Ухвала
від 19.10.2022 по справі 906/820/21
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

"19" жовтня 2022 р. Справа № 906/820/21

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого судді Бучинська Г.Б.

судді Розізнана І.В.

судді Філіпова Т.Л.

секретар судового засідання Першко А.А.

за участю представників сторін:

від позивача - Джус Д.В. (адвокат)

від відповідачів - не з`явились

розглянувши апеляційну скаргу Виробничого геоекологічного кооперативу "Біосфера" на рішення Господарського суду Житомирської області від 30 червня 2022 року у справі №906/820/21 (повний текст складено 06 липня 2022 року, суддя Лозинська І.В.)

за позовом Виробничого геоекологічного кооперативу "Біосфера"

до 1) Житомирської міської ради

2) Виконавчого комітету Житомирської міської ради

3) Державної установи "Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських" (нова назва - Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Житомирська академія поліції")

про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, скасування державних реєстрацій права власності та права постійного користування

ВСТАНОВИВ:

11 жовтня 2022 року від відповідача 3 надійшов відзив на апеляційну скаргу, у якому також зазначено, що 28 липня 2022 року Державна установа "Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських" на підставі наказу Голови Національної поліції України була перейменована в Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Житомирська академія поліції".

Відповідно до вимог статті 52 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Сама лише зміна найменування юридичної особи не означає її реорганізації, якщо при цьому не змінюється організаційно-правова форма даної особи.

Судом встановлено, що зазначені зміни в найменуванні було внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у встановленому Законом порядку, що підтверджується Випискою із зазначеного реєстру від 28 липня 2022 року. Ідентифікаційний код юридичної особи та місцезнаходження залишилися без змін.

Вказані зміни відбулися після прийняття оскаржуваного рішення у справі №906/820/21.

За вказаних обставин, суд вважає за необхідне змінити найменування відповідача 3 у справі на належне - Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Житомирська академія поліції".

В судове засідання 19 жовтня 2022 року не з`явились представники відповідачів.

Водночас, від відповідача 3 надійшло клопотання про відкладення розгляду справи з огляду на посилення військової активності та постійні повітряні тривоги.

Згідно частини 1 статті 216 ГПК України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Зі змісту частини 2 статті 202 ГПК України вбачається, що суд має право відкласти розгляд справи у межах строків встановлених ГПК України, якщо учасником справи подано клопотання про відкладення розгляду справи, і причини неявки зазначені заявником, визнано судом поважними.

Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами (частина 3 статті 216 ГПК України).

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в статтях 2, 4 Господарського процесуального кодексу України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Суд зобов`язаний вжити всіх передбачених законом заходів для всебічного, повного і об`єктивного дослідження всіх обставин справи.

З метою повного та всебічного розгляду апеляційної скарги, для забезпечення права сторін на участь у судовому засіданні, колегія суддів вважає за необхідне розгляд апеляційної скарги відкласти.

На підставі викладеного, керуючись статтями 202, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Розгляд апеляційної скарги відкласти на "02" листопада 2022 р. об 14:30 год. у приміщенні Північно-західного апеляційного господарського суду за адресою: 33001 м. Рівне вул. Яворницького, 59 у залі судових засідань №2.

Змінити найменування відповідача 3 у справі з Державної установи "Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських" на Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Житомирська академія поліції".

Копію ухвали надіслати усім учасникам процесу на електронні адреси.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Бучинська Г.Б.

Суддя Розізнана І.В.

Суддя Філіпова Т.Л.

Дата ухвалення рішення19.10.2022
Оприлюднено24.10.2022
Номер документу106851285
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —906/820/21

Ухвала від 14.02.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Случ О.В.

Ухвала від 16.01.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Случ О.В.

Ухвала від 09.12.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Случ О.В.

Постанова від 02.11.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Бучинська Г.Б.

Ухвала від 19.10.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Бучинська Г.Б.

Ухвала від 05.09.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Бучинська Г.Б.

Ухвала від 22.08.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Бучинська Г.Б.

Рішення від 29.06.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 08.06.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 02.06.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні