Ухвала
від 21.11.2022 по справі 530/1790/21
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 530/1790/21 Номер провадження 22-ц/814/4934/22Головуючий у 1-й інстанції Должко С.Р. Доповідач ап. інст. Бутенко С. Б.

У Х В А Л А

21 листопада 2022 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

головуючого судді: Бутенко С. Б.

суддів: Обідіної О. І., Прядкіної О. В.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника Товариства з обмеженою відповідальністю "РУШ" - адвоката Ляш Сергія Володимировича

на рішення Зіньківського районного суду Полтавської області від 07 вересня 2022 року у складі судді Должка С. Р.

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до магазину косметики "EVA", Товариства з обмеженою відповідальністю "РУШ" , третя особа на стороні позивача без самостійних вимог: Відділення поліції № 4 Полтавського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Полтавській області в особі офіцера дільничної служби відділення поліції № 4 Полтавського районного УП ГУНП в Полтавській області лейтенанта поліції Повивайло Андрія Валентиновича про захист прав споживачів,-

в с т а н о в и в:

Рішенням Зіньківського районного суду Полтавської області від 07 вересня 2022 року позов ОСОБА_1 задоволено частково.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "РУШ" в особі засновника і власника ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 суму моральної шкоди у розмірі 6500 грн.

Вирішено питання розподілу судових витрат. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "РУШ" в дохід держави судові витрати у вигляді сплаченого судового збору у розмірі 245, 16 грн.

В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням, 25 жовтня 2022 року представник Товариства з обмеженою відповідальністю "РУШ" - адвокат Ляш Сергій Володимирович подав на адресу Полтавського апеляційного суду апеляційну скаргу.

11 листопада 2022 року на виконання запиту Полтавського апеляційного суду від 01.11.2022, до суду надійшли матеріали цивільної справи № 530/1790/21 за позовом ОСОБА_1 до магазину косметики "EVA", ТзОВ "РУШ", третя особа на стороні позивача без самостійних вимог: Відділення поліції № 4 Полтавського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Полтавській області в особі офіцера дільничної служби відділення поліції № 4 Полтавського районного УП ГУНП в Полтавській області лейтенанта поліції Повивайло А. А. про захист прав споживачів.

При вирішенні питання щодо відкриття апеляційного провадження встановлено, що справа підлягає поверненню до суду першої інстанції для належного оформлення з наступних підстав.

Предметом апеляційного оскарження є рішення Зіньківського районного суду Полтавської області від 25 травня 2022 року.

Під час вивчення матеріалів справи встановлено, що дане рішення місцевого суду, яке міститься в матеріалах справи є майже нечитабельним, що унеможливлює встановлення його змісту та апеляційний перегляд такого судового рішення.

Згідно частини третьої 3 статті 365 ЦПК України, якщо під час вивчення матеріалів справи суд виявить нерозглянуті зауваження на правильність і повноту фіксування судового процесу технічними засобами, нерозглянуті письмові зауваження щодо повноти чи неправильності протоколу судового засідання, невирішене питання про ухвалення додаткового рішення, суд постановляє ухвалу із зазначенням строку, протягом якого суд першої інстанції має усунути недоліки.

Крім того, згідно пункту 9 Постанови Пленуму Верховного суду України від 24 жовтня 2008 року № 12 «Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку» суддя-доповідач своєю ухвалою може повернути справу до суду першої інстанції для усунення в тому числі таких недоліків: справа неналежно оформлена, зокрема відсутні підписи у протоколі чи журналі судового засідання; судове рішення чи протокол судового засідання є нечитабельні; у справі відсутній протокол судового засідання, журнал судового засідання чи технічний запис, справа не підшита, сторінки не пронумеровані, опис документів у справі належним чином не оформлено тощо.

При вирішенні питання про повернення до суду першої інстанції справи, яка надійшла разом з апеляційною скаргою, для усунення недоліків у її оформленні апеляційні суди повинні враховувати, що перелік недоліків у оформленні справи, як про підставу для повернення справи до суду першої інстанції з метою їх усунення, не є вичерпним.

За таких обставин, апеляційний суд вважає за необхідне повернути матеріали цивільної справи до суду першої інстанції для належного оформлення.

Керуючись статтею 365 ЦПК України апеляційний суд, -

у х в а л и в:

Матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до магазину косметики "EVA", Товариства з обмеженою відповідальністю "РУШ", третя особа на стороні позивача без самостійних вимог: Відділення поліції № 4 Полтавського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Полтавській області в особі офіцера дільничної служби відділення поліції № 4 Полтавського районного УП ГУНП в Полтавській області лейтенанта поліції Повивайло Андрія Валентиновича про захист прав споживачів, повернути до Зіньківського районного суду Полтавської обалсті для належного оформлення.

Встановити строк для усунення недоліків в оформленні матеріалів цивільної справи- десять днів з дня їх отримання, після чого матеріали цивільної справи повернути до Полтавського апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: С. Б. Бутенко

Судді: О. І. Обідіна

О. В. Прядкіна

Дата ухвалення рішення21.11.2022
Оприлюднено28.11.2022
Номер документу107500194
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —530/1790/21

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коломієць Ганна Василівна

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Постанова від 15.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 04.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Рішення від 28.08.2022

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні