Ухвала
від 03.11.2022 по справі 826/16068/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1У Х В А Л А

03 листопада 2022 року м. Київ № 826/16068/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Чудак О.М., за участю секретаря судового засідання Лисун А.А., представника відповідача Павленка С.С., у відсутність представників позивача, розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження питання про привід свідка у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Промислова компанія «Золоте руно, Україна» до Головного управління ДПС у м. Києві про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

установив:

Товариство з обмеженою відповідальністю Промислова компанія «Золоте руно, Україна» звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою до Головного управління ДПС у м. Києві про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 11 липня 2018 року №3542615147 й №3532615147.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 жовтня 2018 року позовну заяву Товариства прийнято до розгляду та у справі відкрито провадження. Вирішено здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення та виклику учасників справи.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 13 січня 2022 року призначено у даній справі засідання та викликано в статусі свідка - директора Товариства з обмеженою відповідальністю «БАТІАЛЬ ГРУП» (код ЄДРПОУ 41053567, 04071, м. Київ, вул. Воздвиженська, буд. 45-49) ОСОБА_1 .

Однак, повістки про виклик, адресовані свідку, в тому числі і за різними адресами повертаються до суду без вручення адресату.

Відповідно, ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 23 червня 2022 року застосовано привід свідка та покладено його здійснення на Відділ поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) Ніжинського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області.

Вказана ухвала з повісткою про виклик в судове засідання, надіслана на адресу відділу поліції та отримана їх уповноваженою особою, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення.

І вдруге копія ухвали з повісткою про виклик в судове засідання надіслана Відділу поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) Ніжинського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області та їх уповноваженою особою отримана.

Однак, станом на 29 вересня 2022 року вимоги судового рішення правоохоронним органом не виконані, причини невиконання не повідомлені.

Відповідно, ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 29 вересня 2022 року вдруге застосовано привід та покладено його виконання на Відділ поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) Ніжинського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області.

Належним чином засвідчена копія ухвали та судова повістка надіслані на їх адресу, уповноваженою особою отримані. Однак знову вимоги судового рішення правоохоронним органом не виконані, причини невиконання не повідомлені.

Суд звертає увагу, що вся поштова кореспонденція отримана вказаним суб`єктом завчасно, що передбачало достатність часу для виконання. Окрім того, враховуючи відсутність будь якого реагування, судом в другому рішенні контроль за виконанням покладено на начальника відділу.

Станом на 03 листопада 2022 року контроль начальником Відділу поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) Ніжинського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області за виконанням ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва від 29 вересня 2022 року не забезпечено, оскільки вимоги знову не виконано, причини невиконання не повідомлено.

При цьому, відповідно до положень статті 148 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) у разі неможливості здійснення приводу особа, яка виконує ухвалу про привід до суду, через керівника органу Національної поліції України негайно повертає її суду з письмовим поясненням причин невиконання.

За таких обставин, суд вважає необхідним надіслати копію ухвали Головному управлінню національної поліції в Чернігівській області.

На підставі викладеного, керуючись статтями 144, 145, 248 КАС України,

ухвалив:

Втретє здійснити привід свідка - директора Товариства з обмеженою відповідальністю «БАТІАЛЬ ГРУП» ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) в Окружний адміністративний суд міста Києва у наступне судове засідання, яке відбудеться 01 грудня 2022 року о 16:30 год в залі судового засідання №2 за адресою: м. Київ, вул. Болбочана Петра, 8, корпус 1.

Здійснення приводу покласти на Відділ поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) Ніжинського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області.

У разі неможливості здійснення приводу, особі, яка виконує ухвалу про привід до суду, через керівника органу Національної поліції України негайно повернути її суду з письмовим поясненням причин невиконання.

Вдруге звернути увагу керівника Відділу поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) Ніжинського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області на необхідність виконання вимог ухвали суду.

Повідомити Відділу поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) Ніжинського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області та ОСОБА_1 про можливість допиту свідка в режимі відеоконференції з найбільш територіально наближеним судом до місця проживання особи, а також про необхідність повідомлення про такий намір суд для вжиття відповідних заходів.

Копію ухвали надіслати Головному управлінню національної поліції в Чернігівській області.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 КАС України та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 03 листопада 2022 року.

Суддя О.М. Чудак

Дата ухвалення рішення03.11.2022
Оприлюднено07.11.2022
Номер документу107104178
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —826/16068/18

Рішення від 01.12.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 03.11.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 29.09.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 22.06.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 13.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 13.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 04.10.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні