Ухвала
від 16.11.2022 по справі 727/11331/21
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 листопада 2022 року місто Чернівці справа №727/11331/21

провадження №22-ц/822/902/22

Чернівецький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Височанської Н.К., Лисака І.Н., Перепелюк І.Б.

перевіривши апеляційну скаргуКомунального підприємства «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської», інтереси яких представляє адвокат Якобишена Тетяна Дмитрівнана рішення Шевченківського районного суду м.Чернівців від 19 вересня 2022 року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської», третя особа без самостійних вимог на предмет спору, Чернівецька обласна рада, про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Шевченківського районного суду м.Чернівців від 19 вересня 2022 року, позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено. Вирішено: - визнати Наказ директора КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської» №69 о/с від 13.10.2021 року - незаконним та скасувати його; - поновити ОСОБА_1 на роботі на посаді головного адміністратора КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської». Стягнуто з КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської» на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу починаючи з 13.10.2021 року до дня поновлення на роботі в розмірі 101069,92 (сто одну тисячу шістдесят дев`ять) гривень (дев`яносто дві) копійки.

Не погоджуючись з вказаним рішенням, Комунальне підприємство «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської», інтереси яких представляє адвокат Якобишена Т.Д. звернулися до Чернівецького апеляційного суду з апеляційною скаргою на вказане рішення. Одночасно просили поновити процесуальний строк на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що копію оскаржуваного рішення отримали 30 вересня 2022 року.

08 листопада 2022 року ухвалою Чернівецького апеляційного суду, подану апеляційну скаргу залишено без руху та надано строк для усунення зазначених в ній недоліків.

15 листопада 2022 року Комунальне підприємство «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської», інтереси яких представляє адвокат Якобишена Т.Д. усунули недоліки апеляційної скарги у встановлений апеляційним судом строк.

Заява про поновлення строку на апеляційне оскарженняпідлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1ст. 127 ЦПК Українисуд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ч.ч. 1, 2ст. 354 ЦПК Україниапеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

З матеріалів справи вбачається, що повний текст рішення судом першої інстанції виготовлений 28 вересня 2022 року, отже, останнім днем для подачі апеляційної скарги було 28 жовтня 2022 року.

З розписки наявної в матеріалах справи (а.с.228 том 2) вбачається, що представник відповідача отримав копію рішення 30 вересня 2022 року. Згідно відтиску печатки Укрпошти на конверті, вбачається що апеляційна скарга з додатками, спрямована до апеляційного суду 31 жовтня 2022 року, тобто протягом тридцяти днів з дня отримання повного тексту рішення суду.

Таким чином, наведені в обґрунтування клопотання обставини підтверджуються матеріалами справи, отже, причини пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду у цій справі слід визнати поважними та поновити Комунальному підприємству «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської» указаний процесуальний строк.

Апеляційна скарга відповідає вимогамст. 356 ЦПК України, тому є підстави для відкриття апеляційного провадження.

Згідно з ч.ч.1, 3 ст.368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими главою «Апеляційне провадження». Розгляд справ у суді апеляційної інстанції здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених ст.369 цього Кодексу.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що розгляд апеляційної скарги в даній справі слід проводити з повідомленням учасників справи.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі у відповідності до вимог ст.360 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.354,360,361, 369 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

ЗаявуКомунального підприємства «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської», інтереси яких представляє адвокат Якобишена Тетяна Дмитрівна, про поновлення строку на апеляційне оскарження, задовольнити.

Поновити Комунальному підприємству «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської» строк на апеляційне оскарження рішення Шевченківського районного суду м.Чернівці від 19 вересня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргоюКомунального підприємства «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської»на рішення Шевченківського районного суду м.Чернівців від 19 вересня 2022 року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської», третя особа без самостійних вимог на предмет спору, Чернівецька обласна рада, про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Розгляд апеляційної скарги проводити з проведенням судового засідання та повідомленням учасників справи.

Копію апеляційної скарги та додані до неї матеріали разом з ухвалою про відкриття апеляційного провадження надіслативсім учасникам справи,а саме: ОСОБА_1 , адвокату Федорюку А.Л., Комунальному підприємству «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської», адвокату Якобишеній Т.Д., Чернівецькій обласній раді.

Роз`яснити учасникам справи право подати відзив на апеляційну скаргу в строк до 28листопада 2022 року.

До відзиву додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: Н.К. Височанська

Судді: І.Н.Лисак

І.Б.Перепелюк

Дата ухвалення рішення16.11.2022
Оприлюднено18.11.2022
Номер документу107347755
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —727/11331/21

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Рішення від 19.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Рішення від 18.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні