Ухвала
від 14.03.2023 по справі 369/5592/19
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Апеляційне провадження № 22-ц/824/721/2023 Доповідач - Кулікова С.В.

У х в а л а

м. Київ Справа № 365/5592/19

14 березня 2023 року Київський апеляційний суд у складі колегії суддів Судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Кулікової С.В.

суддів: Олійник С.В.

Сушко Л.П.

розглянувши клопотання адвоката Попова Анатолія Степановича, діючогов інтересах ОСОБА_1 ,про проведення судових засідань в режимі відеоконференції за апеляційною скаргою адвоката Короля Павла Васильовича, діючого в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Іліос Груп», на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 серпня 2022 року, ухваленого під головуванням судді Янченко А.В., у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЛІОС ГРУП», Державного реєстратора Комунального підприємства Київської обласної ради «Готово» Бондаренко Ангеліни Вікторівни, треті особи: Публічне акціонерне товариство «Банк «Національні Інвестиції», ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Груп Фактор», про скасування реєстрації права власності, -

в с т а н о в и в:

У провадженні Київського апеляційного суду перебуває цивільна справа за апеляційною скаргою адвоката Короля П.В., діючого в інтересах ТОВ «Іліос Груп», на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 серпня 2022 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ТОВ «ІЛІОС ГРУП», Державного реєстратора КП Київської обласної ради «Готово» Бондаренко А.В., треті особи: ПАТ «Банк «Національні Інвестиції», ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Груп Фактор», про скасування реєстрації права власності.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 19 жовтня 2022 року у складі колегії суддів: суддя-доповідач - Заришняк Г.М., судді - Рубан С.М., Кулікова С.В. відкрито апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою адвоката Короля П.В., діючого в інтересах ТОВ «Іліос Груп», на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 серпня 2022 року.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 19 жовтня 2022 року призначено справу до розгляду у приміщенні Київського апеляційного суду на 29 листопада 2022 року на 14 годину 00 хвилин.

Згідно довідки від 28 лютого 2023 року, цивільну справу за апеляційною скаргою адвоката Короля П.В., діючого в інтересах ТОВ «Іліос Груп», на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 серпня 2022 року було знято з розгляду, у зв`язку з рішенням Вищої ради правосуддя від 21 лютого 2023 року, яким звільнено ОСОБА_3 з посади судді Київського апеляційного суду у зв`язку із поданням заяви про відставку.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02 березня 2023 року для розгляду вказаної вище справи визначено склад колегії суддів: Кулікова С.В. - головуючий суддя, судді - Олійник В.І., Сушко Л.П.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 06 березня 2023 року у складі колегії суддів: суддя-доповідач - Кулікова С.В., судді - Олійник В.І., Сушко Л.П. прийнято до провадження справу за апеляційною скаргою представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Іліос Груп» адвоката Короля Павла Васильовича на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 серпня 2022 року, ухваленого під головуванням судді Янченко А.В., у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Іліос Груп», Державного реєстратора Комунального підприємства Київської обласної ради «Готово» Бондаренко Ангеліни Вікторівни, треті особи: Публічне акціонерне товариства «Банк «Національні Інвестиції», ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Груп Фактор» про скасування реєстрації права власності

Призначено справу до розгляду в приміщенні Київського апеляційного суду (вул. Солом`янська, 2-А, зал 0910) на 21 березня 2023 року на 13 годину 00 хвилин.

08 березня 2023 року на електронну адресу Київського апеляційного суду надійшло клопотання адвоката Попова Анатолія Степановича, діючогов інтересах ОСОБА_1 , в якому просив розглядати справу в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Клопотання обґрунтоване тим, що він здійснює свою діяльність віддалено від міста Києва, а саме у місті Чернівці, що у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України унеможливлює вчасно прибути вчасно в судове засідання.

Крім того, зазначив, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), карантин в Україні продовжено до 30 квітня 2023 року.

Також вказав, що із вимогами Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду та відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання, він ознайомлений.

Колегія суддів вважає, що клопотання адвоката Попова Анатолія Степановича, діючогов інтересах ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» №64/2022 від 24 лютого 2022 року, затвердженого Законом України «Про затвердження Указу України «Про введення воєнного стану в Україні» №2102-IXвід 24 лютого 2022 року (зі змінами від 07.02.2023) продовженострок дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 19 лютого 2023 року строком на 90 діб.

Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(зі змінами) карантин в Україні продовжено до 30 квітня 2023 року.

Згідно з частинами першою - п`ятою статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Наказом Державної судової адміністрації № 196 від 23 квітня 2020 року «Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, відповідно до пункту 2 Розділу І якого учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до пункту 2 розділу ІІ Порядку проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку здійснюється за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Пунктами 1, 2 розділу ІІІ Порядку передбачено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку.

Як передбачено частиною п`ятою статті 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Адвокат Попов Анатолій Степанович, діючий в інтересах ОСОБА_1 зазначив, що він зареєстрований в системі «EasyCon».

У Київського апеляційного суду наявна технічна можливість провести судове засідання в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Враховуючи викладене та з метою забезпечення прав учасників процесу, колегія суддів вважає за можливе задовольнити клопотання адвоката Попова Анатолія Степановича, діючогов інтересах ОСОБА_1 ,про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

Керуючись ст.ст. 212, 381 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання адвоката Попова Анатолія Степановича, діючого в інтересах ОСОБА_1 ,про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Надати можливість адвокату Попову Анатолію Степановичу, діючого в інтересах ОСОБА_1 , брати участь у судовому засіданні, призначеному на 21 березня 2023 року на 13 годину 00 хвилин у суді апеляційної інстанції по справі № 365/5592/19 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити адвоката Попова Анатолія Степановича, діючого в інтересах ОСОБА_1 ,що відповідно до частини п`ятої статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідне клопотання.

Попередити адвоката Попова Анатолія Степановича, діючого в інтересах ОСОБА_1 ,що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Відповідно до частини дев`ятої статті 212 ЦПК України копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду направити до відома адвоката Попова Анатолія Степановича, діючого в інтересах ОСОБА_1 ,який братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її постановлення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: Судді:

Дата ухвалення рішення14.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109605381
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування реєстрації права власності

Судовий реєстр по справі —369/5592/19

Постанова від 19.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 04.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні