Ухвала
від 22.09.2022 по справі 471/151/17-ц
МИКОЛАЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

23.09.22

22-ц/812/690/22

Єдиний унікальний номер судової справи:471/151/17-ц

Провадження №22-ц/812/690/22

У Х В А Л А

23 вересня 2022року м. Миколаїв

Миколаївський апеляційний суд у складі колегії суддів:

головуючого Самчишиної Н.В.

суддів Базовкіної Т.М., Серебрякової Т.В.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Петренко Олени Володимирівни про проведення в режимі відеоконференції судового засідання, де буде розглядатись апеляційна скарга першого заступника прокурора Миколаївської області на рішення Братського районного суду Миколаївської області від 13 червня 2018 року, ухвалене за позовом керівника Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах держави до Братської районної державної адміністрації Миколаївської області (правонаступник Вознесенська районна державна адміністрація) та ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «ім.Мічуріна», Новокостянтинівська сільська рада Братського району Миколаївської області (правонаступник - Братська селищна рада Вознесенськогорайону Миколаївськоїобласті), відділ Держгеокадастру в Братському районі Миколаївської області, про визнання недійсним та скасування сертифікату на земельну частку (пай), визнання незаконним та скасування розпорядження, скасування рішення про державну реєстрацію права власності,

В С Т А Н О В И Л А:

В провадженні Миколаївського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційною скаргою першого заступника прокурора Миколаївської області на рішення Братського районного суду Миколаївської області від 13 червня 2018 року, ухвалене за позовом керівника Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах держави до Братської районної державної адміністрації Миколаївської області (правонаступник Вознесенська районна державна адміністрація) та ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «ім.Мічуріна», Новокостянтинівська сільська рада Братського району Миколаївської області (правонаступник - Братська селищна рада Вознесенськогорайону Миколаївськоїобласті), відділ Держгеокадастру в Братському районі Миколаївської області, про визнання недійсним та скасування сертифікату на земельну частку (пай), визнання незаконним та скасування розпорядження, скасування рішення про державну реєстрацію права власності.

Розгляд справи призначено на 26 вересня 2022 року о 11.00 год.

25 жовтня 2021 року від представника ОСОБА_1 адвоката Петренко О.В. надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

В обґрунтування клопотання представник відповідача адвокат Петренко О.В. посилався на неможливість прибуття в судове засідання через проведення на території Миколаївської області бойових дій та просила провести судове засідання в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Розглянувши зазначене клопотання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

За правилами ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Як вбачаєтьсяз матеріалівсправи, ОСОБА_1 є відповідачем у справі, її представник - адвокат Петренко О.В. бажає взяти участь у судовому засіданні Миколаївського апеляційного суду, однак через віддаленість суду та тривання бойових дій на території Миколаївської області не може прибути у судове засідання апеляційного суду.

Зважаючи на викладене та відповідно до вимог ст. 212 ЦПК України, колегія суддів вважає, що для забезпечення реалізації процесуальних прав відповідача таке клопотання підлягає задоволенню, шляхом доручення організації проведення судового засідання в режимі відеоконференції Братському районному суду Миколаївської області (26500, Миколаївська обл., смт. Братське, вул. Миру, 135-В), про що повідомити зазначений суд, якому доручається забезпечення проведення відео конференції та представника відповідача, як особу, яка братиме участь у судовому засіданні в названому режимі.

Керуючись ст. 212, 365 ЦПК України, колегія суддів,

У Х В А Л И Л А:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката ПетренкоОлени Володимирівнипро проведення судового засідання у режимі відеоконференції задовольнити.

Провести судове засідання, яке відбудеться 26 вересня 2022 року об 11.00 год. в приміщенні Миколаївського апеляційного суду за адресою: м. Миколаїв, вулиця 68Десантників, 2,в режимі відеоконференції.

Доручити організувати виконання даної ухвали Братському районному суду Миколаївської області (55401, Миколаївська обл., смт. Братське, вул. Миру, 135-В) та забезпечити своєчасне проведення відеоконференції за участю представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Петренко Олени Володимирівни.

Копію ухвали направити Братському районному суду Миколаївської області для організації проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Копію ухвали направити адвокату Петренко Олені Володимирівні для явки до названого суду і участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Н.В. Самчишина

Судді: Т.М. Базовкіна

Т.В. Серебрякова

СудМиколаївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення22.09.2022
Оприлюднено26.09.2022
Номер документу106396480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —471/151/17-ц

Постанова від 17.10.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Постанова від 26.09.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Постанова від 26.09.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 22.09.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Постанова від 21.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні