Ухвала
від 08.12.2022 по справі 727/11331/21
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 грудня 2022 року місто Чернівці справа №727/11331/21

провадження №22-ц/822/902/22

Чернівецький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого Височанської Н. К.

суддів: Лисака І.Н., Перепелюк І.Б.

секретар Тодоряк Г.Д.

учасники справи:

позивач ОСОБА_1 ,

відповідач КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської»,

третя особа без самостійних вимог на предмет спору Чернівецька обласна рада

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу запозовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської», третя особа без самостійних вимог на предмет спору, Чернівецька обласна рада, про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргоюКомунального підприємства «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської», інтереси якого представляє адвокат Якобишена Тетяна Дмитрівнана рішення Шевченківського районного суду м.Чернівців від 19 вересня 2022 року, ухвалене під головуванням судді Чебан В.М.,

В С Т А Н О В И В:

У листопаді 2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідача КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської», де третьою особою без самостійних вимог на предмет спору виступає Чернівецька обласна рада про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Рішенням Шевченківського районного суду м.Чернівців від 19 вересня 2022 року, позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено. Вирішено: - визнати Наказ директора КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської» №69 о/с від 13.10.2021 року - незаконним та скасувати його; - поновити ОСОБА_1 на роботі на посаді головного адміністратора КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської». Стягнуто з КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської» на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу починаючи з 13.10.2021 року до дня поновлення на роботі в розмірі 101069,92 (сто одну тисячу шістдесят дев`ять) гривень (дев`яносто дві) копійки.

На дане рішенняКомунальне підприємство «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської», інтереси якого представляє адвокат Якобишена Т.Д.подали апеляційну скаргу, в якій просили рішенняскасувати та ухвалити нове рішення, яким в задоволені позову відмовити повністю.

08 грудня 2022 року КП «Чернівецькийакадемічний обласнийукраїнський музично-драматичнийтеатр ім.О.Кобилянської»,інтереси якогопредставляє адвокатЯкобишена Т.Д. подали до суду клопотання, відповідно до якого просять прийняти відмову від поданої апеляційної скарги на рішення суду від 19 вересня 2022 року на підставі вимог ч.4 ст.364 ЦПК України. Подане клопотання просили розглядати у їх відсутність (а.с.76).

Повноваження представникапозивача -адвоката ЯкобишеноїТ.Д. підтверджуються ордером серії СЕ №1051615 на надання правничої (правової) допомоги Комунальному підприємству «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської» від 31 жовтня 2022 року. Зазначено, що повноваження адвоката не обмежуються (а.с.17).

Заслухавши доповідь судді-доповідача, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 362 ЦПК України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Згідно з ч. 4 ст. 364 ЦПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині до закінчення апеляційного провадження. За відмови від апеляційної скарги суд, за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження.

Як роз`яснив Верховний Суд України у п. 12 постанови Пленуму від 24 жовтня 2008 року №12 «Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку» прийняття відмови від апеляційної скарги не пов`язується з обов`язком апеляційного суду перевіряти, чи у зв`язку з такою відмовою не порушуються права будь-яких осіб, оскільки право особи на відмову від апеляційної скарги не обмежене.

За наведених обставин клопотання Комунального підприємства«Чернівецький академічнийобласний українськиймузично-драматичнийтеатр ім.О.Кобилянської»,інтереси якогопредставляє адвокатЯкобишена Т.Д. про відмовувід апеляційноїскарги нарішення Шевченківськогорайонного судум.Чернівціввід 19вересня 2022 року слід задовольнити, прийняти відмову від апеляційної скарги, апеляційне провадження у справі закрити.

Наслідки відмови від апеляційної скарги, передбачені ч.5 ст.364 ЦПК України роз`яснені.

Керуючись ст.ст.362, 364 ЦПК України, апеляційний суд

У Х В А Л И В :

Клопотання Комунального підприємства«Чернівецький академічнийобласний українськиймузично-драматичнийтеатр ім.О.Кобилянської»,інтереси якогопредставляє адвокатЯкобишена ТетянаДмитрівна про відмову від апеляційної скарги на рішення Шевченківськогорайонного судум.Чернівціввід 19вересня 2022 року, задовольнити.

Прийняти відмову Комунального підприємства «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської», інтереси якого представляє адвокат Якобишена Тетяна Дмитрівна,від апеляційноїскарги нарішення Шевченківськогорайонного судум.Чернівціввід 19вересня 2022 року.

Апеляційне провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до КП «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської», третя особа без самостійних вимог на предмет спору, Чернівецька обласна рада, про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргоюКомунального підприємства «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської», інтереси якого представляє адвокат Якобишена Тетяна Дмитрівнана рішення Шевченківського районного суду м.Чернівців від 19 вересня 2022 року закрити.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня її проголошення.

Головуючий Н.К. Височанська

Судді: І.Н. Лисак

І.Б.Перепелюк

Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено12.12.2022
Номер документу107749680
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргоюКомунального підприємства «Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської», інтереси якого представляє адвокат Якобишена Тетяна Дмитрівнана рішення Шевченківського районного суду м.Чернівців від 19 вересня 2022 року, ухвалене під головуванням судді Чебан В.М

Судовий реєстр по справі —727/11331/21

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Рішення від 19.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Рішення від 18.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні