Ухвала
від 15.11.2022 по справі 947/21833/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/21833/22

Провадження № 2-з/947/787/22

УХВАЛА

15.11.2022

Київський районний суд м. Одеси у складі головуючого - судді Луняченка В.О. ,

Представника прокуратури Дрей І.Ю.

Представника ОМР Вишнивецької А.О.

Представник відповідача УДАБК Картавцева А.М.

Представника ОК « ЖБК « Ліверпуль» адвоката Петрової А.М.

Представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Майбороди Г.О.

Відповідача ОСОБА_2 .

Розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника прокурора Київської окружної прокуратури міста Одеси про призначення судової будівельно-технічної експертизи у цивільній справі за позовом Київської окружної прокуратури міста, яка діє в інтересах держави в особі Одеської міської ради до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Обслуговуючого кооперативу «ЖБК «Ліверпуль», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення щодо видачі дозволу на виконання будівельних робіт, акту готовності об`єкта до експлуатації, рішення щодо видачі сертифікату готовності збудованого будівництвом об`єкта, про визнання незаконним та скасування рішень державних реєстраторі та звільнення земельної ділянки,-

В С Т А Н О В И В:

Зважаючи на те, що складання повного тексту ухвали потребує певного часу, суд вважає можливим оголосити її вступну та резолютивну частину.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 102-110, 252,353,354 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Задовольнити частково клопотання представника позивача прокурора Київської окружної прокуратури міста Одеси про призначення судової будівельно-технічної експертизи у цивільній справі за позовом Київської окружної прокуратури міста Одеси, яка діє в інтересах держави в особі Одеської міської ради до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради, Обслуговуючого кооперативу «ЖБК «Ліверпуль», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення щодо видачі дозволу на виконання будівельних робіт, акту готовності об`єкта до експлуатації, рішення щодо видачі сертифікату готовності збудованого будівництвом об`єкта, про визнання незаконним та скасування рішень державних реєстраторі та звільнення земельної ділянки.

Призначити у справі судову будівельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити наступні запитання:

1. Який вид будівництва (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт тощо) фактично виконано на об`єкті за адресою: АДРЕСА_1 ? У разі, якщо виконано реконструкцію або нове будівництво, то зазначити, чи відбувалась вони зі зміною геометричних розмірів фундаментів у плані або без зміни геометричних розмірів фундаментів у плані? У разі, якщо реконструкція проводиться зі зміною геометричних розмірів фундаментів у плані, визначити площу та конфігурацію такої зміни, за рахунок якої збільшилась площа фундаментів на земельній ділянці?

2. Чи наявна технічна можливість приведення земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 до попереднього стану шляхом проведення перебудови нежитлової будівлі адміністративного корпусу літ. «А» з метою приведення її до геометричних розмірів фундаментів, що існували до проведення реконструкції, відповідно до інвентарних показників технічного паспорту на нежитлові будівлі та споруди за адресою: АДРЕСА_1 , виготовленого ФОП ОСОБА_4 від 19.10.2017, що належали замовнику будівництва - ОК «ЖБК Ліверпуль» (код ЄДРПОУ: 42761681) на праві приватної власності на підставі протоколу загальних зборів від 30.01.2019 підписаного між ТОВ «Люмар» та ОК «ЖБК Ліверпуль», акту приймання-передачі від 30.01.2019 та витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 04.02.2019, індексний номер 154977567?

Проведення експертизи доручити судовим експертам Одеськогонауково-дослідногоінституту судовихекспертиз, попередивши експертів про кримінальну відповідальність у відповідності до вимог ст. до статей 38 та 385Кримінального кодексу України.

Оплату за проведення експертного дослідження покласти на заявника Київську окружну прокуратуру міста Одеси.

Для проведення експертизи надати в розпорядження експертів цивільну справу №947/21833/22.

Попередити сторони, що у випадку ухилення від участі у експертизі: несплата її проведення; не допуск експерта, не надання необхідної документації на вимогу експерта, суд може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні, згідно ст. 109 ЦПК України.

Зобов`язати власників об`єктів нерухомості, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , збудованих в результаті реконструкції нежитлової будівлі адміністративного корпусу літ. «А» зі збільшенням поверховості, під будівлю змішаного використання з житловим приміщенням у верхніх поверхах та розміщенням офісних приміщень на першому поверсі, без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів у плані за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: Обслуговуючий кооператив «ЖБК Ліверпуль», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_1 на вимогу експерта надати безперешкодний доступ до об`єктів дослідження, що розташовані за вказаною адресою.

Повний текст ухвали буде складений протягом п`яти днів з дня проголошення вступної та резолютивної частини.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту.

Суддя Луняченко В. О.

Дата ухвалення рішення15.11.2022
Оприлюднено18.11.2022
Номер документу107327453
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішень державних реєстраторі та звільнення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —947/21833/22

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні