Ухвала
від 17.11.2022 по справі 367/2255/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №367/2255/18

2/760/2576/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2022 року м. Київ

Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Українця В.В.

при секретарі Степановій Н.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей про визнання права власності в порядку спадкування за законом та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , треті особи Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , законними представниками якого є ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , ОСОБА_7 про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулась в Ірпінський міський суд Київської області з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Ухвалою Ірпінського міського суду Київської області від 03 квітня 2018 року відкрито загальне позовне провадження у справі.

У грудні 2018 року ОСОБА_2 та ОСОБА_3 звернулись до суду із зустрічним позовом до ОСОБА_1 , треті особи Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , законними представниками якого є ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , ОСОБА_7 про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Ухвалою Ірпінського міського суду Київської області від 30 серпня 2019 року справу передано за підсудністю до Солом`янського районного суду м. Києва.

Сторони подали заяву про затвердження мирової угоди з текстом укладеної мирової угоди. Просять суд її затвердити та закрити провадження у справі.

За умовами мирової угоди:

1. ОСОБА_1 відмовляється від позовних вимог до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 щодо стягнення грошових коштів у розмірі 112 350,00 грн., та просить виділити їх у власність ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , та не матиме будь-яких інших претензій, будь-яким чином пов`язаних з попереднім договором 2016/08/20, укладеного 20 серпня 2016 року між ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

2. ОСОБА_2 відмовляється від своїх позовних вимог до ОСОБА_1 щодо визнання права власності, в порядку спадкування за законом на 1/20 частку квартири АДРЕСА_1 .

3. ОСОБА_3 відмовляються від позовних вимог до ОСОБА_1 щодо визнання права власності, в порядку спадкування за законом на 1/20 частку квартири АДРЕСА_1 .

4. В порядку прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , визнати право приватної власності ОСОБА_1 (реєстраційний номер картки платника податків НОМЕР_1 ) на 1/4 частку квартири АДРЕСА_1 , яка належала померлому на підставі свідоцтва про право власності на житло, виданого Відділом приватизації Залізничної районної Ради народних депутатів у м. Києві 12.04.1995 року, розпорядження № 10412.

5. У порядку прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , визнати право приватної власності ОСОБА_2 (реєстраційний номер картки платника податків НОМЕР_2 на грошові кошти у сумі 93625 гривень (дев`яносто три тисячі шістсот двадцять п`ять гривень нуль копійок), які належали померлому.

6. У порядку прийняття спадщини за законом покійного ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , визнати право приватної власності ОСОБА_3 (реєстраційний номер картки платника податків НОМЕР_3 на грошові кошти у сумі 93625 гривень (дев`яносто три тисячі шістсот двадцять п`ять гривень нуль копійок), які належали померлому.

7. Сторони домовились, що ОСОБА_1 не має претензій до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , а ОСОБА_2 та ОСОБА_3 не має претензій до ОСОБА_1 щодо майна, з приводу якого укладено дану Мирову угоду.

8. Сторони засвідчують, що після виконання Мирової угоди вони не будуть мати між собою будь-яких неврегульованих питань та претензій щодо поділу майна у порядку спадкування за законом за померлим ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , які були та є предметом первісного позову та зустрічного позову у справі № 367/2255/18 та даної Мирової угоди.

9. Сторони дійшли згоди, що інше майно, яке належало померлому ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , та яке не є предметом спору у справі № 367/2255/18 успадковується спадкоємцями за законом у загальному порядку, передбаченому чинним законодавством.

10. Понесені Сторонами судові витрати в зв`язку з розглядом даної справи покладаються на кожну зі Сторін і відшкодуванню іншою Стороною не підлягають по даній справі в частині стягнення.

11. Дана Мирова угода відповідає дійсним намірам Сторін і не містить ознак фіктивного або удаваного правочину, укладається у відповідності зі справжньою волею Сторін, без будь-якого застосування фізичного чи психічного тиску та на вигідних для них умовах, не є результатом впливу тяжких обставин, укладається без застосування обману чи приховування фактів, які мають істотне значення. Сторони однаково розуміють значення, умови мирової угоди та її правові наслідки.

12. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам. Сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов Мирової угоди вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання будь-яких зустрічних претензій щодо предмету спору у справі № 367/2255/18.

13. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі Держави.

14. Ухвала Солом`янського районного суду міста Києва про затвердження даної мирової угоди є правовстановлюючим документом та підставою для реєстрації права власності за ОСОБА_1 у порядку спадкування за законом на 1/4 (одну четверту) частку квартири АДРЕСА_1 , яка належала померлому ОСОБА_9 на підставі свідоцтва про право власності на житло, виданого Відділом приватизації Залізничної районної Ради народних депутатів у м. Києві 12.04.1995 року, розпорядження № 10412.

15. Наслідки затвердження мирової угоди Сторонам зрозумілі. Сторони усвідомлюють, що ухвала про затвердження цієї Мирової угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини першої статті 3 Закону України «Про виконавче провадження».

16. Мирова угода набуває законної сили після набрання законної сили ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва про затвердження цієї мирової угоди.

17. Дана мирова угода складена в чотирьох примірниках, один з яких долучається до матеріалів цивільної справи № 367/2255/18, а інші три залишаються у кожної із Сторін угоди. Мирова угода подається до Солом`янського районного суду міста Києва для її затвердження і закриття провадження у справі № 367/2255/18.

У зв`язку з укладенням мирової угоди сторони просять затвердити мирову угоду.

Зазначена мирова угода приєднана до справи.

Сторони у судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що укладена сторонами мирова угода не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, вчинена в інтересах обох сторін, та вважає, що вона підлягає визнанню.

Текст зазначеної мирової угоди приєднаний до справи.

Відповідно до ст. 207, п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Керуючись ст. 207, п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про укладення мирової угоди у справі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей про визнання права власності в порядку спадкування за законом та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , треті особи Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , законними представниками якого є ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , ОСОБА_7 про визнання права власності в порядку спадкування за законом задовольнити.

Затвердити мирову угоду, укладену між ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей про визнання права власності в порядку спадкування за законом та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , треті особи Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , законними представниками якого є ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , ОСОБА_7 про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

За умовами мирової угоди сторони домовились про наступне:

1. ОСОБА_1 відмовляється від позовних вимог до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 щодо стягнення грошових коштів у розмірі 112 350,00 грн., та просить виділити їх у власність ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , та не матиме будь-яких інших претензій, будь-яким чином пов`язаних з попереднім договором 2016/08/20, укладеного 20 серпня 2016 року між ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

2. ОСОБА_2 відмовляється від своїх позовних вимог до ОСОБА_1 щодо визнання права власності, в порядку спадкування за законом на 1/20 частку квартири АДРЕСА_1 .

3. ОСОБА_3 відмовляються від позовних вимог до ОСОБА_1 щодо визнання права власності, в порядку спадкування за законом на 1/20 частку квартири АДРЕСА_1 .

4. В порядку прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , визнати право приватної власності ОСОБА_1 (реєстраційний номер картки платника податків НОМЕР_1 ) на 1/4 частку квартири АДРЕСА_1 , яка належала померлому на підставі свідоцтва про право власності на житло, виданого Відділом приватизації Залізничної районної Ради народних депутатів у м. Києві 12.04.1995 року, розпорядження № 10412.

5. У порядку прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , визнати право приватної власності ОСОБА_2 (реєстраційний номер картки платника податків НОМЕР_2 на грошові кошти у сумі 93625 гривень (дев`яносто три тисячі шістсот двадцять п`ять гривень нуль копійок), які належали померлому.

6. У порядку прийняття спадщини за законом покійного ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , визнати право приватної власності ОСОБА_3 (реєстраційний номер картки платника податків НОМЕР_3 на грошові кошти у сумі 93625 гривень (дев`яносто три тисячі шістсот двадцять п`ять гривень нуль копійок), які належали померлому.

7. Сторони домовились, що ОСОБА_1 не має претензій до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , а ОСОБА_2 та ОСОБА_3 не має претензій до ОСОБА_1 щодо майна, з приводу якого укладено дану Мирову угоду.

8. Сторони засвідчують, що після виконання Мирової угоди вони не будуть мати між собою будь-яких неврегульованих питань та претензій щодо поділу майна у порядку спадкування за законом за померлим ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , які були та є предметом первісного позову та зустрічного позову у справі № 367/2255/18 та даної Мирової угоди.

9. Сторони дійшли згоди, що інше майно, яке належало померлому ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , та яке не є предметом спору у справі № 367/2255/18 успадковується спадкоємцями за законом у загальному порядку, передбаченому чинним законодавством.

10. Понесені Сторонами судові витрати в зв`язку з розглядом даної справи покладаються на кожну зі Сторін і відшкодуванню іншою Стороною не підлягають по даній справі в частині стягнення.

11. Дана Мирова угода відповідає дійсним намірам Сторін і не містить ознак фіктивного або удаваного правочину, укладається у відповідності зі справжньою волею Сторін, без будь-якого застосування фізичного чи психічного тиску та на вигідних для них умовах, не є результатом впливу тяжких обставин, укладається без застосування обману чи приховування фактів, які мають істотне значення. Сторони однаково розуміють значення, умови мирової угоди та її правові наслідки.

12. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам. Сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов Мирової угоди вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання будь-яких зустрічних претензій щодо предмету спору у справі № 367/2255/18.

13. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі Держави.

14. Ухвала Солом`янського районного суду міста Києва про затвердження даної мирової угоди є правовстановлюючим документом та підставою для реєстрації права власності за ОСОБА_1 у порядку спадкування за законом на 1/4 (одну четверту) частку квартири АДРЕСА_1 , яка належала померлому ОСОБА_9 на підставі свідоцтва про право власності на житло, виданого Відділом приватизації Залізничної районної Ради народних депутатів у м. Києві 12.04.1995 року, розпорядження № 10412.

15. Наслідки затвердження мирової угоди Сторонам зрозумілі. Сторони усвідомлюють, що ухвала про затвердження цієї Мирової угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини першої статті 3 Закону України «Про виконавче провадження».

16. Мирова угода набуває законної сили після набрання законної сили ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва про затвердження цієї мирової угоди.

17. Дана мирова угода складена в чотирьох примірниках, один з яких долучається до матеріалів цивільної справи № 367/2255/18, а інші три залишаються у кожної із Сторін угоди. Мирова угода подається до Солом`янського районного суду міста Києва для її затвердження і закриття провадження у справі № 367/2255/18.

Закрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей про визнання права власності в порядку спадкування за законом та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , треті особи Дев`ята Київська державна нотаріальна контора, Солом`янська районна в м. Києві державна адміністрація Служба у справах дітей, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , законними представниками якого є ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , ОСОБА_7 про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повна ухвала складена 22 листопада 2022 року.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.11.2022
Оприлюднено24.11.2022
Номер документу107437461
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —367/2255/18

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Ухвала від 30.08.2019

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 27.03.2019

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 13.12.2018

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Постанова від 21.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Верланов С. М.

Постанова від 21.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Верланов С. М.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Верланов С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні