Ухвала
від 29.11.2022 по справі 208/3811/21
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/3811/21

провадження № 2/208/1467/22

УХВАЛА

про призначення до судового розгляду

29 листопада 2022 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області, у складі:

Головуючого, судді Івченко Т.П.,

Секретар судового засідання Оніщук Д.Р.,

За участі:

Представника відповідача № 1 Кам`янської міської ради Змітріченко Ю.П.,

Представника відповідача № 2 ТОВ «Агрегом-Україна» - адвоката Плетенко К.Ю.,

провів підготовчі дії у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «АВС - Формула» до Кам`янська міська рада, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрегом Україна», Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області «про визнання рішення міської ради про надання у користування земельної ділянки на умовах оренди незаконним та його скасування, визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки», -

встановив:

13серпня 2021року ухвалоюсудді Заводськогорайонного судум.Дніпродзержинська Дніпропетровськоїобласті ПохвалітаС.М.відкрито провадженняза цивільнимпозовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «АБС-Формула» звернулись до Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області із позовом до Кам`янська міська рада, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрегом Україна», Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, про визнання рішення міської ради про надання у користування земельної ділянки на умовах оренди незаконним та його скасування, визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки, які заявили вимоги про визнання рішення міської ради про надання у користування земельної ділянки на умовах оренди незаконним та його скасувати, визнати договір оренди землі недійсним, скасувати рішення про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки.

19 січня 2022 року в межах даної справи, Заводським районний судом м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області (суддя Похваліта С.М.), постановлено ухвалу якою закрито провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «АВС - Формула» до Кам`янська міська рада, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрегом Україна», Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, «про визнання рішення міської ради про надання у користування земельної ділянки на умовах оренди незаконним та його скасування, визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки».

19 квітня 2022 року Постановою Дніпровського апеляційного суду, за наслідками розгляду апеляційної скарги позивачів, Ухвала Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 19 січня 2022 року скасована, і справа направлена до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Після повернення справи до провадження суду, суддями Похваліта С.М. і Сушковою Л.І. заявлено самовідводи, після чого справа передана до нового складу суду.

Під час призначених засідань в межах підготовчого провадження, сторонами подано докази, відзиви, відповіді на відзив, пояснення, здійснено інші процесуальні дії з метою реалізації своїх прав.

Таким чином, в ході підготовчого провадження, позивачем фактично підтримуються заявлені позовні вимоги, з урахуванням їх уточнень, а наступні позовні вимоги:

-скасувати державну реєстрацію земельної ділянки загальною площею 1,2200 га, кадастровий номер 1210400000:02:004:0118, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , з одночасним припиненням рішенням суду усіх речових прав, зареєстрованих щодо земельної ділянки;

-визнати нечинним рішення Кам`янської міської ради 44-ї сесії VІІ скликання від 09.07.2020 року № 2003-44/ VІІ «Про набуття (припинення) прав на землю» в частині: пункт 12. Затвердити проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок; надати юридичним та фізичним особам земельні ділянки комунальної власності, визначити права на них:

12.20. Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки Товариству з обмеженою відповідальністю «Агрегом Україна» для розміщення гаражного комплексу за адресою: АДРЕСА_1 .

12.20.1. Надати Товариству з обмеженою відповідальністю «Агрегом Україна» в користування на умовах оренди строком до 31.07.2030 року земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 1,2200 га. для розміщення гаражного комплексу;

12.20.2. Визнати таким, що втратило чинність рішення Дніпродзержинської міської ради народних депутатів від 20 квітня 1994 року № 144 в частині надання в постійне користування земельної ділянки ЗАТ «Ада» за адресою: вул. Широка, 26.;

- визнати недійсним договір оренди землі № 15124, укладений 01.09.2020 року між Кам`янською міською радою та Товариством з обмеженою відповідальністю «Агрегом Україна»;

- скасувати державну реєстрацію права оренди земельної ділянки загальною площею 1,2200 га кадастровий номер 1210400000:02:004:0118, що розташована за адресою: вул. Широка, 26В, м. Кам`янське Дніпропетровської області, проведену за Товариством з обмеженою відповідальністю «Агрегом Україна» на підставі рішення державного реєстратора Департаменту комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Кам`янської міської ради Сітало Є.В. про державну реєстрацію іншого речового права з одночасним припиненням речових прав за Товариством з обмеженою відповідальністю «Агрегом Україна» на право оренди земельної ділянки;

- розподілити судові витрати.

Позивачем не подавалося заяв про зменшення чи збільшення позовних вимог, або зміни предмету чи підстави позову.

Відповідачами подані відзиви на позов.

Сторони не досягли мирової угоди.

А тому, враховуючи строк проведення підготовчого провадження, обізнаність сторін зі справою, позиціями інших учасників по справі, заяв про залишення позову без розгляду або закриття провадження по справі, сторони на заявили.

Таким чином, під час підготовчого провадження по справі за вищезазначеним позовом сторони були забезпечені достатнім часом на вчинення всіх процесуальних дій необхідних для підготовки до розгляду справи по суті, та що сторонами виконано всі дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, обставин, які б перешкоджали призначенню справи до розгляду по суті, судом не встановлено.

Встановив, що сторони здійснили всі процесуальні дії передбачені главою 3 ЦПК України, будучи процесуально самостійні та будучи обізнані про свої права та обов`язки, заяв та клопотань щодо залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження по справі у справі не заявляли, а тому суд приходить до висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі вище зазначеного та керуючись ст. 200, 260 ЦПК України, суд

постановив:

Закрити підготовче провадження у справі за цивільним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «АВС - Формула» до Кам`янська міська рада, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрегом Україна», Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області «про визнання рішення міської ради про надання у користування земельної ділянки на умовах оренди незаконним та його скасування, визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки»,

призначив справу до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 14 грудня 2022 року об 11.00 годині, проведення якого відбудеться у приміщенні Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області (адреса: Дніпропетровська область, місто Кам`янське, вулиця Ігнатія Ясюковича, будинок № 5 (кабінет № 15)).

В судове засідання викликати сторони, встановив загальний порядок дослідження доказів.

Сторони мають права та обов`язки передбачені ст.. 43, 49 ЦПК України. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://zv.dp.court.gov.ua .

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремомуоскарження відрішення суду,згідно доч.1ст.353ЦПК України,не підлягає.Заперечення наухвали,що непідлягають оскарженнюокремо відрішення суду,включаються доапеляційної скаргина рішеннясуду.

Суддя Івченко Т. П.

Дата ухвалення рішення29.11.2022
Оприлюднено30.11.2022
Номер документу107552925
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —208/3811/21

Ухвала від 31.08.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні