Ухвала
від 13.12.2022 по справі 566/1585/21
МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№566/1585/21

УХВАЛА

про витребування доказів

13грудня 2022року смт Млинів, Рівненська області

Млинівський районний суд Рівненської області

в складі головуючої - судді Бандури А.П.,

при секретарі судового засідання Назаркевич О.С.,

за участю: представника позивача ОСОБА_1 адвоката Омельчук Т.В.,

представника відповідача ТзОВ «СБЕ Україна Рівне» адвоката Давидюка М.В.,

розглянувши в ході розгляду, у відкритому судовому засіданні в смт. Млинів Рівненської області, цивільної справи за ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «СБЕ Україна Рівне» про розірвання договорів оренди земельних ділянок та стягнення заборгованості, клопотання представника відповідача ТзОВ «СБЕ Україна Рівне» адвоката Давидюка М.В. про витребування доказів.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Млинівського районного суду Рівненської області перебуває позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «СБЕ Україна Рівне» про розірвання договорів оренди земельних ділянок та стягнення заборгованості.

Ухвалою Млинівськогорайонного судуРівненської областіпро витребуваннядоказів від22лютого 2022року було витребувано з Головного управління ДПС у Рівненській області інформацію про суми отриманого доходу від надання майна в оренду (лізинг) фізичною особою ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за період з 2012 по 2021 роки та інформацію про суми отриманого доходу від надання майна в оренду (лізинг) фізичною особою ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ) за період з 2008 по 2012 роки.

23 березня 2022 року до суду надійшла довідка Головного управління ДПС України у Рівненській області з якої вбачається, що згідно відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела та суми доходів, отриманих від податкових агентів, та або/про суми доходів, отриманих само зайнятими особами, а також суми річного доходу, задекларованого фізичною особою в податкові декларації про майновий стан і доходи, за період з 2012 року по 202 рік, ОСОБА_1 нараховано та виплачено дохід в сумі 328893,36 грн. від надання майна в лізинг. За період з 2008 по 2012 рік відсутня інформація щодо нарахування та виплати доходу від надання майна в лізин фізичній особі ОСОБА_2 .

Ухвалою Млинівськогорайонного судуРівненської областіпро витребуваннядоказів від28червня 2022року було витребувано з Головного управлінняДПС уРівненській області інформацію про те скільки коштів перераховано ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ):

- за договором оренди (лізинг) №36/9/2 від 30 жовтня 2008 року, земельних ділянок загальною площею 0,43 га, кадастровий номер 5623882300:05:021:0202, розташованої на території Добрятинської сільської ради Млинівського району Рівненскьої обласі, укладений з ТзОВ «СБЕ Україна Рівне»,

- за договором оренди (лізинг) №36/9/3 від 30 жовтня 2008 року, земельних ділянок загальною площею 0,46 га, кадастровий номер 5623882300:05:021:0203, розташованої на території Добрятинської сільської ради Млинівського району Рівненскьої обласі, укладений з ТзОВ «СБЕ Україна Рівне»,

- за договором оренди землі, предметом якого є земельна ділянка, загальною площею 1,8469 га, кадастровий номер 5623882300:05:021:0201, розташована на території Добрятинської сільської ради Млинівського району Рівненскьої обласі, укладений з ТзОВ «СБЕ Україна Рівне», за період з 2012 по 2021 роки та зазначити, яка юридична особа сплачує кошти за оренду саме цих земельних ділянок.В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 заперечив отримання від Товариства з обмеженою відповідальністю «СБЕ Україна Рівне» за договором оренди (лізингу) коштів у сумі 328893,36 грн.

Згідно повідомлення Головногоуправління ДПСу Рівненськійобласті від02грудня 2022року відповідно до вимог ст. 51 Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф.№4ДФ за період з 2014-2021 роки подавася юридичними особами (податковими агентами) щоквартально, в електронному вигляді. Відповідно до порядку заповнення Податкового розрахунку за ф.№4-ДФ, не передбачено відображення договору, кадастрового номеру, площі земельної ділянки. В автоматизованій системі «Податковий блок» надходження податку на доходи фізичних осіб відображаються загальною сумою, сплаченою орендарем по ознаці доходу, а не в розрізі земельних ділянок.

Представник відповідачаТзОВ «СБЕУкраїна Рівне» адвокатСмик А.Є.,в судовомузасіданні заявивклопотання про повторне витребування доказів від ТУ ДПСУ, що стосуються отримання ОСОБА_1 доходу від передачі в лізинг земельної ділянки.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Омельчук Т.В., в судовому засіданні заперечувала щодо задоволення клопотання представника відповідача.

У відповідності до ст.74ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.1,7 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог чи заперечень.

Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до ч.5-8 ст.84 ЦПК України, суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно ч.1,3 ст.87 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати доказ, вправі подати клопотання про витребування доказів.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідно докази.

З положень ст.89ЦПК України вбачається, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Враховуючи те,що всудовому засіданнівиникла необхідністьвитребувати детальнішуінформацію зГоловного управлінняДПС уРівненській областіщодо отримання ОСОБА_1 доходу відпередачі влізинг земельноїділянки з2012по 2021роки,а томусуд вважаєза необхідневитребувати докази,так яквони стосуються предмета спору та будуть сприяти об`єктивному вирішенню справи по суті.

На підставі наведеного,

керуючись ч.3 ст.43,74,81,84,87,89, 223 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Задоволити клопотання представника відповідача ТзОВ «СБЕ Україна Рівне» адвоката Давидюка М.В. про витребування доказів.

Витребувати з Головного управління ДПС у Рівненській області інформацію про те скільки коштів перераховано ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за договором оренди (лізингe) землі та зазаначити періоди, коли проводилася оплата (щомісячно, поквартально), а також зазаначити юридичну особу, яка здійснювала оплату за договором (лізингом) землі.

Витребувані докази направити до наступного судового засідання, яке призначено на 10 год.00 хв. 16 січня 2023 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені процесуальним законодавством.

Копію ухвали направити позивачу, для виконання.

Ухвала в апеляційному порядку окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя А.П. Бандура

СудМлинівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення13.12.2022
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу107873536
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —566/1585/21

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

Ухвала від 27.06.2022

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні