Ухвала
від 29.11.2022 по справі 369/5592/19
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа 369/5592/19 Головуючий у І-й інстанції - Янченко А.В.

апеляційне провадження № 22-ц/824/10740/2022 Доповідач Заришняк Г.М

У Х В А Л А

29 листопада 2022 року Київський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого - Заришняк Г.М.

Суддів - Рубан С.М., Кулікова С.В.

розглянувши клопотання адвоката Попова Анатолія Степановича, діючогов інтересах ОСОБА_1 ,про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в справі за апеляційною скаргою адвоката Короля Павла Васильовича, діючого в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Іліос Груп», на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 серпня 2022 року в справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЛІОС ГРУП», Державного реєстратора Комунального підприємства Київської обласної ради «Готово» Бондаренко Ангеліни Вікторівни, треті особи: Публічне акціонерне товариство «Банк «Національні Інвестиції», ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Груп Фактор», про скасування реєстрації права власності,

в с т а н о в и в:

В провадженні Київського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційною скаргою адвоката Короля П.В., діючого в інтересах ТОВ «Іліос Груп», на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 серпня 2022 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ТОВ «ІЛІОС ГРУП», Державного реєстратора КП Київської обласної ради «Готово» Бондаренко А.В., треті особи: ПАТ «Банк «Національні Інвестиції», ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Груп Фактор», про скасування реєстрації права власності.

28 листопада 2022 року від адвоката Попова А.С., діючогов інтересах ОСОБА_3 , надійшла заява, в якій він просив розглядати справу в режимі відеоконференції, оскільки через воєнний стан, оголошений в Україні, а також через введені карантинні обмеження, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Ковід-19 він не має змоги прибути на судовий розгляд до м. Києва.

Розглянувши заяву, колегія суддів приходить до наступного.

За змістом ч.ч. 5 та 7 ст.212 ЦПК України суд за клопотанням учасника справи може постановити ухвалу про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Наказом Державної судової адміністрації №196 від 23 квітня 2020 року «Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» затверджено Порядок роботи з технічними засобами

відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, відповідно до п.2 Розділу І якого учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку встановленому процесуальним законодавством.

Пунктом 7 Розділу ІІІ вказаного положення також передбачено, що головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час) та інформує про це секретаря судового засідання.

Разом з тим, на даний час у Київському апеляційному суді відсутня можливість проведення дистанційних засідань за допомогою системи програмного забезпечення «EasyCon» через зайнятість залів для проведення відеоконференцій, що унеможливлює проведення судового засідання в цей час та день в режимі відеоконференції, в зв`язку з чим клопотання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.212 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання адвоката Попова Анатолія Степановича, діючогов інтересах ОСОБА_1 ,про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

Судді:

Дата ухвалення рішення29.11.2022
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу107592155
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування реєстрації права власності

Судовий реєстр по справі —369/5592/19

Постанова від 19.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 04.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні