Ухвала
від 21.10.2022 по справі 348/1733/22
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа № 348/1733/22

Номер провадження 2/348/892/22

21 жовтня 2022 року м. Надвірна

Суддя Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Бурдун Т.А., розглянувши матеріали позовної ОСОБА_1 (адреса реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (адреса реєстрації та проживання: АДРЕСА_2 ) про відновлення меж земельної ділянки,-

встановив:

Позивач- ОСОБА_1 звернувся до Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області з позовом до ОСОБА_2 про відновлення меж земельної ділянки.

Ухвалою Надвірнянського районного суду від 03.10.2022 позовна заява була залишена без руху та позивачу було надано строк для усунення недоліків позовної заяви. недоліки відповідно до ухвали позивачем усунуті в строк.

Зазначена позовна заява після усунення недоліків відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, підсудна Надвірнянському районному суду Івано-Франківської області, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому суд вважає за можливе прийняти позовну заяву до свого провадження та відкрити провадження у цій справі.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного).

У даному випадку згідно поданої позовної заяви заявлено вимогу про відновлення межземельної ділянки, а тому відповідно до ст. 274 ЦПК України, враховуючи значення справи для сторін, обсяг та характер доказів у справі вважаю, що розгляд справи слід проводити в загальному порядку.

Згідно ч.1 ст.196 ЦПК України в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче провадження.

Таким чином, вважаю, що по справі слід призначити підготовче засідання та надати відповідачу строк для подання відзиву на позов.

Відповідно до ч.1 ст 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторон. Їх може бути залечено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч.3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч. 6 ст. 11 ЦК України у випадках, встановлених актами цивільного законодавства або договором, підставою для виникнення цивільних прав та обов`язків може бути настання або ненастання певної події.

Оскільки, у даному випадку предметом позову є вимога про відновлення меж земельної ділянки, враховуючи, що спірні земельні ділянки знаходяться на території м. Надвірна, судове рішення у справі може вплинути на права або обов`язки Надмірнянської територіальної громади, тому вважаю за необхідне залучити до участі у справі Надвірнянську міську раду як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Згідно ч.1 ст. 192 ЦПК України у строк встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. Згідно ч.2 даної статті учасники справи мають право надати відповідь на такі письмові пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Відповідно до ч. 1 ст.181 ЦПК України третя особа має право викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Враховуючи викладене суд вважає за необхідне надати третій особі строк для подання письмових пояснень щодо позову.

Керуючись ст.ст.19, 53,175,177,187, 192, 258-260 ЦПК України, суд,-

постановив:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відновлення меж земельної ділянки.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовчесудовезасіданняу приміщенніНадвірнянськогорайонного судуІвано-Франківськоїобластіна 17 листопада 2022 року на 10:00 год. у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Надвірна Івано-Франківської області.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, які мають відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відновленнямеж земельноїділянки у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Надвірнянську міську раду, яка розташована за адресою: Івано-Франківська область, м. Надвірна, вул. Г.Мазепи, 29.

Встановити третійособі,яканезаявляєсамостійнихвимогнапредмет спору- Надвірнянськійміській раді-п`ятнадцятиденний строк для подання письмових пояснень щодо позову здня вручення копії даної ухвали.

До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановленічастинами третьою - шостоюстатті 178 ЦПК України.

Відповідно до ч.9ст. 83 ЦПК Україникопії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https:// nd.if.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.А.Бурдун

Дата ухвалення рішення21.10.2022
Оприлюднено24.10.2022
Номер документу106881596
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —348/1733/22

Рішення від 17.05.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні