Ухвала
від 07.11.2022 по справі 136/1601/21
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/1601/21

провадження № 2/136/339/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.11.2022 м. Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Шпортун С.В.

за участю секретаря судового засідання Белінської С.І.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду міста Липовець цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування частково рішення виконавчого комітету, визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності, визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування державної реєстрації права власності, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа, у якій призначено підготовче судове засідання.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача заявив клопотання та просив визнати обов`язковою явку представника відповідача Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області для дачі особистих пояснень щодо питань, які підлягають вирішенню у підготовчому судовому засіданні, мотивуючи тим, що видача документів про присвоєння об`єкту нерухомості номера в населеному пункті, зокрема по АДРЕСА_1 входило до повноважень Приборівської сільської ради Липовецького району Вінницької області, правонаступником якого є Турбівська селищна рада Вінницького району Вінницької області, відтак останнім мали бути передані усі документи створені у процесі діяльності такого органу місцевого самоврядування, саме вони є розпорядниками такої інформації, яка підлягає з`ясуванню при вирішенні даного спору, а докази мають бути надані суду стороною до початку розгляду справи по суті.

Позивач підтримала клопотання заявлене представником.

Представник відповідача у судовому засіданні стосовно заявленого клопотання заперечувала, вказуючи, що відсутні підстави для визнання явки Турбівської селищної ради у підготовче судове засідання обов`язковою, оскільки наведені у позові обставини щодо незаконності рішення органу місцевого самоврядування та свідоцтва про право власності не потребують витребування таких документів для дослідження їх судом, незважаючи на те, що таке клопотання вже було судом задоволене.

Суд, заслухавши думку представників сторін, дослідивши матеріали цивільної справи, дійшов висновку про таке.

Частина 1 ст. 128 ЦПК України визначає, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Згідно п. 3 ч. 2, ч. 3 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою. У випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Учасниками ж справи, згідно ст.ст.42,48 ЦПК України у позовному провадженні є позивач, відповідач і треті особи.

Крім того, відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд вправі відкласти розгляд справи в судовому засіданні, якщо визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Із матеріалів цивільної справи судом було встановлено, що відповідач Турбівська селищна рада Вінницького району Вінницької області скористалась своїм правом на проведення підготовчого судового засідання у їх відсутність, утім у ході підготовчого судового засідання виникло ряд запитань в учасників цивільної справи, які потребують обов`язкової участі представника та мають бути вирішенні до початку судового розгляду.

Приймаючи до уваги викладене, а також те, що від дотримання судом принципу змагальності залежить питання про законність та обґрунтованість вирішення справи по суті, для доведення тих обставин, на які посилають сторони, як на підставу позовних вимог та заперечень, суд вважає за необхідне визнати явку представника відповідача Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області у підготовче судове засідання обов`язковою для надання особистих пояснень.

За таких обставин суд відкладає підготовче судове засідання.

Керуючись статтями 43, 128, 223, 260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача, задовольнити.

Визнати обов`язковою явку у підготовче судове засідання представника Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області для дачі особистих пояснень.

Відкласти підготовче судове засідання з розгляду даної цивільної справи на 28.12.2022 о 14:00 годині.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Світлана ШПОРТУН

Дата ухвалення рішення07.11.2022
Оприлюднено14.11.2022
Номер документу107254393
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності, визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування державної реєстрації права власності

Судовий реєстр по справі —136/1601/21

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Рішення від 05.04.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Ухвала від 02.01.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні