Ухвала
від 25.11.2022 по справі 930/1442/21
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Немирівський районний суд Вінницької області

Справа № 930/1442/21

Провадження № 1-кп/930/132/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" листопада 2022 р. Немирівський районний суд

Вінницької області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю прокурора Вінницької обласної прокуратури ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4

розглянувши у відкритомусудовому засіданні клопотання прокурора Вінницької обласної прокуратури ОСОБА_3 , про надання дозволу на затримання обвинуваченої ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Немирівського районного суду Вінницької області перебуває кримінальне провадження, відомості про яке 22.01.2019 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019020000000036 по обвинуваченню ОСОБА_5 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 191 КК України.

У судовому засіданні прокурор заявив клопотання про надання дозволу на затримання обвинуваченої ОСОБА_5 , з метою приводу до суду для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Клопотання обґрунтоване тим, що обвинувачена ОСОБА_5 , у судові засідання не з`являється, про причини неявки суд не повідомляє.

За таких обставин, прокурор вважає, що обвинувачена ОСОБА_5 переховується від суду та відносно останньої слід обрати запобіжний захід у виді тримання під вартою.

В судовому засіданні представник потерпілого ОСОБА_4 клопотання прокурора підтримує, просить його задовольнити.

Суд, вислухавши думку учасників судового розгляду, вивчивши матеріали кримінального провадження, дійшов наступних висновків.

Так, обвинувачена ОСОБА_5 не виконує обов`язки, передбачені ч.7ст. 42 КК України, а саме не прибувала за викликом до суду, а в разі неможливості прибути за викликом у призначений строк заздалегідь не повідомляла про це суд.

Згідно з ч.1ст.188 КПК України, прокурор, слідчий за погодженням з прокурором має право звернутися із клопотанням про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Згідно до частини 2ст.188 КПК України, клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу може бути подане одночасно з поданням клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідно дост. 189 КПК України, суд не має права відмовити в розгляді клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу обвинуваченого, навіть якщо існують підстави для затримання без ухвали суду про затримання з метою приводу.

Відповідно дост. 191 КПК України, затримана на підставі ухвали слідчого судді, суду особа не пізніше 36 (тридцяти шести) годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу. Службова особа, яка на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання затримала особу, зобов`язана негайно вручити їй копію зазначеної ухвали. Уповноважена службова особа (особа, якій законом надане право здійснювати затримання), яка затримала особу на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання або у якої під вартою тримається особа, щодо якої діє ухвала про дозвіл на затримання, негайно повідомляє про це слідчого, прокурора, зазначеного в ухвалі.

Наведені прокурором доводи у клопотанні про дозвіл на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою обвинуваченої ОСОБА_5 свідчать про наявність підстав для прийняття такого рішення.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що обвинувачена ОСОБА_5 переховується від суду, тим самим перешкоджає розгляду кримінального провадження, а тому з метою забезпечення судового розгляду кримінального провадження, суд вважає за необхідне надати дозвіл на її затримання з метою приводу до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та подальшого розгляду кримінального провадження.

Керуючись ст. ст.177, 189,191, 331,369-372 КПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання прокурора Вінницької обласної прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на затримання обвинуваченої ОСОБА_5 з метою її приводу для розгляду клопотання про обрання відносно неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - задовольнити.

Надати дозвіл на затримання обвинуваченої ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженка с. Острійки Білоцерківського району Уиївської області, українка, громадянка України, директор ТОВ «АТЛАНТІКС 1», раніше не судима, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 , з метою її приводу до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Виконання ухвали доручити начальнику Білоцерківського відділу поліції ГУНП в Київській області.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Вінницької обласної прокуратури ОСОБА_3 .

Відповідно дост. 191 КПК України, затримана на підставі ухвали слідчого судді, суду особа не пізніше 36 (тридцяти шести) годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу.

Службова особа, яка на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання затримала особу, зобов`язана негайно вручити їй копію зазначеної ухвали. Уповноважена службова особа (особа, якій законом надане право здійснювати затримання), яка затримала особу на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання або у якої під вартою тримається особа, щодо якої діє ухвала про дозвіл на затримання, негайно повідомляє про це слідчого, прокурора, зазначеного в ухвалі.

Ухвала про дозвіл на затримання з метою приводу втрачає законну силу з моменту: приводу підозрюваної ОСОБА_5 до суду, закінчення шести місяців із дати постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.11.2022
Оприлюднено18.01.2023
Номер документу107599224
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на затримання обвинуваченої ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —930/1442/21

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Нагорняк Є. П.

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Нагорняк Є. П.

Вирок від 11.03.2024

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 25.11.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 27.10.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 26.09.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 26.08.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 26.08.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 18.01.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні