Ухвала
від 10.11.2022 по справі 204/9660/22
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/9660/22

Провадження № 2-з/204/174/22

УХВАЛА

про повернення заяви про забезпечення позову

10 листопада 2022 року м. Дніпро

Суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська Черкез Д.Л., розглянувши заяву Першого заступника керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області про забезпечення позову по цивільній справі за позовною заявою Першого заступника керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Вугледарської міської військової адміністрації Волноваського району Донецької області до Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Донагропрод» про визнання недійсним наказу, договору оренди, витребування земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

09 листопада 2022 року до суду надійшла заява Першого заступника керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області про забезпечення позову по цивільній справі за позовною заявою Першого заступника керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Вугледарської міської військової адміністрації Волноваського району Донецької області до Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Донагропрод» про визнання недійсним наказу, договору оренди, витребування земельної ділянки.

Ознайомившись зі змістом заяви про забезпечення позову приходжу до наступних висновків.

Статтею 151 ЦПК України визначено вимоги до форми і змісту заяви про забезпечення позову.

Так, відповідно до п.п. 3, 4 ч. 1 ст. 151 ЦПК України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності.

Однак, заявником у заяві про забезпечення позову належним чином не обґрунтовано необхідність вжиття заходів забезпечення позову саме шляхом накладення арешту на земельну ділянку. Крім того, у заяві не зазначено, яким чином невжиття заходів забезпечення позову у подальшому може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду у цивільній справі за позовною заявою про визнання недійсним наказу, договору оренди, витребування земельної ділянки.

Крім того,відповідно доп.6ч.1ст.151ЦПК Українизаява прозабезпечення позовуподається вписьмовій формі,підписується заявникомі повиннамістити пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення.

Однак, заявником в порушення п. 6 ч. 1 ст. 151 ЦПК України у заяві про забезпечення позову не зазначено пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення.

Отже,встановлено,що заявупро забезпеченняпозову заявникомподано зпорушенням вимогч.1ст.151ЦПК України.

Відповідно до ч. 10 ст. 153 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимогстатті 151цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Таким чином, враховуючи, що заявником заяву про забезпечення позову подано без додержання вимогстатті 151ЦПК України, суд приходить до висновку про наявність підстав для повернення вищезазначеної заяви заявнику, що не позбавляє заявника права повторно звернутися з заявою про забезпечення позову після усунення недоліків, що стали підставою для її повернення.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 151, 153 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву Першого заступника керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області про забезпечення позову по цивільній справі за позовною заявою Першого заступника керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Вугледарської міської військової адміністрації Волноваського району Донецької області до Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Донагропрод» про визнання недійсним наказу, договору оренди, витребування земельної ділянки повернути заявнику.

Ухвала набираєзаконної силинегайно післяїї проголошення,якщо іншене передбаченоЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя Д.Л. Черкез

СудКрасногвардійський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення10.11.2022
Оприлюднено11.11.2022
Номер документу107232558
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —204/9660/22

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Приходько В. А.

Рішення від 24.04.2023

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Приходько В. А.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Приходько В. А.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Приходько В. А.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Приходько В. А.

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні