13.05.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудовська Інна Анатоліївна

Ухвала від 20.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Постанова від 29.02.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Прокопанич Г.K.

Ухвала від 08.02.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Прокопанич Г.K.

Рішення від 02.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сич Ю.В.

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Прокопанич Г.K.

Ухвала від 05.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 18.08.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гольцова Л.А.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні