Ухвала
від 13.10.2022 по справі 132/4459/18
КАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 132/4459/18

2/132/30/22

Ухвала

13 жовтня 2022 року м.Калинівка

Суддя Калинівського районного суду Вінницької області Ставнійчук С.В.,

розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Лемешівка Агро Плюс», - адвоката Аваєвої Наталії Валеріївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Калинівська «Сільгосптехніка» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Лемешівка Агро Плюс», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Мельниківська сільська рада Немирівського району Вінницької області про визнання договору оренди землі недійсним, визнання укладеною додаткової угоди,

встановив:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Калинівська «Сільгосптехніка» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Лемешівка Агро Плюс», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Мельниківська сільська рада Немирівського району Вінницької області про визнання договору оренди землі недійсним, визнання укладеною додаткової угоди.

13 жовтня 2022 року за Вх.№7082/22 від адвоката Аваєвої Наталії Валеріївни яка діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Лемешівка Агро Плюс» надійшла заява про забезпечення проведення засідання по справі, яке призначенне на 18.10.2022 року та наступних судових засіданнях у справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою відеозв`язку "EasyCon" за її участі.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Частиною 3 ст. 212 ЦПК України зазначено про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до п.3 розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду затвердженого Наказом ДСА України №196 від 23.04.2020 учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. У заяві учасник справи обов`язково зазначає: назву суду; номер судової справи; дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; своє прізвище, ім`я та по-батькові; свій статус в судовій справі; електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; назву системи, яка пропонується для проведення відеоконференцз`язку (у разі використання іншого програмного забезпечення, ніж розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua); номер телефону для зв`язку із судом; відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Згідно п. 4 розділу ІІІ зазначеного вище Порядку копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Для забезпечення реалізації процесуальних прав учасника справи, у зв`язку з веденням Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 року на всій території України воєнного стану, строк дії якого продовжено, враховуючи значну віддаленість місця здійснення адвокатської діяльності представника відповідача від місця розгляду справи, з метою забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд дійшов висновку, що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за участю представника відповідача Аваєвої Н.В. поза межами суду з використанням власних технічних засобів є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Лемешівка Агро Плюс» - адвоката Аваєвої Наталії Валеріївни про проведення судових засідань в режимі відеоконференції задовольнити.

Провести судове засідання, яке призначене на 18 жовтня 2022 року на 13 год 00 хв та всі наступні судові засідання у цивільній справі №132/4459/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Калинівська «Сільгосптехніка» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Лемешівка Агро Плюс», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Мельниківська сільська рада Немирівського району Вінницької області про визнання договору оренди землі недійсним, визнання укладеною додаткової угоди, в режимі відеоконференції за участі адвоката Аваєвої Н.В. за допомогою системи відеозв`язку "EasyCon" (e-mail адреса, яка використана користувачем для реєстрації в "EasyCon" e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення Секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторони, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Роз`яснити позивачу, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

У випадку неможливості участі особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції або відсутності технічної можливості організувати проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою додатку EasyCon невідкладно повідомити суд.

Копію ухвали направити на адресу електронної пошти адвоката Аваєвої Н.В.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В.Ставнійчук

СудКалинівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.10.2022
Оприлюднено17.10.2022
Номер документу106747573
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —132/4459/18

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Ставнійчук С. В.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Ставнійчук С. В.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Ставнійчук С. В.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Ставнійчук С. В.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Ставнійчук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні