Ухвала
від 02.11.2022 по справі 699/404/22
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/404/22

Номер провадження № 2/699/254/22

УХВАЛА

про залучення у справу третьої особи

02.11.2022 року м. Корсунь-Шевченківський

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді Свитки С.Л.,

за участю секретаря судового засідання Таран О.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача - адвоката Гречухи В.І.,

представника відповідача - директора Малківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сухополов`янської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області Гартун Л.М.,

представника відповідача - адвоката Зарічної Л.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Корсунь-Шевченківського районного суду в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Малківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сухополов`янської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області про визнання незаконним, скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі,

УСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до Малківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сухополов`янської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області, у якому просив визнати незаконним та скасувати наказ №11 від 30.03.2022 року директора Малківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів про звільнення ОСОБА_1 та поновити його на посаді вчителя історії та правознавства вказаної школи.

На підставі розпорядження голови Верховного Суду від 08.03.2022 № 2/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» вказана справа підсудна Корсунь-Шевченківському районному суду Черкаської області.

Ухвалою суду від 20.04.2022 року відкрито провадження у даній справі та призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, з викликом сторін.

У судовому засіданні судом на обговорення учасників справи було поставлено питання про залучення до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, відділу освіти, молоді та спорту Сухополов`янської сільської ради з тих підстав, що відповідач - Малківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Сухополов`янської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області не є розпорядником коштів щодо оплати праці вчителів зазначеної школи, оскільки органом управління вказаної школи є відділ освіти, молоді та спорту Сухополов`янської сільської ради, який і є розпорядником коштів для оплати праці вчителів.

Представники сторін вважали, що необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача відділ освіти, молоді та спорту Сухополов`янської сільської ради, оскільки рішення суду може вплинути на права та обов`язки розпорядника коштів.

Відповідно до ч.ч. 3, 5, 6 ст.53 ЦПК України при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду суд, встановивши, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 ЦПК.

За таких обставин суд приходить до висновку щодо необхідності залучення до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, відділу освіти, молоді та спорту Сухополов`янської сільської ради, оскільки рішення суду може вплинути на права та обов`язки останнього в силу приписів ст. ст. 235, 237 КЗпП України.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, відділ освіти, молоді та спорту Сухополов`янської сільської ради (ЄДРПОУ 44017558, вул. Чернігівська, 32, с. Сухополова, Прилуцький район, Чернігівська область, електронна пошта - ІНФОРМАЦІЯ_1)

Залученій третій особі роз`яснити, що вона має права та обов`язки, передбачені ст.43 ЦПК України та направити копії даної ухвали, позовної заяви.

Роз`яснити, що третя особа має право надіслати (надати) до суду пояснення щодо позову та відзиву протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали та відзиву. Пояснення третьої особи надсилаються (надаються) до суду разом із документами, що підтверджують надіслання таких пояснень та доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Слухання справи відкласти на 15 год 30 хв 01 грудня 2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Свитка С.Л.

Дата ухвалення рішення02.11.2022
Оприлюднено09.11.2022
Номер документу107156333
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення та поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —699/404/22

Постанова від 25.04.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Постанова від 25.04.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 17.03.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Рішення від 06.02.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Свитка С. Л.

Рішення від 06.02.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Свитка С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні