Ухвала
від 23.11.2022 по справі 761/14615/21
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Головуючий у суді першої інстанції: Таран Н.Г.

У Х В А Л А

16 листопада 2022 року місто Київ

справа 754/16732/21

провадження№22-ц/824/11273/2022

Київський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

судді-доповідача Стрижеуса А.М.

суддів: Поливач Л.Д., Шкоріної О.І.

розглянувши питання про виправлення описки в ухвалі Київського апеляційного суду від 06 жовтня 2022 року у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , подану адвокатом Рябченком В.В., та апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 10 грудня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , інтернет-видання «Цензор.нет» в особі головного редактора ОСОБА_2 , третя особа: ТОВ «Євролаб» про захист честі і гідності, ділової репутації, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Київського апеляційного суду перебуває справа за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , подану адвокатом Рябченком В.В., та апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 10 грудня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , інтернет-видання «Цензор.нет» в особі головного редактора ОСОБА_2 , третя особа: ТОВ «Євролаб» про захист честі і гідності, ділової репутації.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 06 жовтня 2022 року задоволено клопотання представника ОСОБА_2 - адвоката Жука Ю.М. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції .

Разом з тим, при виготовлені ухвали в друкованому вигляді судом допущено описку, а саме в четвертому абзаці описовій частині ухвали зазначено «Клопотання обґрунтовує тим, що вона, як представник ОСОБА_4 не може бути присутньою в судових засідання, оскільки у зв`язку із війною Росії проти України, вимушено виїхала за межі території України. Однак, зацікавлена в тому, щоб судові засідання у справі відбувалися.», що не відноситься до даної справи.

Відповідно до статті 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Виходячи з вимог статті 269 ЦПК України, питання про виправлення описки підлягає вирішенню без повідомлення учасників справи.

Описка - це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово-вербального викладу (помилка у правописі, у розділових знаках тощо).

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів, цифр тощо (пропуск літери, цифри, їх перестановка тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків. Не є описками граматичні помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його неправильного сприймання: неправильне розташування розділових знаків, невірні відмінки слів, застосування русизмів та діалектизмів тощо.

При цьому суд може виправити лише ті описки, яких він сам припустився.

Будь-яка описка має істотне значення, оскільки вона може утруднити виконання рішення. Ініціатива щодо виправлення помилок може виходити від будь-кого з осіб, які беруть участь у справі або суду. Помилки можуть бути виправлені в ухвалі або в постанові суду незалежно від того, чи набрало воно законної сили і чи воно виконане.

З огляду на викладене, колегія суддів вважає за необхідне виправити допущену в ухвалі Київського апеляційного суду від 06 жовтня 2022 року, описку.

На підставі викладено , керуючись ст.269 ЦПК України, суд у складі колегії,-

УХВАЛИВ:

Виправити допущену в ухвали Київського апеляційного суду від 06 жовтня 2022 року технічну описку.

Виключити з ухвали Київського апеляційного суд від 06 жовтня 2022 року четвертий абзац описової частини «Клопотання обґрунтовує тим, що вона, як представник ОСОБА_4 не може бути присутньою в судових засідання, оскільки у зв`язку із війною Росії проти України, вимушено виїхала за межі території України. Однак, зацікавлена в тому, щоб судові засідання у справі відбувалися.».

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття, але може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя-доповідач: А.М. Стрижеус

Судді: Л.Д. Поливач

О.І. Шкоріна

Дата ухвалення рішення23.11.2022
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу107592104
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі і гідності, ділової репутації

Судовий реєстр по справі —761/14615/21

Постанова від 09.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Воробйова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Воробйова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Воробйова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Постанова від 22.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 06.10.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні