Ухвала
від 20.10.2022 по справі 539/2689/22
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/2689/22

Провадження № 2/539/1013/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2022 року м.Лубни

Суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області Просіна Я.В., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ ФІРМА «СЕРДОЛІК ДТД» про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за весь період затримки розрахунку по день ухвалення судового рішення та моральної шкоди,

встановив:

03 жовтня 2022 року доЛубенського міськрайонного суду Полтавської областінадійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ ФІРМА «СЕРДОЛІК ДТД» про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за весь період затримки розрахунку по день ухвалення судового рішення та моральної шкоди.

Ухвалою суддіЛубенського міськрайонного суду Полтавської областівід 10 жовтня 2022 року позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ ФІРМА «СЕРДОЛІК ДТД» про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за весь період затримки розрахунку по день ухвалення судового рішення та моральної шкодизалишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, роз`яснено, що у випадку невиконання вимог даної ухвали, позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута.

Відповідно до ухвали суду від 10 жовтня 2022 року позивачем необхідно було усунути вказані недоліки, а саме надати до суду:

- позовну заяву з зазначенням в її резолютивній частині заборгованості по заробітної плати та середнього заробітку за весь період затримки розрахунку, які вона просить стягнути з відповідача з зазначенням доказів, що підтверджують обставини вказані в її позові, а саме щодо суми стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за весь період затримки розрахунку по день ухвалення судового рішення, а також доказів моральної шкоди, з долученням їх до позовної заяви;

- завірених належним чином додатків до позовної заяви;

- доказів сплати судового збору за майнову вимогу стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку;

- доказів сплати судового збору за майнову вимогу стягнення моральної шкоди, танадати суду оригінали документів,що підтверджують сплату судового збору або копії документів, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

19 жовтня 2022 року на адресу суду надійшла заява про усунення недоліків з якої вбачається, що вимоги суду, що були викладені в ухвалі від 10 жовтня 2022 року, не виконанні позивачем у повному обсязі.

Згідно заяви позивачки ОСОБА_1 про усунення недоліків, до суду було подано позовну заяву з зазначенням в її резолютивній частині заборгованості по заробітної плати та середнього заробітку за весь період затримки розрахунку, які вона просить стягнути з відповідача з зазначенням доказів, що підтверджують обставини вказані в її позові, а саме щодо суми стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за весь період затримки розрахунку по день ухвалення судового рішення, а також до заяви було додано квитанцію про сплату судового збору в розмірі 992, 40 грн, але не вказано, стосовно якої майнової вимоги (моральної шкоди чи стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку) сплачена сума судового збору.

Водночас позивач не усунула такі недоліки: не зазначила доказів, що підтверджують обставини вказані в її позові, а саме щодо суми стягнення заборгованості по заробітній платі, з долученням їх до позовної заяви; не завірила належним чином додатків до позовної заяви; не надала доказів сплати судового збору за майнову вимогу.

Відповідно до частини другоїстатті 127 ЦПК Українивстановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Зважаючи на необхідність забезпечення принципу доступу до правосуддя, вважаю за необхідне продовжити строк на усунення недоліків позовної заяви.

Керуючись ст.127,175, 177, 185 ЦПК України, суддя

постановив:

Продовжити ОСОБА_1 строк для усунення недоліків позовної заяви, встановлений ухвалою судді Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 10 жовтня 2022 року.

Встановити для усунення недоліків строк п`ять днів з дня вручення цієї ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання вимог даної ухвали, позовна заява буде вважатися неподаною і буде їй повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В.Просіна

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.10.2022
Оприлюднено24.10.2022
Номер документу106875348
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —539/2689/22

Ухвала від 21.06.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 21.06.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Рішення від 15.02.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні