Ухвала
від 29.09.2022 по справі 120/7801/22
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

29 вересня 2022 р. Справа № 120/7801/22

Вінницький окружний адміністративний суд у складі судді Жданкіної Наталії Володимирівни, розглянувши у письмовому провадженні заяву про самовідвід головуючого у справі за позовом Першого заступника керівника Вінницької обласної прокуратури Гайворона В.М., який звернувся до суду в інтересах держави в особі Сутиськівської селищної ради до Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: приватне підприємство "Гніванчанка" про визнання незаконним та скасування дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах,

в с т а н о в и в :

У Вінницький окружний адміністративний суд надійшов адміністративний позов Першого заступника керівника Вінницької обласної прокуратури Гайворона В.М., який звернувся до суду в інтересах держави в особі Сутиськівської селищної ради до Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: приватне підприємство "Гніванчанка" про визнання незаконним та скасування дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах.

Позовна заява стала предметом автоматизованого розподілу між суддями.

За результатами автоматизованого розподілу позовній заяві присвоєно унікальний номер судової справи № 120/7801/22-а та визначено головуючого суддю для її розгляду Жданкіну Наталію Володимирівну.

На стадії відкриття провадження у справі суддею Жданкіною Н.В. заявлено самовідвід на підставі п. 4 ч. 1 ст. 36 КАС України, із посиланням на те, що перебуває у дружніх відносинах з сім`єю керівника приватного підприємства "Гніванчанка".

Вирішуючи заяву про самовідвід, суд керується такими мотивами.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 36 КАС України, суддя не може брати участі в розгляді адміністративної справи і підлягає відводу (самовідводу) за наявності інших обставин, які викликають сумнів у неупередженості або об`єктивності судді.

Згідно ч. 1 ст. 39 КАС України, за наявності підстав, зазначених у статтях 36 цього Кодексу, суддя зобов`язаний заявити самовідвід.

Частинами 1 та 3 ст. 40 КАС України передбачено, що питання про самовідвід вирішується судом, який розглядає справу як до, так і після відкриття провадження у справі.

Надаючи оцінку підставам для самовідводу, суд встановив, що третьою особою за позовною заявою у справі № 120/7801/22-а є приватне підприємство "Гніванчанка". З сім`єю керівника зазначеного підприємства суддя перебуває у багаторічних дружніх стосунках.

З огляду на викладене доходжу висновку про існування обставин, які можуть викликати в сторін сумнів у моїй неупередженості та об`єктивності при розгляді справи.

Беручи до уваги перебування головуючого судді з сім`єю керівника приватного підприємства "Гніванчанка", яке визначено в позовній заяві в якості третьої особи, в дружніх стосунках, суд доходить висновку про обґрунтованість заявленого самовідводу та наявність підстав для його задоволення.

Керуючись ст.ст. 39, 40, 41, 248, 256, 294 КАС України,

у х в а л и в :

Заяву про самовідвід судді Жданкіної Наталії Володимирівни задовольнити.

Відвести суддю Жданкіну Наталію Володимирівну від розгляду справи №120/7801/22-а за позовом Першого заступника керівника Вінницької обласної прокуратури Гайворона В.М., який звернувся до суду в інтересах держави в особі Сутиськівської селищної ради до Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: приватне підприємство "Гніванчанка" про визнання незаконним та скасування дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах.

Передати адміністративну справу № 120/7801/22-а для визначення іншого судді в порядку, встановленому частиною першою статті 31 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ст. 256 КАС України ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту її підписання.

Суддя Жданкіна Наталія Володимирівна

Дата ухвалення рішення29.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106507358
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконним та скасування дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах

Судовий реєстр по справі —120/7801/22

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 24.11.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Ухвала від 04.10.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Постанова від 07.09.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Ухвала від 17.07.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Рішення від 22.05.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 04.10.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 29.09.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні