Ухвала
від 28.11.2022 по справі 177/36/17
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/36/17

Провадження № 2/177/11/22

У Х В А Л А

28.11.2022

Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Березюк М. В.

за участі: секретаря Баля А. І.,

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі, в порядку позовного провадження, цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_4 про стягнення коштів за договором позики, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вказана справа.

Розгляд справи відкладався до 28.11.2022, у зв`язку з приводом свідка ОСОБА_5 , на допиті якого наполягає позивач, оскільки в присутності ОСОБА_5 було складено розписку, стягнення коштів за якою є предметом спору.

Так, ухвалою суду від 14.11.2022 постановлено піддати приводу свідка ОСОБА_5 , а виконання ухвали доручено ВП № 3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області.

28.11.2022 судове засідання не відбулося у зв`язку з невиконанням ухвали суду про привід свідка. Суду надано рапорт ДОП ВП № 3 КРУП, відповідно до якого, виконати привід не вдалося, у зв`язку зі станом здоров`я останньої. Документів на підтвердження хворобливого стану здоров`я свідка суду не надано.

Представником позивача заявлено клопотання про повторний привід свідка та зобов`язання надання підтверджуючих документів неможливості явки свідка до суду.

Позивач підтримала клопотання свого представника.

Представник відповідача при вирішенні вказаного клопотання покладався на розсуд суду.

Відповідно дост.69ЦПК України,свідком можебути кожнаособа,якій відомібудь-якіобставини,що стосуютьсясправи. Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених ЦПК України.

Відповідно до ст. 147 ЦПК України, належно викликанийсвідок,який безповажних причинне з`явивсяна судовезасідання абоне повідомивпро причининеявки,може бутипідданий приводучерез відповідніоргани Національноїполіції Україниз відшкодуванняму дохіддержави витратна йогоздійснення. Про привід суд постановляє ухвалу, в якій зазначає ім`я фізичної особи, яка підлягає приводу, місце проживання, роботи чи навчання, підстави застосування приводу, коли і куди ця особа повинна бути доставлена, кому доручається здійснення приводу. Ухвала про привід у суд передається для виконання до відповідного органу Національної поліції України за місцем провадження у справі або за місцем проживання, роботи чи навчання особи, яка підлягає приводу. При цьому, відповідно до ч.4 ст. 147 ЦПК України, не підлягають приводу в суд особи, які не можуть бути допитані відповідно достатті 70цього Кодексу,а такожмалолітні танеповнолітні особи,вагітні жінки,особи зінвалідністю Iі IIгруп,особи,які доглядаютьдітей вікомдо шестироків абодітей зінвалідністю. Ухвалапро привідоголошується свідкуособою,яка їївиконує. У разі неможливості приводу особа, яка виконує ухвалу, через начальника органу Національної поліції України негайно повертає її суду з письмовим поясненням причин невиконання.

Оскільки ОСОБА_5 зазначена в розписці, стягнення коштів за якою є предметом спору, позивач наполягає на її допиті, вказуючи, що розписка складалася в присутності ОСОБА_5 , якій відомі всі обставини та підстави її складення, при цьому свідок у попередні судові засідання не з`являлася, про причини неявки не повідомила, доказів неможливості прибуття до суду не надала, а ухвала суду від 14.11.2022 не виконана з причин її стану здоров`я, при цьому в рапорті відсутні дані, які б вказували на наявність підстав визначених ч.4 ст. 147 ЦПК України, які унеможливлюють привід свідка, документів хворобливого стану свідка суду не надано (захворювання

повинно бути підтверджене в установленому порядку лікарем), тому суд вважає за необхідне задовольнити клопотання сторони позивача та повторно піддати приводу свідка ОСОБА_5 .

Суд звертає увагу, що ухвала суду про привід є судовим рішенням, яке в силу ст. 129-1 Конституції України є обов`язковим до виконання.

За відсутності підстав визначених ч.4 ст. 147 ЦПК України (вагітність свідка, інвалідність І і ІІ групи, догляд за дитиною до 6-ти років або дитини з інвалідністю), за відсутності підтвердження неможливості явки до суду (захворювання має бути підтверджено в установленому порядку лікарем), у разі відмови свідка від добровільної явки до суду, така особа доставляється до місця виклику примусово у супроводі працівника поліції.

Керуючись ст. ст. 13, 81,147, 260-261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача про привід свідка задовольнити.

ПОВТОРНО піддати приводу свідка ОСОБА_5 , адреса проживання: АДРЕСА_1 , для забезпечення її явки до Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр. Миру, 5-а, м. Кривий Ріг, зал суду № 1), в судове засідання яке призначено на 11:00 год 14 грудня 2022 року.

Виконання приводу свідка доручити відділенню поліції № 3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області.

Зобов`язати ВП № 3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області, повідомити суд письмово тазавчасно у разі неможливості виконання приводу, з наданням підтверджуючих документів.

У зв`язку з приводом свідка оголосити перерву в судовому засіданні.

Суддя М.В. Березюк

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення28.11.2022
Оприлюднено30.11.2022
Номер документу107541910
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —177/36/17

Рішення від 22.12.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Рішення від 22.12.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні