Ухвала
від 26.12.2022 по справі 214/6018/15-ц
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/6018/15-ц

4-с/214/18/22

У Х В А Л А

Іменем України

про залучення заінтересованої особи

26 грудня 2022 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі

головуючого судді Ковтун Н.Г.

за участі секретаря Гончар Г.В.

представника скаржника - Кадук В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали скарги ОСОБА_1 від імені якого діє адвокат Кадук Вікторія Вікторівна на дії приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Русецької Оксани Олександрівни, стягувач: ПАТ «Райффайзен Банк Аваль»,-

ВСТАНОВИВ:

31 березня 2022 року до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшла скарга ОСОБА_1 від імені якого діє адвокат Кадук Вікторія Вікторівна на дії приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Русецької Оксани Олександрівни, стягувач: ПАТ «Райффайзен Банк Аваль».

Ухвалою суду від 01 квітня 2022 року скаргу було прийнято до розгляду.

21 грудня 2022 року від представника скаржника адвоката Кадук В.В. надійшло клопотання про залучення заінтересованої особи та уточнена скарга на дії приватного виконавця з урахуванням наданих приватним виконавцем та стягувачем документів по ВП № 598652100.

Будучи присутньою у судовому засіданні представник скаржника адвокат Кадук В.В. клопотання про залучення заінтересованої особи підтримала , просила суд розглядати скаргу згідно уточнень викладених в редакції від 21 грудня 2022 року.

Інші учасники будучи повідомленими про дату та час судового засідання до суду не з`явилися, про дату та час повідомлені належним чином.

Суд вислухавши думку учасників, дослідивши клопотання та матеріали скарги приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1ст. 2 ЦПК Українизавданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до вимогст. 447 ЦПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цьогоКодексу, порушено їхні права чи свободи.

Відповідно до ч. 1ст. 450 ЦПК Українискарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржується.

Пленум Вищого Спеціалізованого Суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 7 лютого 2014 року у п. 17 своєї постанови «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах» звернув увагу на те, що сторона виконавчого провадження, яка звернулася до суду зі скаргою, бере участь в її розгляді як заявник, а інші учасники цього провадження, прав і обов`язків яких безпосередньо стосується розгляд і вирішення цієї скарги, як заінтересовані особи. Справи за скаргами на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи посадової особи державної виконавчої служби розглядаються судом за загальними правиламиЦПКз особливостями, встановленимист. 450 ЦПК, за участю державного виконавця або іншої посадової особи державної виконавчої служби, рішення, дії або бездіяльність якої оскаржуються.

Відповідно до вимог ч. 1ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Дослідивши матеріали скарги, беручи до уваги, що розгляд скарги здійснюється за участю стягувача, боржника та державного виконавця, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі у якості третьої особи - ОСОБА_2 , переможця електронних торгів № 564919 від 30.12.2021, щодо квартири за адресою АДРЕСА_1 , оскільки він може втрати право власності на квартиру внаслідок визнання електронних торгів недійсними.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 260, 261,450 ЦПК України-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника скаржника ОСОБА_3 - адвоката Кадук В.В. про залучення заінтересованої особи задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 .

Направити заінтересованій особі копію скарги з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованій особі подати пояснення щодо позову протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали та додатків до неї.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Г.Ковтун

Дата ухвалення рішення26.12.2022
Оприлюднено29.12.2022
Номер документу108116449
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —214/6018/15-ц

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 31.03.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 27.12.2016

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Хомініч С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні