Ухвала
від 31.10.2022 по справі 373/1353/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну позивача по справі

31 жовтня 2022 року № 373/1353/22

Суддя Київського окружного адміністративного суду Леонтович А.М., розглянувши клопотання про заміну позивача в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області, треті особи - Виконавчий комітет Переяславської міської ради, Громадська організація «Боротьба з корупцією в Україні» про визнання протиправним та скасування рішення,

в с т а н о в и в :

До Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області звернувся ОСОБА_1 з позовом до Переяславської міської ради, треті особи - Виконавчий комітет Переяславської міської ради, Громадська організація «Боротьба з корупцією в Україні», в якому просить суд:

-визнати незаконним та нечинним рішення Переяславської міської ради №01-32-VІІІ від 19.05.2022 в частині застосування формулювання Українська православна церква до якої належить парафія Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви, яка є суб`єктом правовідносин, у яких було застосовано це рішення;

- визнати незаконним та нечинним рішення Переяславської міської ради №01-32-VІІІ від 19.05.2022 в частині заборони у межах Переяславської міської територіальної громади діяльності Української православної церкви до якої відноситься парафія Різдва Пресвятої Богородиці.

Ухвалою Київського оружного адміністративного суду від 12.10.2022 відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Від ОСОБА_1 надійшла заява про заміну неналежного позивача у справі, обґрунтована тим, що при подачі позову було допущено технічну описку, помилково зазначивши позивачем у справі його як фізичну особу. При цьому, усі документи, додані до позовної заяви та на підставі яких така позовна заява складена, є документами релігійної організації Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви с. Мазінки Київської області, а ОСОБА_1 є протоієрей парафії Різдва Пресвятої Богородиці та згідно витягу з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ОСОБА_1 з 07.05.2011 є керівником релігійної організації Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви с. Мазінки Київської області.

З огляду на наведене, просить замінити первинного позивача у справі №373/1353/22, а саме: ОСОБА_1 на належного - релігійну організацію Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви с. Мазінки Київської області.

Ознайомившись із матеріалами позову, оцінивши доводи поданої заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для її задоволення, з огляду на таке.

Відповідно до ч.1 ст.9 Кодексу адміністративного судочинства України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Згідно з ч.1, 2 ст.46 Кодексу адміністративного судочинства України сторонами в адміністративному процесі є позивач та відповідач. Позивачем в адміністративній справі можуть бути громадяни України, іноземці чи особи без громадянства, підприємства, установи, організації (юридичні особи), суб`єкти владних повноважень.

Відповідно до ч.1 ст.48 Кодексу адміністративного судочинства України суд першої інстанції, встановивши, що з позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, може за згодою позивача та особи, якій належить право вимоги, допустити заміну первинного позивача належним позивачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Зі змісту адміністративного позову та доданих до нього матеріалів судом встановлено, що право вимоги у спірних правовідносинах належить релігійній організації Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви с. Мазінки Київської області, яка, відповідно, і є належним позивачем у справі.

Враховуючи те, що фактично до суду з таким позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, а належним позивачем по даній справі є релігійна організація Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви с. Мазінки Київської області, яка не заперечує на її заміну належним позивачем, так як і ОСОБА_1 , що підтверджено поданою заявою, суд вважає за необхідне замінити первинного позивача у справі, а саме: ОСОБА_1 на належного - релігійну організацію Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви с. Мазінки Київської області.

Керуючись ст.12, 48, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 про заміну первинного позивача у справі задовольнити.

Замінити первинного позивача у справі №373/1353/22, а саме: ОСОБА_1 на належного - релігійну організацію Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви с. Мазінки Київської області (код ЄДРПОУ 20624955; місцезнаходження: 08432, Київсьа область, Бориспільський район, с. Мазінки, вул. Пушкіна, буд. 30).

Копію ухвали направити (видати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Леонтович А.М.

Дата ухвалення рішення31.10.2022
Оприлюднено02.11.2022
Номер документу107029966
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —373/1353/22

Ухвала від 10.01.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Ухвала від 02.11.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 31.10.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 12.10.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 14.09.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 15.08.2022

Адміністративне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні