Ухвала
від 11.11.2022 по справі 174/467/22
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 174/467/22

п/с № 2/174/221/2022

УХВАЛА

11 листопада 2022 року м. Вільногірськ

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області в складі :

головуючого судді - Ілюшик І.А.,

за участю: секретаря Шарапової О .М.,

позивача - ОСОБА_1

представника позивача - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні, в залі суду в м. Вільногірськ, Дніпропетровської області, клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування доказів,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_3 про визнання недійсним договору дарування, третя особа - приватний нотаріус Кам`янського районного нотаріального округа Дніпропетровської області Романенко Т. В.

Ухвалою Вільногірського міського суду було відкрито провадження в цивільній справі та призначено підготовче засідання на 19.10.2022 року.

Позивач та її представник в підготовче засідання з`явились, підтримали письмовеклопотання провитребування доказіввід Комунального підприємства "Вільногірський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Вільногірської міської ради Дніпропетровської області інформацію про наявність захворювань станом на 23.07.2022 року (перелічити) ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , просили його задовольнити.

Відповідач в підготовче засідання не з`явилася, від третьої особи надійшло клопотанняпро розгляд справи за її відсутності.

Згідно з вимогами ст. 84 ЦПК України особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд доходить висновку, що представником позивача виконані вимоги статті 84 ЦПК України щодо змісту клопотання про витребування доказів, а також вказані перешкоди для самостійного отримання доказів. Оскільки невжиття заходів щодо витребування доказів перешкоджає повно та всебічно зясувати обставини справи, на які сторона позивача посилається як на підставу своїх позовних вимог, суд вважає за необхідне задовольнити вказане клопотання представника позивача про витребування доказів.

З урахуванням викладеного та керуючись ст. 84 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Комунального підприємства "Вільногірський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Вільногірської міської ради Дніпропетровської області (51700, Дніпропетровська обл., Кам`янський р-н, м. Вільногірськ, вул. ім. Ю.М. Устенка, 19, Код ЄДРПОУ 37871459) інформацію про наявність захворювань станом на 23.07.2022 року (перелічити) ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Інформацію, яка витребовується направити до суду в строк до 30.11.2022 року.

Відповідно до вимог ч. ч. 7, 8 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вільногірського міського суду

Дніпропетровської області І.А.Ілюшик

Дата ухвалення рішення11.11.2022
Оприлюднено14.11.2022
Номер документу107259245
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —174/467/22

Постанова від 01.06.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Постанова від 01.06.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Рішення від 01.02.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Рішення від 01.02.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні